Nuray Akçasoy'dan çarpıcı termik santral açıklaması!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Nuray Akçasoy'dan çarpıcı termik santral açıklaması!
A
a

CHP'nin Eskişehir Milletvekili adaylarından Nuray Akçasoy ES TV'nin konuğu oldu. Ali Baş ve Arif Anbar'ın sorularını yanıtlayan Akçasoy, Eskişehir'e yapılacak termik santral hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir'in milletvekili adaylarından CHPli Nuray Akçasoy, ES TV'de yayınlanan Seçime Doğru programının konuğu oldu. Ali Baş ve Arif Anbar'ın sorularını yanıtlayan Akçasoy Eskişehir'e yapılması planlanan ve tüm Türkiye'de tepki çeken Alpu Termik santrali hakkında gündem yaratacak açıklamalar yaptı.

Nuray Akçasoy Alpu Termik Santrali için "Eskişehir'e yapılacak termik santrali ilk duyduğumda "eyvah gerçekten mi?" dedim. Gerçekten mi dedim? Sonra öğrendim ki çok yakınımızda, Alpu'da kurulacak... Kömürlü termik santrallerin dünyada bir karşılığı yok. Eskişehir'in, Türkiye'nin en verimli ovasına bu yapılmamalı. Dünya bunu kabul etmiş." dedi.

Alpu Termik santraline karşı yapılan eylemlerin etkili olup olmadığı sorusu üzerine "Ben olduğunu düşünüyorum. İktidar partisinin de adayları Eskişehirli değil mi? Herkesin canını yakacak bu termik santral. Siyasi bir yanı yok bu termik santralin. Hepimizin canı yanacak. Kömürlü termik santralinin savunulacak yanı yok. Çocukları ve yaşlıların sağlığını olumsuz etkileyecek bir termik santral. Burada çıkarılacak kömürün kalitesi de düşük. Bu kalitesiz kömür bize şunu gösteriyor ki biz ithal kömür kullanacağız, Bu ithal kömürleri taşımak için ovaların ortasından binlerce kömür kamyonu girip çıkacak." dedi. 

Alpu Termik santralinnin kuruluşundan sonra yer altı suları da olumsuz etkileneceğini belirten Akçasoy "Tarım arazimiz büyük zarar görecek. Beyaz altınımız, lüle taşımız da yok olacak. Bu arazide tarım kadar hayvancılık da zarar görecek. Haynalar önce verimi düşecek, 2 yıl sonra öksürük hastalığıyla canından olacak. Bu yönüyle de bizi etkileyecek. Bu bir zincir..." dedi.

CHP'nin iktidarında Eskişehir'e yapılacak olan kömürlü termik santral durdurulacak. Mevcut termik santrallerde sivil toplum kuruluşlarıyla denetlenecek.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
pöh 6 Haziran 2018 10:43

bu kullandığınız enerjinin kaynağı nı hiç merak etmediniz ekmek elden su gölden bunca termik santral yapılırken neredeydiniz orada yaşayanlar ellerini taşın altına koymuşlar sıra eskişehirde beğenmiyorsanız gidin antalyada yaşayın deniz güneş sefası var ama oranında cefası var nerede cennet varsa bilki cehennemde vardır

3 0 Cevap Yaz
goll 5 Haziran 2018 17:20

vah yazık memleketi düşünür olmuşlar çok etkilendik oradan kömür ya çıkacak ya çıkacak

11 4 Cevap Yaz
SELAMİ

YANDAŞA PEŞKEŞ ÇEKİLECEK OLAN KÖMÜR SANTRALİNDENMİ BAHSEDİYORSUN KARDEŞİM.ÇOK İSTİYORSAN KÖMÜRÜ ÇOK SEVİYORSAN GİT ZONGULDAKTA YAŞA.

2 2
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi