Müthiş buluş Eskişehir'den! Telefon kullananlar...

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Müthiş buluş Eskişehir'den! Telefon kullananlar...
A
a

Eskişehir'de geliştirilen çanta, akıllı cihazları şarj etmenin yanı sıra üzerindeki ekran sayesinde gelen çağrıları ve sosyal medya mesajlarını telefonu bulunduğu yerden çıkarmadan okuma imkanı sunuyor.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir'de perakende sektöründe firması bulunan Aydın Yüksel, yaklaşık 4 aylık çalışma sonunda, telefonu şarj etmenin yanı sıra dışındaki multimedya ekranında çağrıları ve mesajları gösteren "Powerbag" adlı çantayı geliştirdi. Bunun üzerinde 2018'de bir iş fikri geliştiren Yüksel, Ar-Ge ve İnovasyon Koordinasyon Merkezi Teknoloji Transfer Ofisince yürütülen TechUp Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Program'a başvurup aldığı eğitimin ardından yazılım ve tasarımcılardan oluşan ekip kurdu. Yüksel ve ekibi yaklaşık 4 aylık çalışma sonunda, telefonu şarj etmenin yanı sıra dışındaki multimedya ekranında çağrıları ve mesajları gösteren "Powerbag" adlı çantayı geliştirdi. Yüksel, akıllı çanta üretmeyi amaçlamak yerine problem çözmek için yola çıktıklarını söyledi. Yüksel, şöyle devam etti: "Bu en çok kadınların yaşadığı problem. Telefonlarını çantada taşıdık

larından çağrıları ve mesajları göremiyorlar. Çağrılara bakmak için çantadan telefonlarını çıkarmak zorunda kalıyorlar. Bunun yanı sıra bir rahatsızlıktan dolayı Ankara'da hastaneye giden anneme 4 saat ulaşamadık. Telefonun şarjı bitmiş, ancak Yüksek Hızlı Tren'e binince bize ulaştı. Bunların evrensel problem olduğunu tespit ettik." Powerbag ile amaçlarının, telefonu şarj etmek dışında kayıp çağrıları engellemek olduğuna dikkati çeken Yüksel, "Çantanın dışındaki multimedya ekranıyla kişiselleştirme de sunuyoruz. Şimdilik 3 model çanta ürettik. 18-25 yaş grubu gençlerin tercih ettiği pop, klasik ve evrak çantası modeli geliştirdik." diye konuştu. Seri üretime geçmek için melek yatırımcılardan destek isteyeceklerini bildiren Yüksel, çantanın fiyatının 500-600 lira olacağını sözlerine ekledi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi