Nabi Avcı Belediyesi

Cihan Yıldırım yazdı

18 Haziran 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
2011 yılındaki seçimde Eskişehir’den milletvekili seçildi. Kendi gelmeden namı gelmişti... Erdoğan’ın ‘efsane’ danışmanı...
Bakan olmasına ‘kesin’ gözüyle bakılıyordu.
Kısa süre sonra oldu da...
Doğal olarak kendinden önceki bakanla yani rahmetli Kemal Unakıtan ile kıyaslandı. Unakıtan maliye bakanıydı, paranın başındaydı, Hazine’nin anahtarı elini hiç çıkarmadığı cebindeydi.
Bu bakımdan Avcı’nın kente yapacağı katkının ‘sınırlı’ olacağı düşünüldü, öyle tahmin edildi...
Nabi Hoca’nın ‘naif tarzının’ da hizmetlere negatif etki yapacağı düşünülmüştü...
Böyle düşünenler fena halde yanıldı, yanıldık...
Nabi Avcı, sadece AK Parti hükümetleri döneminin değil tüm zamanların en önemli hizmetlerini yaptı. Eskişehir’e belki de bundan sonra pek göremeyeceğimiz hizmetler yaptı.
Hoca’nın tarzının ‘en büyük projesi’ olduğunu daha önce de defalarca dile getirdim. O nedenle bu yazıda o faslı hızlı geçiyorum...
Öte yandan Nabi Avcı, adeta belediye gibi çalıştı.
Bakanlıkları döneminde de vekilliği döneminde de kenti ihya etti. Yaptıkları çoğu zaman bilinmedi. Yıllarca ‘Az laf çok iş’ diyen Hoca, adeta kendi bindiği dalı kesmişti! Gerçi sonradan sloganı ‘Çok iş, çok tanıtım’ olarak değiştirdi ama algıyı değiştiremedi.
Söz konusu slogan nedeniyle yaptıkları kendi partisinin mensupları tarafından bile bilinmedi!
Nabi Hoca vesile olduğu hizmet ve projeleri ‘ballandıra ballandıra’ anlatmayınca işler kendiliğinden oluyor sanıldı. Ya da kimileri ‘ne var canım yapacak tabi görevi’ gibi yaklaşımlar gösterdi. Oysa Hoca ‘görevi’ olmayan çok önemli şeyler de yapmıştı.
Eskişehir birkaç yıl sonra Avrupalıları kıskandıracak bir meydana kavuşacaksa bu Nabi Hoca’nın ‘görevinin dışında’ işler yaptığı için olacak. Başka hiçbir kentte olmayan bir durum Hoca sayesinde Eskişehir’de yaşandı. TOKİ her yerde stat yerini alır başka bir yere stat yapardı. Eski stat yerine de konut, ticaret alanları yapardı. Eskişehir’de hem stadı yaptı, hem de yerini bize meydan olarak bıraktı. İşte bu ‘özel durum’ Avcı’nın eseri... En büyük eseri...
Bu da yine kendi eseri olan 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği sayesinde oldu. Bu konuyu da çok yazdığım için ayrıntılara girmiyorum... Hoca, Eskişehir’i bir kez daha başkent yaptı... 2019 Türk Dünyası Eğitim Başkenti... İlkinin kıymeti pek bilinmedi, inşallah bunu hakkıyla eda ederiz. Birileri 2013’teki başkentliğe ‘köy panayırı’ muamelesi yapmıştı.
Eskişehir Teknik Üniversitesi de Hoca’nın eseri...
Yenilenen İl Halk Kütüphanesi...
Hastaneler...
Dede Korkut Parkı...
Tarihi yapıların restorasyonu...
Yaklaşık 10 bin liselinin yurt dışına gönderilmesi...
Avcı’nın yaptığı bütün işleri bu yazıda alt alta yazamam. Yüzlerce proje, yüzlerce hizmet... Hangi birini yazacağım?
Avcı, kimi zaman belediye gibi çalıştı, kimi zaman Eskişehir için özel işlere imza attı, kimi zaman da örnek projeler geliştirdi.
Önümüzdeki dönem Hoca’yı yine önemli işler bekliyor. Millet ‘vize verirse’ Hoca, hizmete devam edecek.
Bu seçim dönemindeki bir gözlemimi de ifade ederek yazıma son vereyim. Nabi Hoca’nın yaptıklarının AK Partililer tarafından takdir edildiğini görüyorum! Önceki seçimlerde etmiyorlar mıydı? Ediyorlardı elbette ama bu kadar değildi. Bu seçimde Nabi Hoca’ya ‘özel’ olarak sahip çıkıldığını görüyorum. Daha doğrusu ‘hakkının’ teslim edildiğini görüyorum.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
esesli 22 Haziran 2018 14:28

Uçuşlar için ne yaptı açık havalimanı o kapattı kütahya zarar ederken hala çalışıyor çevre yolu olmayan tek büyük şehiriz belediyelere piknik yerlerini vermiyorlar siyasî nedenlerle eses için alt belediyeler dışında yardım yok yeni stad bakımı çevresi diken yatağı bakımsız belediye ben bakayım dedi vermediler bıktık şu siyasî kıskançlık dan hep geriye giden bir kent oluyoruz

0 0 Cevap Yaz
Nil Ferda 18 Haziran 2018 17:41

Birileri de kalkmis herseyi Buyukersene maletmekte.Kim ne derse desin Eskisehir 2002 den sonra sehre benzedi

4 2 Cevap Yaz
Serap Şahin 18 Haziran 2018 17:11

Bence yanılıyorsunuz. Eski stadın yeşil alan olmasını Eskişehir halkı sağladı. Nabi Avcı ve akp ye kalsaydı alan rezidans ve alışveriş merkezi olacaktı.

5 10 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi