Reytingi yüksek olanlar

Cihan Yıldırım yazdı

21 Haziran 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Aday adaylığı ve adaylık sürecinde ES TV’de konuklarımız oldu. Hemen her partiden onlarca kişiyi ağırladık. Program esnasında ve sonrasında ‘ilgiyi’ ölçmemiz mümkün oluyor. Geriye dönüp baktığımda karşıma şöyle bi liste çıktı. En çok izlenen isimler listesi... MHP’li Kadir Bıyık listenin zirvesinde yer aldı. Bıyık’ı AK Parti’nin yedinci sırasındaki genç adayı Serhat Tunç takip etti. İYİ Parti’den Salih Karabacak’ın aday adaylığı döneminde çıktığı yayın en çok izlenen üçüncü yayın oldu. CHP’li Figen Kahya ve AK Partili Ali Demirel de ilk beş isim arasında yer aldı.
 
Yapılacaklar listem
  • Tepebaşı Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Suat Yalnızoğlu’nu arayıp ‘dünyada neler oluyor’ demek
  • CHP’li İbrahim Arslan’a ulaşıp ‘Abi son olarak ne diyorsun. Kaçı kaçtan gidiyor’ diye sormak
  • Cemalettin Sarar’ı ziyaret edip ‘var mı bi isteğin abi’ demek
  • Yasemin Arıman’ın adımsanat’taki sergisini gezip kendisiyle röportaj yapmak
  • Mete Yılmaz’a ‘Seni oraya taraftar getirdi. Şımarırsan oradan indirmesini de biliriz” diye mesaj atmak
  • Ahmet Vural’ın “Ortak Aklımıza Ne Oldu” kitabını okumak
  • Teras Balık’tan Hasan Sarıgül’ü arayıp ‘balığa limon sıkılır mı’ diye sormak
  • Japon Fikret’i dinlemek
  • Cemal Okan Yüksel’i arayıp ‘Genel Başkan şu ana kadar bi şey danıştı mı’ demek
  • Erman Gölet’e ‘Herkes hazır abi. İşaretini bekliyorlar’ mesajı yollamak
  • Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi’ni gezmek
 
Tatarlar’ın isteği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir’deki mitinginde Millet Kıraathanesi Projesi’nden bahsetti. Erdoğan kek, çorba ve simitten oluşan menüye yerel bir lezzet de kattı. Tatar Böreği... Kıraathanenin bi köşesinde Tatar Böreği yapılabileceğini duyurdu... Tatarlar bunu jest olarak algıladı. Öte yandan özellikle AK Partili Tatarlar “Börek iyi güzel hoş ama üçüncü sıraya Yetkin Tetik’i koysaydı daha güzel olurdu” dedi.
 
Nabi Hoca ne demek istiyor?
Nabi Avcı’nın şöyle bir özelliği var. Toplantı yapacağı zaman gazetecilere küçük not defterleri dağıtır. Kalemle birlikte... 16 Nisan 2017’de yapılan referandum öncesi verdiği not defterinin üzerinde kedisi Pamuk ile çekilmiş fotoğrafı vardı. O not defterine bakınca “Ilımlı, uysal, sakin, huzurlu, naif, gösterişten ve ispat çabasından uzak, müthiş özgüvenli, akademisyen, mesaj kaygısı gütmeyen” Nabi Hoca’yı görmüştüm.
Birkaç gün önce Hoca’yı ES TV’de konuk ettik. Eski Atatürk Stadı’nda yapılan yayın öncesi Hoca yine not defteri ve kalem dağıttı. Defterin üzerinde Nabi Hoca’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çekilmiş ‘samimi’ bir pozu vardı. O not defterine bakınca “Politikacı, taraf, güç gösterisi yapan, had bildiren, şahin, patron” Nabi Hoca’yı gördüm.
 
Hoca’dan manidar fıkra
Nabi Avcı, ES TV’deki yayına geldiğinde ‘nasıl gidiyor’ diye sordu. Bende “Hocam az kaldı, süreci sağ salim tamamlamaya çalışıyoruz” dedim... Bunun üzerine Hoca, şu fıkrayı anlattı.
Erzurumlunun biri misafirliğe gitmiş... Erzurumlu olunca elbette çay içilir. Çok çay içilir... Bir, üç, beş derken adam 20-30 bardak çay içmiş. Adam, ev sahibinin ‘çay getirsinler mi gardaş’ sözü üzerine “Daha fazla içmirem, bana tokunuyor” diyor. Sinirlenen ev sahibi “Gardaş sana niye tokunur? Çay benim, şeker benim. Tokunsa bana tokunur” demiş. ‘Haklısın Hocam’ dedik ve yayına geçtik.
 
Akçasoy, haklı değil mi?
Referandum sürecinde yeni sistemi ‘ballandıra ballandıra’ anlatanlar şimdi ne diyor? Cumhurbaşkanı ve Meclis uyumu çok önemli. Uyum olmazsa ciddi sıkıntı çıkar, sistem kilitlenir... Hatta Erdoğan’ın seçilir Meclis çoğunluğu elinde olmazsa ‘erken seçim olur’ diyorlar. Bu söylemleri değerlendiren CHP’li Nuray Akçasoy “Referandumu hatırlayalım. Bunu herkes söyledi. Böyle şeyler gelecekte olabilir dendi. Biz bunları referandumda söyledik. Sistem bir gün tıkanabilir dedik. Sistem sakatlanabilir dedik. Cumhurbaşkanı seçilen kişinin partisi Meclis’te çoğunluğu elde edemeyebilir. Şimdi ‘sistem kilitlenir’ türü söylemler yapıyorlar. Hiç yapmasınlar efendim” dedi. Haklı bulduğumuz Akçasoy, halkın seçimlerden sıkıldığını belirterek “Seçim beş yılda bir yapılmalı. Sonuç ne olursa olsun kimse erken seçim istemiyor. Yapacak çok işimiz var” diye konuştu. 
 
Akdoğan uyum sağladı
BBP’li Ahmet Namık Akdoğan, seçim işbirliği nedeniyle AK Parti listesinden seçime giriyor. Listenin beşinci sırasındaki Akdoğan’ın AK Parti’ye uyum sağladığını görüyorum. İlk günden itibaren ‘gönüllülük’ esasıyla çalışmalara katkı veriyor. Göstermelik değil... Tüm programlarda görüyorum Akdoğan’ı... Halinden memnun gibi, ittifak işini içine sindirmiş gibi... Ne AK Parti’yi, ne AK Partilileri ne de sırasını yadırgamamış görüyorum. AK Partili bazı adaylardan daha ‘uyumlu’ çalıştığı da muhakkak... Arada bir ‘ben nereye düştüm böyle’ diyor mudur, orasını bilmiyorum. Sanki diyor gibi...
 
Önerilere hemen kapatılmalı
Eski stadın olduğu alana Millet Bahçesi yapacağız. Meydan olacak yani... Projenin mimarı Nabi Avcı, ‘fazla yapılaşma olmayacak. Büyük oranda yeşil alan olacak” diyor. Demesine diyor ama... Öte yandan ‘öneriler’ sıkıntıya neden olacak gibi. Ne gibi öneriler? Buranın eskiden stat olduğunu belli etmeye yönelik öneriler...
Açık tribünün bir kısmı yıkılmasın...
Aydınlatma direkleri korunsun...
Kaleler yıkılmasın...
Santra noktası muhafaza edilsin...
Liste böyle uzayıp gidiyor. Hoca’ya “Hocam siz projeyi bir an önce uygulayın. Aksi takdirde orası kalsın burası dursun derken size burayı yıktırmayacağız” dedim. Kıyamıyoruz ne yapalım...
 
AK Parti’nin üçüncü vekili için...
  • Liste ‘doğru düzgün’ yapılsaydı ‘üç vekil cepte’ derdim
  • Seçim sürecini Volkan Doğan yönetseydi ‘üç vekili aldılar’ diye yazardım
  • Dündar Ünlü ilk üçte olsa ‘üç vekil garanti görünüyor’ diye konuşurdum
  • Liste belli olduktan sonra uyum olsa ‘üç vekil belki’ derdim
  • Harun Karacan’ın gücünü kullansalar ‘üç vekil çok yakın’ diye iddiaya girerdim
  • CHP bu kadar havaya girmese ‘üç vekil alırlar canım’ derdim
  • MHP biraz daha güçlü olsa ‘Üç vekil tamam’ derdim
  • Referandum sonuçları önümde olmasa ‘üç vekil alır’ tahminimde ısrar ederdim
Ama fakat lakin... Bunların hiçbiri olmadı, şartlar başka şekilde gelişti. Şu an için bi şey diyemiyorum. Belki diyorum, kısmet diyorum, belli olmaz diyorum, ne olur ne olmaz diyorum...
 
Yeşildal olayı üzerine...
CHP Eskişehir Milletvekili Adayı Sibel Yeşildal, partide düzenlenen bayramlaşma töreninde ‘’Bu bayramları bize armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını sizlerin huzurunda saygı ve rahmetle anıyorum’’ dedi. Elbette Yeşildal Ramazan Bayramı’nı Atatürk’ün armağan etmediğini biliyor. Biraz heyecanla dil sürçmesi yaşamış. Herkesin başına gelebilir. Öte yandan dini bayramları gönlümüzce idrak etmemizi sağlayan Atatürk ve silah arkadaşlarına teşekkürler, Allah razı olsun hepsinden. Yeşildal bu gerçeği bize hatırlattı. Arada unutanlar oluyor, hatırlatmakta fayda var...
 
Ünlü’nün dönüşü muhteşem olabilir
Dört yıl AK Parti İl Başkanlığı yapan Dündar Ünlü, dördüncü sıradan aday gösterildi. Partili partisiz herkesin ‘itiraz ettiği’ bir sıraydı bu. Kimsenin içine sinmedi... Vicdanları kanatan bir muamele olduğu kesin. Partiyi böylesine bir dönemde üstelik dört yıl idare eden il başkanına yapılmamalıydı. Ünlü’nün sırası sadece partiye değil demokrasiye de zarar verdi. Ünlü’yü her şeye rağmen sahada görüyoruz. Dönüşü nasıl muhteşem olacak? Erdoğan seçimi kazanır Meclis çoğunluğunu alamazsa erken seçim kapıda deniyor. Erken seçimde Ünlü’ye hakkının teslim edileceğini düşünüyorum.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi