Nabi Avcı’nın yarattığı farkındalık

Arif Anbar yazdı

17 Temmuz 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Nabi Avcı’nın yarattığı farkındalık

Önceki gün 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümüydü. Türkiye çapında hem 15 Temmuz şehitleri anıldı hem de milletin ülke topraklarına gerçekleştirilen işgal girişimini önlemesi ve bağımsızlığına sahip çıkması nedeniyle görkemli kutlamalar yapıldı.
 
*
 
Tabi Eskişehir, anma törenlerinin ve kutlamaların en önemli kentlerinden biriydi.
En önemli kentlerinden biriydi diyorum çünkü şehrimizde bulunan 1. Ana Hava Jet Üssü, hain darbe girişimini önleme çabası içerisine giren askeri merkezlerimiz arasındaydı.
Ve bu kutsal çabada Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal’ın rolü büyüktü.
 
*
 
Eskişehir dedik…
Sabah saatlerinde anma törenleri gerçekleşirken, gece saatlerinde Vilayet Meydanında kutlamalar yapıldı.
Protokol konuşmaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz Şehitleri Köprüsünde halka seslendiği konuşmanın yayınlanması, tanınmış sanatçıların konserleri vesaire…
 
*
 
Binlerce Eskişehirlinin doldurduğu meydanda önemli mesajlar içeren protokol konuşmaları içerisinden bir tanesi oldukça dikkatimi çekti.
AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı…
Öncelikle Avcı’nın en son yani en önemli konuşmacı olması, devlet protokolünün uygulandığını gösterdi. Avcı en önemli konuşmacıydı çünkü milli eğitim ile kültür bakanı görevlerinde bulunmuştu.
Yine Avcı’nın anons edilmesiyle birlikte kendisiyle özdeşleşen Eskişehir Marşı çalındı, bununla birlikte alanda bulunan yurttaşlarımız söz konusu marşa eşlik ederek Avcı lehine sloganlar attı.
Bir de…
Pek çok protokol konuşması yapılan törende alanı en çok coşturan konuşma Nabi Avcı’nın konuşmasıydı.
 
*
 
KABLOLARI
KESEREK
SUSTURDULAR!
 
Ne dedi Nabi Avcı?
Eskişehir’de Vilayet Meydanında yapılan anma töreni ve kutlamaların diğer şehirlerde yapılanlardan daha özel bir anlamı olduğunu söyledi. Bunu da şu ifadelerle anlattı: “Bu meydan, bundan 58 yıl önce, 26 Mayıs 1960 günü şu balkondan merhum şehit başbakanımızın Adnan Menderes’in konuşma yaptığı meydandır. Ama bu meydan aynı zamanda 58 yıl önce 26 Mayıs 1960 tarihinde bu balkondan konuşan başbakanımızın, hoparlörün kabloları kesilerek konuşmasının engellendiği meydandır. Eskişehir için askeri darbelerin, bir askeri darbeye maruz kalmanın, direnmenin anlamı çok farklıdır. Onun için siz bu gece, geçen yıl yine bu gece bu meydanda toplanarak aynı zamanda şehit başbakanımız Adnan Menderes’e; şehit bakanlar Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan’a da borcumuzu bir nebze de olsa, gecikerek de olsa ödeme gayretinde olduğumuz için buradayız.”
 
*
 
15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından tam iki yıl geçti ancak Avcı’nın yakaladığı ve samimiyetle aktardığı bu ayrıntıyı kimse görmedi.
Eskişehir artık 15 Temmuz şehitlerini anarken ve zafer kutlaması yaparken 26 Mayıs’ta gerçekleşen kabul edilemez olayları da hatırlayacak; Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ın demokrasiyle bağdaşmayan asılma olaylarını da.
Ve bu farkındalık hatırlanırken, Nabi Avcı ismi hep akla gelecek.
 
 
Kabukçuoğlu neden konuşmadı?
 
Vilayet Meydanı’nda yapılan protokol konuşmalarında dikkatimi çeken bir unsur daha vardı.
AK Parti Eskişehir İl Başkanı Murat Özcan oradaydı ve konuşmasını yaptı.
BBP MKYK Üyesi Ahmet Namık Akdoğan oradaydı ve konuşmasını yaptı.
MHP Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak oradaydı ve konuşmasını yaptı.
AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay oradaydı ve konuşmasını yaptı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan oradaydı ve konuşmasını yaptı.
Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak oradaydı ve konuşmasını yaptı.
AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı oradaydı ve konuşmasını yaptı.
İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu da oradaydı. Oradaydı ama konuşma yapmadı. Neden kürsüye çıkmadığını bilemiyorum. Konuşma verilmediğini zannetmiyorum. Kendisi çıkmak istememiş olabilir. Konuşmak istemediyse neden? Ancak Kabukçuoğlu’na konuşma verilmediyse sorgulanması gereken bir durum olduğunu düşünüyorum.
 
*
Ha, unutmadan…
Geçtiğimiz yıllarda söz konusu etkinlikte bulunan ve hatta kürsü konuşması yapan CHP’li bazı isimler de Vilayet Meydanında yoktu.
Yani bu kez, CHP’den hiçbir temsilciyi göremedik.
Bunu da dikkatimizi çeken bir nokta olarak şuraya not düşelim.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi