O istek Büyükerşen'e iletildi, olumlu yanıt geldi!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç O istek Büyükerşen'e iletildi, olumlu yanıt geldi!
A
a

CHP'li vekiller Haydar Akar ve Gürsel Erol, Erzurum Kongre ve Milli Mücadele Müzesi’ni ziyaret etti. Erol, Kültür Bakanlığı Uzmanı Muhsin Koç'un müze için Atatürk'ün balmumu heykelini talep etmesi üzerine Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile görüştü.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
CHP Kocaeli Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Haydar Akar ile CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Erzurum Kongre ve Milli Mücadele Müzesi’ni ziyaret etti. Müzede görev yapan Kültür Bakanlığı Uzmanı Muhsin Koç, CHP’li vekillerden müze için Atatürk’ün ilk sivil giysileri ile olan fotoğrafının bal mumu heykelini talep etti. Gürsel Erol, Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile görüştü. Büyükerşen, en kısa sürede bu isteği yerine getireceğini bildirdi.

Erzurum’un Yakutiye ilçesi Kongre Caddesi'ndeki bina, Cumhuriyet döneminde eğitim ve yönetim amaçlı kullanıldı. 1924 sonlarında yaşanan yangın sonrası onarılan binada bir salon, 1960 yılında “Atatürk ve Erzurum Kongre Müzesi” olarak ziyarete açıldı. CHP Kocaeli Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Haydar Akar ile CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, müzeyi ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Atatürk'ün balmumu heykeli
Akar ve Erol’u müzede karşılayan Kültür Bakanlığı Uzmanı Muhsin Koç, müzeyle ilgili bilgiler verirken Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk giydiği sivil kıyafetlerle bir balmumu heykelinin yapılmasını talep etti. Koç, “Sizlerin yardımıyla isterseniz ben geleyim. Çünkü geçmişte burada eski, o döneme ait bir koltuğumuz ve Paşa’nın resmi vardı. Şimdi o da kalktı. Ricam, Paşamızın oturduğu bir eski model sandalyemiz var. İlk giydiği sivil elbiselerle o sandalyede çekilen bir fotoğrafımız da var. Sizden ricam o eski model sandalye ve paşanın ilk giydiği sivil elbiseyle bir balmumu heykelini buraya kazandıralım” dedi.

Yılmaz Büyükerşen talebi en kısa sürede tamamlayacak
Halk TV'nin haberine göre, bu talebin üzerine Gürsel Erol, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile görüştü. Büyükerşen, en kısa sürede bu isteği yerine getireceğini söyledi. Ulu Önder Atatürk’ün müzede bulunan ve ilk giydiği sivil elbiselerle çekildiği fotoğrafa uygun olarak yapılacak balmumu heykelinin yapımı kısa bir süre içerisinde tamamlanarak müzeye teslim edileceği belirtildi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Es esli 4 Ağustos 2022 06:27

Şuraya bir ben koyalım tamam oldu heykelcik

0 0 Cevap Yaz
Seven 3 Ağustos 2022 14:48

Heykel siz bir yaşam düşünemiyorum karnım doyuyor rahatım

2 3 Cevap Yaz
eses 3 Ağustos 2022 09:56

heykel işi başkanda

2 7 Cevap Yaz
Vatandaş 3 Ağustos 2022 06:13

Şaşırdık mı hayır yine her yer heykel sonra Eskişehir neden geride

6 7 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi