Nadir Küpeli, Kesikbaş’a katılmıyor!

Arif Anbar yazdı

23 Mart 2018 09:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı ve aynı zamanda Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkan adayı Nadir Küpeli, önceki gün ES TV ekranlarında çarpıcı açıklamalar yaptı.
 
*
 
O açıklamalardan dikkatimi çeken bazı bölümleri aktarmak istiyorum.
 
*
 
Hatırlayalım…
ESO’nun bir diğer adayı Celalettin Kesikbaş önceki günlerde yaptığı basın toplantısında ne demişti?
Şunu: “OSB başkanıyla ESO başkanının farklı kişilerden ya da gruplardan oluşması iki kurum arasında handikap yaratmaz. Bu şuna benziyor: OSB başkanı olan kişi Eskişehir’deki tüm odalar ve derneklerin de başkanı olacak ki uyum sağlanabilsin. Böyle bir mantık mümkün mü? Biz tüm kurumlarla uyum içinde olacağız. Hem şehrimizdeki oda, dernek, sendika, kamu kurum ve kuruluşları; hem de İstanbul - Ankara gibi kentlerimizdeki kurumlarla uyumlu çalışmalara imza atacağız.”
Yani Kesikbaş kısaca, ESO başkanlığını kazandığı takdirde, EOSB Başkanı Nadir Küpeli’yle anlaşabileceğini ifade etti.
 
*
 
MANTIKLI BULMAZSAM YATIRIM YAPMAM
Ancak Nadir Küpeli, programın bir bölümünde Celalettin Kesikbaş’a cevap niteliğinde bir açıklama yaptı ve ESO ve EOSB başkanlarının farklı kişilerden oluşmasının handikap yaratacağını ifade etti.
Nasıl mı?
Şöyle: “ESO ile EOSB, aslında bugüne kadar hep aynı bakış açısıyla yönetilmişler. Bence doğru model de o. Çünkü ESO’nun vizyon projeleri var ama bunları da hayata geçirebilmek için bazen ciddi kaynaklara ihtiyaç oluyor. Ama bu anlamda bütçe EOSB’de. Tabi hem EOSB’nin hem ESO’nun sanayiciyle işi var. Şimdi her ikisi de sanayicinin menfaatine çalışacaklar ise gönül birliği de lazım, hizmet birliği de lazım. Ama EOSB ile ESO’nun ayrı bakış açılarıyla yönetilmesi, bence sıkıntılı olur. Çünkü benim mantıklı bulmadığım ya da sanayicinin birikimlerinin doğru kanallara kullanılmadığını düşündüğüm bir projeye yatırım yapmam beklenmez. Herkesin ayrı düşünceleri var. Herkesin Eskişehir sevdası var ama bir de imkan var. Bugün zengin bir adamın alım gücüyle orta halli bir adamın alım gücü bir mi? Dolayısıyla birisinin yaşantısı, bir diğerinden çok farklı olur. Hâlbuki ikisi birden aynı düzeyde olsa, beraber olsa veya bir kardeş olsa anlaşmaları daha kolay olur. Bir yer daha kolay yönetilir.”
 
*
 
İŞLEVSİZ HAVAALANI SORUNUNA ÇÖZÜM
Küpeli’nin, Eskişehir’in kanayan yarası olan “İşlevsiz havaalanı” sorununa da merhem olacak bir çözüm önerisi var.
Bu öneriyi Türk Hava Yolları’na sunmuş.
Bize oldukça mantıklı geldi açıkçası.
Küpeli’nin önerisi şöyle: “Biz küçük bir uçak alalım. Organize Sanayi Bölgesi olarak yeteri kadar müşteri olmasa bile, belirli oranda koltukları her gün satın alalım. Sanayici giderse bedava gitsin bizim kontenjanımızdan. Bakın küçük uçak diyorum. 25 kişilik. Ben bunun gibi uçaklarla yurtdışında çok yolculuk yaptım. Yani bir yere gidiyorsunuz, iç hatlara uçarken küçük uçaklarla götürüyorlar sizi. Biz de böyle yapabiliriz. Bu uçaklardan her gün kendisini kurtarıncaya kadar 10 tane bileti biz alsak fena mı olur? Böyle bir önerim var, kabul görürse de Eskişehir’de çok güzel bir şey olur.
 
*
 
AKTARMA YAPILABİLİR
Küpeli’nin, bu sorunun çözümüne dönük alternatif bir önerisi daha var.
O öneri de şu şekilde: “İstanbul’dan kalkıp da Antalya’ya giden uçaklar Eskişehir’e insinler. Bizim de Antalya veya Gaziantep müşterimiz varsa, onlar da gidebilsin. Mesela İzmir… Özellikle Ankara’dan İzmir’e veya Bodrum’a giden uçak… Şimdi, Eskişehirlilerin Bodrum’da çok işleri var. Hele hele yaz aylarında… Bu talebimiz de var. Ankara’dan kalkıp, Eskişehir’e inerse 15 dakika bize yeter. Yani bagaj ve yolcu alması için yeter. Biz bu önerilerimizi Türk Hava Yolları’na ilettik. İnşallah gerçekleşir. Bu işin takipçisiyiz.” 
 
*
 
ESO’DAKİ SEÇMEN YAPISI BİZİM YARARIMIZA OLUR
Küpeli’nin bir açıklaması da ESO ile EOSB’nin seçmen yapısındaki farklılığa ilişkin oldu. Küpeli bu farklılığın, kendisi için avantajlı bir durum olduğunu kaydetti.
İşte o açıklama: “İki kurumun seçmen yapısı farklı. Bu seçmen yapısındaki farklılık seçimi etkiler. Bizim sanayici tarafımız herkesin bildiği gibi daha kuvvetli. Dolayısıyla biz sanayici üzerinde daha kuvvetliyiz. Çünkü EOSB seçimlerinde oy kullanacak olan arsa sahiplerinin birçoğuna ulaşamadık. Başkaları ulaşmıştır ama biz ulaşamadık. Ama ESO seçimleri farklı. Tüm sanayiciler oy kullanacak. Sanayicilerin her gün bizimle işleri olduğu için de onlara ulaşmamız bir hayli kolay. Her gün görüşüyor ve konuşuyoruz. O nedenle bu seçmen yapısının bizim yararımıza olacağını düşünüyoruz.”
 
*
 
Evet…
Nadir Küpeli’nin açıklamalarının dikkat çeken bazı bölümlerini sizlere aktardık. Küpeli’nin ekrandaki tavırlarından ve açıklamalarının içeriğinden hareketle şunu ifade etmemiz mümkün:
Küpeli, ESO seçimi öncesi oldukça sakin ve kendinden emin.
 
*
 
NOT: EOSB’nin seçmen sayısı 555. ESO’nun seçmen sayısı 617. Aradaki seçmen sayısı farkı ise 62. Bunu da bilgilerinize sunalım.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi