Murat Özcan ‘cevap hakkını’ kullandı

Geçtiğimiz günlerde, AK Parti Büyükşehir ve Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi olan, aynı zamanda Odunpazarı Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili görevini yürüten Murat Özcan, üç belediye başkanına çağrıda bulunarak “belediye meclisleri olağanüstü toplansın” demişti

27 Mayıs 2020 10:09
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Geçtiğimiz günlerde, AK Parti Büyükşehir ve Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi olan, aynı zamanda Odunpazarı Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili görevini yürüten Murat Özcan, üç belediye başkanına çağrıda bulunarak “belediye meclisleri olağanüstü toplansın” demişti.
Bunun üzerine Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt sert bir çıkış yaparak, belediye meclislerinin toplanmasını bakanlığın ertelediğini, bakanlık tarafından gönderilen genelgelerle belediyelerin elinin kolunun bağlandığını, muhatabın üç belediye başkanı değil İçişleri Bakanlığı olduğunu ifade etmişti.
Ben ise Kazım Kurt’un görüşlerine katılmakla birlikte şu öneriyi getirmiştim: “Böyle kritik bir süreçte, meclis üyelerinin görüşlerini dinlemek isterim. Hiç olmazsa, grup başkan vekilleri dijital ortamda bir araya gelerek tartışabilirler ve fikirlerini kamuoyuna aktarabilirler. İsterlerse, ES TV ekranları da açık.”
Bu öneriye, Odunpazarı Belediye Meclisi CHP Grup Başkan Vekili Emre Genç’ten cevap gelmişti.
Genç, şunu söylemişti: “Ben, ES TV’de Murat Özcan’la programa katılmaya hazırım. O da anlatsın, ben de anlatayım ve meclis gruplarımızın görüşlerini demokratik bir biçimde kamuoyuyla paylaşalım.”
Aynı zamanda ES TV’nin program yorumcularından olan AK Parti Büyükşehir ve Tepebaşı Belediye Meclis Üyesi Orhan Durmuş da konuya ilişkin görüşlerini aktarmış ve belediye meclislerinin olağanüstü toplanmasının şu an için gerekli olmadığını ifade etmişti.
Durmuş’un yanı sıra, yine ES TV’nin yorumcularından olan CHP Büyükşehir ve Tepebaşı Belediye Meclis Üyesi Nuray Akçasoy, Kazım Kurt’un görüşlerine paralel açıklamalar yaparak belediye meclislerinin olağanüstü toplanmasının yersiz olduğunu savunmuştu.
 
*
 
Bu tartışmalar üzerine, AK Partili Murat Özcan cevap hakkını kullanmak istedi.
 
*
 
EMRE GENÇ-MURAT ÖZCAN PROGRAMI?
“Emre Genç’le canlı yayın programına çıkma konusunda şunu söyleyebilirim. Bizler faklı partilerin grup başkan vekilleri olmamıza rağmen, Emre Bey’le iletişim kanallarımız her zaman açık ve her ortamda da fikir alışverişi yaparız. Bu anlamda iletişim kurma konusunda bir sorunumuz yok” diyerek sözlerine başlayan Özcan, şu an için programa çıkmaya gerek olmadığını söyledi.
 
*
 
Murat Özcan, açıklamasına şöyle devam etti:
 
‘HÜKÜMET ENGELLİYOR’
“Kazım Kurt Bey’in ifadelerine gelirsek… Her eleştirimizde, ‘hükümet engelliyor’ şeklinde bir çıkış yapıyor kendisi. Bu çıkış nedeniyle de, CHP iktidar olamazsa Kazım Kurt hizmet edemeyecek algısı ortaya çıkıyor maalesef.
 
‘ZORUNLU BİR İHTİYAÇ HÂSIL OLURSA DİYE…’
Şimdi de, belediye meclislerinin toplanmasına ilişkin yaptığım açıklamadaki kastı anlatayım. Bir kere belediye meclislerinin toplanmasına ilişkin bir talebimiz yok. Pandemi döneminde halka hizmet etmek için acil bir karar alınması ve meclisin toplanması zorunlu hale gelirse, biz AK Parti grubu olarak hazırız ve destek veririz, yardımcı oluruz. Benim anlatmaya çalıştığım buydu. Yani illa da belediye meclisleri toplansın şeklinde yaptığım bir açıklama değildi. Hani Gaziantep, Ankara, Konya belediyelerinde olduğu gibi zorunlu ihtiyaç hasıl olursa diye böyle bir öneri sundum.
 
‘BELEDİYELERE GÖNDERİLEN BÜTÇEDE YÜZDE 50-52 ORANINDA DÜŞÜŞ OLDU’
Bir de belediyelere gelen bütçenin eksilmesine açıklık getirmek istiyorum. Bakın, devlet, iki aydır ne vergi ne de SSK alıyor. Hazinenin vergi geliri olmadığı için, belediyelere gönderilen bütçede de yüzde 50-52 oranında düşüş oldu. Ama bu durum sadece CHP’li belediyeler için geçerli değil. Bütün belediyeler için geçerli. Yani, bir de, Sağlık İl Müdürlüklerinin harcamalarının belediye bütçelerini geçtiği bir dönemde, belediyelere ek bütçe aktarmak pek de mümkün değil.
 
MASKE ÜRETİMİ…
Son olarak şu maske konusunda da bazı şeyler söylemek isterim. Kazım Bey, belediyelerin maske üretmesini zorlaştırıyorlar, engelliyorlar demiş. Ama Tepebaşı Belediyesi, belde evleri aracılığıyla bu işi yapmışsa, Odunpazarı Belediyesi de yapabilir.”
 
*
 
Murat Özcan’ın açıklamasıyla birlikte, bütün tarafların görüşlerini MIH sütunlarında aktarmış oldum.
Takdiri, siz değerli okurlarımıza bırakıyorum…
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
sami dobrucalı 27 Mayıs 2020 14:03

30 nisan dan önce gelir vergisini ödedik.uzatma yapılmadı.

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi