Ahmet Ataç 15 02 2024

Ne zaman yıkılacak?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Ne zaman yıkılacak?
A
a

Taşbaşı bölgesinde bulunan İki Eylül Vergi Dairesi binasının yıkımının üzerinden üç yıl geçti. Ancak yıkılan binanın yanında bulunan Battalgazi Vergi Dairesi’nin harabe hali ise esnafı çileden çıkardı. Esnaf soruyor: Bu harabe bina ne zaman yıkılacak?

Sütiş Eskişehir
İki Eylül Vergi Dairesi, Yunusemre Vergi Dairesi ve Battalgazi Vergi Dairesi yaklaşık 6 yıl önce tamamlanan yeni hizmet binasına taşındı. İki Eylül Vergi Dairesi binası taşındıktan 1 yıl sonra yıkıldı. Yıkım üzerinden yaklaşık 3 yıl geçti. Ancak boş kalan arsaya ne yapılacağı belirsizliğini koruyor.  Boş arazinin hemen yanında bulunan Battalgazi Vergi Dairesi ise kaderine terk edilmiş durumda. Esnaf, akşam saatlerinde alkol kullanan insanların binayı mesken tuttuğu
nu ve bölgedeki vatandaşları rahatsız ettiğini öne sürerken atıl halde olan bina için önlem alınmasını istedi.   Bölge esnafl arından Süleyman Kartaler, “Burası atıl durumda bekliyor. Ne olacağını herkes merak ediyor. Yıkılmayan vergi dairesi binası ise bütün sarhoşların mekanı oldu. İleride yangın da çıkabilir, çünkü burayla kimse ilgilenmiyor. Herkes buraya pislik atıyor. Sabahları ekmek atıyorlar ve vatandaş basmak zorunda kalıyor. Bize kalsa yeşil alan isteriz buraya” diye konuştu.

DEPREM Mİ BEKLENİYOR?
Esnaf Arif Şamal, “Burayla ilgili sıkıntılarımız çok büyük. Çünkü özellikle akşam 18.00’den sonra içki içenler geliyor buraya, dağıtıyorlar. Burası bir boşluk iyi bir şekilde değerlendirilmesi gerekiyor. Şu binayı yıkamadılar. Duyduğumuza göre de yüzde 70 deprem hasarlıymış. İlla deprem olup yıkılması mı gerekiyor? Bence buraya artık el atılması gerekiyor. Buraya park olsa bile yeter" dedi.

ALTI OTOPARK ÜSTÜ YEŞİL ALAN
İsmail Çakmak, “Önceki binanın yıkılmasının bir nedeni tinercilerin mekanı olmasıydı. Onların hakkından gelemeyerek yıkımına karar verdiler. Şimdi aynı şekilde diğer binanın altında şarapçılar rahatsız ediyorlar. Vatandaş bize soruyor burası ne olacak diye. Bizler de bilmiyoruz. Altı otopark olsun üstü yeşil alan olsun istiyoruz. Böyle mezbele olarak beklemesin istiyoruz” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ MAĞDUR 
Bölgede yaşayan vatandaşlardan Hakan Yörük ise “Uzun yıllardır burası atıl vaziyetteydi. 3 yıl önce yıkıldı. Yıkıldıktan sonra herhangi bir gelişme yaşanmadı. Siyasi çekişmeler yüzünden vatandaş mağdur oluyor. Eskişehir siyasilerinin çekişmeleri nedeniyle hizmette aksama yaşanıyor. Bakanlar gelip geçici ama işler kalıcı. Ortak karar verip şehrin menfaatleri için hareket etmeliler” dedi.

 
Kaynak : Anadolu Gazetesi
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
memduh 13 Temmuz 2018 19:35

'Vilayet kompleksini, stadın boşalacak alanına yeni bir mimari ile taşıyarak, Sıcak Sular gibi merkezi izb.eliğin havalisini Porsuğun geniyeticek akısı ile birleştirerek, gerçek bir Gezi Parkı, Eskişehiri 'Eski' ismiyle anılmaktan da çıkarır ..

0 0 Cevap Yaz
Mehmet Yılmaz 13 Temmuz 2018 17:10

Buranın sorumluları kimse bir an önce park haline getirmeliler. tam belediyenin arkası rezalet durumda. çarşının göbeği. insanlar yeşil alan bekliyor. yaşayacak yer kalmadı . yıkıp park yapmak çok mu zor.

0 1 Cevap Yaz
Zafer26 13 Temmuz 2018 12:59

Akşam değil gündüzden sarapçıların mekanı olmuş durumda

0 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi