Nabi Hoca'dan bir kalıcı eser daha

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Nabi Hoca'dan bir kalıcı eser daha
A
a

Eskişehir’in değerlerinden biri olan Hasırca Kampı’ndaki yenilenme çalışmalarını iki yıl önce duyurmuştuk. AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı’nın katkılarıyla baştan aşağı yenilenen Hasırca’nın açılışı yapıldı. Açılış vesilesiyle Nabi Hoca’ya bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Sütiş Eskişehir
Eskişehir, 2013 yılında Türk Dünyası Kültür Başkenti’ydi. Nabi Avcı’nın girişimleriyle böylesine önemli bir payeye sahip olan Eskişehir, maalesef başkentliğin kıymetini pek bilemedi. Kısır çekişmelere ve kıskançlıklara rağmen güzel işler yapıldı. Yapılan güzel işlerde biri de ‘kalıcı eserler’ olarak nitelendirilen eserler... Bu yazıda işte o kalıcı eserlerden birine yer vereceğiz. Yeri gelmişken ifade edelim; Avcı’nın kente kazandırdığı Kültür Başkentliği çok önemli restorasyonlara da imza attı.
 
Kamp baştan aşağı yenilendi
Eskişehir’de yıkılmaya yüz tutmuş, yetkililerin bile unuttuğu ne kadar tarihi eser, yapı varsa çoğu elden geçirildi. Hasırca da elden geçirilen yerlerden biri... Kızılay’a ait bu güzel ve anılarla dolu kamp yeri, baştan aşağı yenilendi. Kültür Başkenti Ajansı, Kızılay’ın yenilenme projesine destek verdi. Ajans’ın verdiği dört milyon lira ile yola çıkılıyor. Daha sonra Kızılay da katkı yapıyor. Yaklaşık 15 milyona Hasırca, tatil köyüne dönüştürülüyor. Butik otel, havuz, bungalovlar, toplantı salonları ve spor tesisleri yapılan Hasırca, gerçekten tatil köyünü andırıyor.

Dört mevsim ilgi görür
Muhteşem bir doğanın içinde yer alan ve kent merkezine sadece 30 kilometre uzaklıkta olan Hasırca, kapılarını herkese açmaya hazırlanıyor. İsteyen firmalar ve okullar etkinlik yapabilecek. İki yıl önce gittiğimde yolu biraz sıkıntılıydı. Ulaşımı biraz daha rahat ve güvenli hale gelirse dört mevsim ilgi göreceğini düşünüyorum. Son durumu bilmiyorum ama vatandaşların günübirlik kullanımına açılması da düşünülüyordu. Sonuç olarak Eskişehir, Nabi Hoca’nın desteğiyle bir değerini daha korumuş oldu. Hasırca’da çok güzel bir iş ortaya konulmuş. Açılışa katılmadığım için bilmiyorum.

Kuru bir teşekkür edildi mi!
Nabi Hoca’ya ‘kuru bir teşekkür’ edilip edilmediğini... Kızılay’ın sitesine baktım adı geçmiyor. Genel Başkan’ın konuşmasının ‘sonuna’ baktım belki hatırlamıştır diye... Yok, orada da göremedim. Hasırca’yı, Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ‘kaptıranlara’ teşekkür edilmiş ama kampın güzelleşmesine, yeni bölüm ve tesisler kazanmasına neden olan Nabi Hoca’ya teşekkür edilmemiş. Hikâyeyi bilen biri olarak biz edelim o zaman... Başta Nabi Avcı olmak üzere projeyi uygulayan firmadan kapıdaki Ferhat Yılmaz kardeşime kadar emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi