Ahmet Ataç 15 02 2024

Mustafa Özer: Eskişehirspor Süper Lig'de olmalı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Mustafa Özer: Eskişehirspor Süper Lig'de olmalı
A
a

Eskişehir Teknik Direktörü Mustafa Özer A Spor'un sorularını yanıtladı. Özer, "Bu sene 15 puanımız UEFA'nın verdiği cezalar yüzünden gitti. Eskişehirspor'a herkesin destek olması gerekiyor. Eskişehirspor olarak Türk futboluna yeni futbolcular yetiştirmek istiyoruz ve Eskişehirspor'un Süper Lig'de olması lazım" dedi.

Sütiş Eskişehir

Eskişehirspor haberleri

Eskişehir Teknik Direktörü Mustafa Özer, Eskişehirspor profesyonel oyuncularından 19 yaşındaki Kaan Öztürk'ün geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetmesi ile ilgili üzüntüsünü dile getirdi. “Kaan benim bir evladım gibiydi” ifadelerini kullanan Özer, yakınlarına ve Eskişehirspor camiasına başsağlığı diledi.

“Bizim en büyük şansımız Eskişehirspor taraftarı”
Mustafa Özer, Eskişehirspor kulübünün en büyük şansının Eskişehirspor taraftarı olduğunu ifade etti.

Özer, “Ben 2003’te Eskişehirspor’da takım kaptanlığı yaptım. O yıllardan sonra başkanımız Mustafa Akgören’le ve diğer yönetici abi-kardeşlerimizde dostluğumuz devam etti. Her zaman Eskişehirspor’a destek olduk. Eskişehirspor Türk futbolunda gerçekten bir çınardır. Eskişehirspor’un yeri Süper Lig’dir. Ben devre arası geldiğimde 5 puanı olan bir takım vardı ve 17 puana kadar çıkartabildik ilk 5 haftada. 11 puan aldık genç oyuncularımızla, milli ve yerli oyuncularımızla. Devre arasında yabancı futbolcularımız bıraktı gitti, diğer oyuncular da bıraktı. Ama biz dedik ki oyuncularımıza biz bize bir oluşum başlatalım. Bu oluşumu Eskişehirspor’dan başlatalım dedik. Bizim en büyük şansımız, Eskişehirspor taraftarı. İnanılmaz destek veriyorlar. Başkanımız, yönetim kurulumuz, çalışanlar, teknik heyet, oyuncular hepsi Eskişehirspor için sabahlara kadar çalıştık.” açıklamasında bulundu. 

“Herkesten destek bekliyoruz”
Eskişehirspor'un zor bir durum içinde olduğunu belirten Özer, “Eskişehirspor maalesef geçen yıllarda yapılan transferlerle ilgili UEFA’da çok büyük dosyaları olan, borçları olan bir kulüp. Elimizden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalıştık. Ama biliyorsunuz en son Boffin olayı yüzünden 6 puanımız gitti. Şimdi baktığımız zaman bu sene UEFA 15 elimizden aldı. Şimdi 11 puanımız var. Bu puanlarla birlikte biz 26-27 puan yapmıştık ve 2 maç alsak herhalde garantilemiştik ligi. Ama Eskişehirspor büyük bir camiadır. Eskişehirspor’a herkesin destek olması lazım. Eskişehirspor gerçekten bırakın Türk futbolunu Avrupa’da, dünyada tanınan bir Eskişehirspor. Tesisiyle, kulübüyle, stadıyla, şehriyle, örf ve adetleriyle Eskişehirspor bir çınardır. Türk futbolunda da olması lazım. Şu hastalık bitse, herkesin Eskişehirspor’a destek olmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. 

“Türk futboluna yeni oyuncular yetiştirmek istiyoruz”
Mustafa Özer, “Gerçekten çok çalışan bir başkan, yönetim kurulu, büyük taraftarımız ve biz Eskişehirspor’un daha iyi olması için çalışıyoruz. Şu anda 20 tane oyuncum 20 yaş altı ve biliyorsunuz sokağa çıkamıyorlar. Antrenman yapamıyorlar. Biz Eskişehirspor’un geleceğini kurtarmak için daha çok çalışmamız lazım. Oyuncularımız da çok çalışıyorlar. Türk futboluna, Milli Takıma oyuncu kazandırmak istiyoruz. Özellikle yapı olarak, teknik direktör olarak…” dedi.

"Önce Eskişehirspor'u kurtarın"
Teknik Direktör, “Oyunculara talipler var mı? Oyuncuların satılması düşünülüyor mu?” sorularına ise şu yanıtları verdi:

“Ben devre arasında geldiğimde, oyuncularla toplantı yaptığımda öncelikle amacımız Eskişehirspor’u ligde tutmak ve kurtarmaktı. Oyuncularla da "Biz Bize" diye bir kampanya başlatmıştık. Oyunculara her zaman şunu söylüyorum "öncelikli hedefimiz Eskişehirspor’u kurtarmak. Kurtarın, ondan sonra transferinizi düşünürsünüz". Şimdi transfer yasaklarımız var, UEFA’da olsun Türkiye’de olsun transfer yapamıyoruz. Elimizdeki oyuncuları bırakmamamız lazım. Çünkü öncelikle Eskişehirspor’un yaşaması lazım. Eskişehirspor’un Süper Lig’de olması lazım. Çünkü inanılmaz bir taraftarımız var. Türkiye’de en çok kombine bileti satılan, en çok paso ligi olan bir takımdan bahsediyoruz. Burada doğan çocukların hepsi Eskişehirsporlu. Başka takım tutmuyorlar.”
 
Kaynak : anadolugazetesi.com
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Selçuk Kaya 24 Nisan 2020 15:15

Eskişehirspor bir AŞK 'tir.Hic bir zaman ölmez.Düşeriz ,yeniden ayağa kalkarız.Kalkacagiz.Tüm dünya böyle bilsin.İnadina Sonsuza dek ESKİŞEHİRSPOR

0 3 Cevap Yaz
Demirci_26 24 Nisan 2020 14:21

Hoca sen neyin kafasını yasiyorsun. kafanmi güzel. Yönetimle birlikte el ele verip esesimi bitirdiniz.Sen daha 1. Ligi basaramadin. tecrubesizliginle oyunu okuyamamanla takimi 2. Lige dusurdunuz. Hala istifa etmedin mi ? Normalde bu kadar mağlubiyet sonrası herhangi bir hoca istifa ederdi ama sizin yönetimle aile iliskileriniz olunca sanirim takımı amatöre dusursende devam edersin. Yönetimde sende beceriksiz ve basarisizsiniz. Bunu hala kabul etmediniz. İstifa edin.

1 6 Cevap Yaz
Hakan 24 Nisan 2020 14:18

Hocam bu zamana kadar görev yapan (NEBİ BEY,SİNAN BEY VE KAAN AY )başkan hariç.Diğer başkan ve yöneticiler’in Tebrik ederiz.Eskişehirspor’un sonunu hazırladıkları için.Doğru söylüyorsunuz bu gidişle biz anca SÜPER AMATÖR ligde oynarız😡😡😡

1 4 Cevap Yaz
Tatardan olmaz evliya 24 Nisan 2020 14:17

O zaman önümüzdeki sene aylık 10000 TL ye çalıştır takımı; O bile fazla ama......

1 6 Cevap Yaz
Hakkı 24 Nisan 2020 14:14

Laf olsun torba dolsun Eskişehirspor dan da arada bir haber olsun der gibi bir açıklama olmuş

0 7 Cevap Yaz
Cifteler li 24 Nisan 2020 13:36

Sen ne yiyon ne iciyon kafan ne guzel. Eses imizi bitirdiler.sen nede bahsediyon.

2 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi