Nasıl oy kullanılır? 24 Haziran seçimlerinde nasıl oy verilecek?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Nasıl oy kullanılır? 24 Haziran seçimlerinde nasıl oy verilecek?
A
a

Sadece 1 aydan kısa süre içerisinde Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi düzenlenecek. CHP Eskişehir Milletvekili adayları da hazırladıkları video ile nasıl oy kullanılır sorusuna yanıt veriyor

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Nasıl oy kullanılır ve nasıl oy verilecek soruları, seçimlerin yaklaşmasıyla arama motorlarında sıkça karşımıza çıkmaya başladı.
Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde kullanılacak olan seçmen oy pusulaları basına tanıtılmış, pusularar gün yüzüne çıkmıştı.
Şimdi de CHP Eskişehir Milletvekili Adayları Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, Nuray Akçasoy, Engin Çakmak, Sinan Özkar, Sibel Yeşildal ve Metin Tomsuk hazırladıkları video ile seçimlerde nasıl oy kullanılacağı sorusuna yanıt verdiler.
Hazırlanan videoda, oyların nasıl kullanılacağı, tercih mührünün nereye basılacağı bilgilerinin yanı sıra, seçmenlerin oy kullanma işlemi öncesinde ve sonrasında dikkat etmesi gereken tüm hususlar da paylaşılıyor.
Videoda paylaşılan bilgilere göre, oy kullanmadan önce TC Kimlik Numaranızı içeren ehliyet, nüfus cüzdanı ya da pasaportunuzu yanınıza almalısınız. 
Size verilen oy pusulasının mühürlü olduğundan emin olmanız, mühürlü değilse mühürlü oy pusulası konusunda ısrarcı olmanız gerekmekte.
Alacağınız iki oy pusulasından biri Cumhurbaşkanlığı, diğeri Milletveikili seçimi için olacak. Tercihinizi gösteren alana mührünüzü vurabilirsiniz. Eğer bir parti değil de, ittifaktan yana oy kullanacaksanız, ittifakın bulunduğu alana mühür vurmanız yeterli olacaktır.
"Tercihinizin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz" ifadesi ile sona eren video, oy kullanacak olan tüm vatandaşların akıllarındaki soru işaretlerini ortadan kaldıracak nitelikte.

İşte CHP Eskişehir Milletvekili adaylarının hazırladığı "Nasıl oy kullanacağız" videosu:

Kaynak : AnadoluGazetesi.com
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi