Naci Gündoğan YÖK'e danışman oldu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Naci Gündoğan YÖK'e danışman oldu
A
a

Eskişehir Yenigün Gazetesi yazarı Deniz Çağlar Fırat bugünkü köşe yazısında Anadolu Üniversitesi eski rektörü Naci Gündoğan'ın yeni görevini duyurdu.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
İşte o makale;

"Anadolu Üniversitesinde 9 yıl hem rektör yardımcısı hem de rektörlük görevini sürdüren Prof. Dr. Naci Gündoğan, yeni dönemde oldukça önemli bir göreve getirildi. Anadolu Üniversitesinde son 8 aydır vekâleten rektörlük görevini sürdüren ve ataması yapılmayan Gündoğan’a YÖK Başkanlık Danışmanlığı görevi teklif edildi. Teklifi kabul eden Gündoğan, YÖK tarafından hazırlanan ve üniversitelerde uygulanması planlanan bazı projelerden sorumlu olacak.
Aslında Naci Gündoğan, rektörlük görevi sona erince 28 yıldır görev yaptığı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ndeki odasına dönüp akademik çalışmalarına ağırlık vermek istiyordu. Ancak YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, doğrudan kendisini arayarak danışmanlık görevi teklif etti. Tam zamanlı Ankara’da olacak olan Gündoğan’ın özellikle YÖK tabanlı bazı projelerden sorumluluğu görevi verileceğini öğrendim. 
Biliyorsunuz Anadolu Üniversitesi, ülkemizde birçok başarılı projenin hem yürütücüsü hem de hazırlayıcısı olarak öne çıkıyor. Orhan Oğuz döneminden başlayarak, Yılmaz Büyükerşen, Engin Ataç, Fevzi Sürmeli dönemlerinde de bu yönü ile ülkeye örnek olan Anadolu Üniversitesi, Naci Gündoğan dönemiyle tekrar kendi özüne dönme başlamıştı.
Özellikle son yıllarda URAYSİM, Deprem Sismik İzolatörü Merkezi, Havacılık Mükemmeliyet Merkezi gibi bilim-sanayi-sektör işbirliğinin zirvesine ulaşan projeler Gündoğan döneminde hayata geçmişti. Ancak üniversite bölününce bu merkezler ve projeler Eskişehir Teknik Üniversitesi’nde kalmıştı.
Ancak bu projelerin başarısı YÖK’ün de dikkatini çekmiş olmalı ki, Gündoğan’ın bu birikim ve deneyiminden yararlanmak için YÖK Başkanlık Danışmanlığı görevine getirildi. Gündoğan, bu yeni görevi için tam zamanlı olarak Ankara’da çalışacak.
Aldığım bilgiye göre de ilerleyen dönemlerde Gündoğan’ın YÖK içinde çok daha etkin bir göreve getirilebileceği bilgisine de ulaştım.
Böylece YÖK içinde Eskişehirli hoca sayısı artmış olacak.
Şimdiden hayırlı olsun demek gerekiyor."

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Fikret 9 Mart 2019 10:25

Yurtdışında olduğum için Eskişehirde olanlardan uzak kalmışım. Bu kadar başarılı bir rektörün YÖK'te görev alması bence çok olumlu olmuş. Naci Bey, Anadoluyu bu kadar çalkantılı bir dönemde hiç yıpranmadan korudu. Ülkenin böyle başarılı model insanlara ihtiyacı var. Onu çok daha iyi yerlerde göreceğiz.

1 4 Cevap Yaz
Osman Herdogan 23 Kasım 2018 23:13

Bu gün itibariyle YÖK Üyeliğine atanmıştır, ben Eskişehir B.B.'ne aday olmasını isterdim şahsen tanıyan biri olarak..Keşke bütün bürokratlar da senin gibi olsa..Senin yüzünde nur; kalbinde iyilik ve zihninde aydınlık vardı, artık Eskişehire de gelemezsin; Ankara da başka makamlarda gezersin ; unutma bizi..ALLAH sağlık versin; diğerlerine nasılsa sahipsin..Türkiyemizi İlim ve Fen'de çağdaş yüksek devletler seviyesine de çıkaramazsanız; o zamanda mahşerde hesap verirsin..Hayırlı olması dileğiyle..

2 6 Cevap Yaz
Anadolu Yıldızı 9 Ekim 2018 16:29

Eskişehir Naci Hocanın kıymetini bilemedi maalesef. Bu şehir hep kendi çocuklarını harcadı. Naci Hocam yolunuz açık olsun. Siz herşeyin eniyisine layıksınız.

2 10 Cevap Yaz
Murat Çelik 8 Ekim 2018 11:33

Rabbim vatana, millete, yükseköğretim camiasına hayırlı eylesin. Devletin bütün kademelerine gelmiş kişilerin başarısı için dua etmek örfümüz gereğidir. Çünkü onların başarısı Devletin Milletine hizmetinin kalitesini gösterir. Aynı zamanda Anadolu Üniversitesinin bir öğretim üyesinin YÖK başkanına danışman olması Kurum adına hayırlı bir gelişmedir. Rabbim yar ve yardımcısı olsun.

2 11 Cevap Yaz
Erhan 2 Ekim 2018 21:48

Cemil Şabalak isimli yorumcunun bir karın ağrısı var sanırım.

2 16 Cevap Yaz
sendikacı

agzına sağlık canım ya. bu cemil şabalak tanıdık biridir. kendisi eziklerden olur. takip ederim kendisini, konu nezaman naci hoca olsa döktürür. layık olduğu yerde şuan ama kendisi kabul edemiyor bir türlü,

2 13
Nejat 2 Ekim 2018 18:08

Ekmek yok ciklet verelim olmuş sanki.

4 1 Cevap Yaz
Üniversiteli 2 Ekim 2018 12:46

Elbette o dönemde rektör yardımcısı olarak Naci hocanın katkısı çok olmuştur ama hem URAYSIM hem de Mükemmeliyet Merkezi çalışmalarına Davut Aydın döneminde başlanmış, bu alanda yetiştirmek amacıyla bazı öğretim elemanlar yurt dışına gönderilmiştir. Kurumlara hizmet eden hiçkimsenin emeği göz ardı edilmemeli

10 4 Cevap Yaz
Ahmed

Uraysim ve mükemmeliyet merkezi işlerinde bir şey yapılmadı ki övünsün

12 1
personel 2 Ekim 2018 11:15

Eskişehirli olarak gurur duyuyoruz hocamızla. Allahın izniyle hak ettiği yerlere gelecek inşaallah. olumsuz yorumları yapan kişiler, adam olsaydınızda hocadan darbe yemeseydiniz keşke. artık susup köşenizde oturun zira yeni rektör kapıının önüne koymasın sizi. Naci hoca kadar tahammül sınıırı yüksek olmayabilir yeni rektörün.

5 20 Cevap Yaz
cemil kabalak

başkasının adamlığını sorgulamadan önce sen kendi adamlığını sorgula...

18 1
sendikacı

şabalak arkadaşım senin adamlınıda biliyoruz, otur oturduğun yerde.yoksa yeni hoca oturacak yerde komaz sana.

1 13
cemil kabalak 2 Ekim 2018 10:15

demek ki hakkındaki iddialar ve bu iddiaların temelindeki yök göz yumdu iddiasi gerçek ki...koruma altına alınma ihtiyacı hissetmişler...rektör diye atattıramadığını kendine danışman yapmış...Demek ki Cumhurbaşkanı ne yaparsa yapsın...bazı bürokratlar Cumhurbaşkanına rağmen devlet kurumu yönetme derdindeler demek ki....vay anasına sayın seyirciler

19 3 Cevap Yaz
Metin 2 Ekim 2018 10:04

Hocam, Yolunuz açık olsun: Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir size minnettar.

4 19 Cevap Yaz
cemil kabalak

kendi adına konuşacaksın...ne eskişehir ne de anadolu üniversitesi adına konuşmaya hakkınız yok...

16 3
Eskişehirli Vatandaş 2 Ekim 2018 09:56

Hocamızla gurur duyuyoruz. O her şeyin en iyisine layık. Çok daha iyi yerlere geleceğinden eminiz.

4 18 Cevap Yaz
esesli 2 Ekim 2018 09:23

çok başarlı ise niye rektör atanmadı. Sol gösterip sağ kesime yumruk atan biri..

18 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi