Ahmet Ataç 15 02 2024

Muharrem İnce: Eskişehir gibisini görmedim!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Muharrem İnce: Eskişehir gibisini görmedim!
A
a

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce Eskişehir'e geldi, büyük bir kalabalığa seslenirken "bu kadar miting yaptım, böylesini görmedim" diyerek söze başladı. İnce, "termik santrali seçilirsem yaptırmayacağım. Eskişehir'e tarifeli uçak seferi getireceğim. Eskişehir'i Gemlik'e tren yoluyla bağlayacağım" diye konuştu.

Sütiş Eskişehir
Diğer fotoğraflar için tıklayın
Foto Galeri


Eskişehir’de büyük ve coşkulu bir kalabalığa seslenen Muharrem İnce “Şu tarafı görseniz 10’arlı sıralar halinde hala insanlar akın akın geliyorlar. Ben bu kadar miting gördüm, böylesini görmedim. Emin olun görmedim. 4 Mayıs’ta yola çıktık. 5 Mayıs günü ilk mitingimizi yaptık. Bugünkü bu miting 70. mitingimiz. 106 mitingde tamamlayacağız. İlk turda 30u aşalım, ikincide alırız dedim. Ama iş değişti, niye ikinci tura bırakayım, birinci turda halledelim bunu. 
Erdoğan beni rahat bırakmıyor. Bugün sizi çok güldüreceğim. Ama bir istediğim var, yuh çekmezseniz güldürürüm. Sevgili hemşerim, ben anne tarafından Rize’liyim onun için hemşerim diyorum, aşağılamak için değil. Hemşerim geçenlerde bir iftar düzenliyor, iftarda bir general var. Erdoğan iftarda Türk ordusunu övmüyor, bayrak, millet demiyor, beni eleştiriyor. Beni eleştirirken general de alkışlıyor. Ben de dedim ki TSK’nın disiplin kanunun 20. Maddesi diyor ki siyasi faaliyetlere katılamaz. Sen Erdoğan’ın generali misin, milletin generali misin, senin apoletlerini sökeceğim dedim. Ne diyorsam o, söylediğimin arkasındayım. Erdoğan, sen ondan söktüğün apoletleri Apo’ya mı takacaksın dedi. Sen Ergenokon’da Balyoz’da söktüğün apoletleri FETÖ’ye mi taktın? 
Bir paşa videosu seyrettireyim size (Önce Erdoğan’ın “Ben hepinizin Paşa"sıyım dediği görüntüler ardından Kemal Sunal ile Şener Şen’in oynadığı Tosun Paşa filminden bir sahne gösteriliyor)
Bir fabrikayı mı yönetmek kolay, yoksa ülkeyi mi? Fabrika değil mi? Peki bunlar bir Atatürk’ün kurduğu fabrikaları bile yönetemiyor satıyor. Memleketi nasıl yönetecekler?

Şeker Fabrikası…
Yıl 1933 Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Celal Bayar’a der ki, Eskişehir’e git Şeker Fabrikası kuracağız arsa bak der. İki arsa var birisi pahalı, diğeri ucuz. Birisi Şimendifer güzergahında o pahalı, diğeri şehrin dışında daha ucuz. Atatürk der ki pahalı olanı alalım, gelip gören çok olur, milletimiz kendini daha güçlü hisseder der. 1933’te bunları düşünüyor. Onlar şimdi önüne geleni satıyor. 

Ülkücü kardeşlerim…
Bir de yanına yardımcı bulmuş Bahçeli…
Eskişehir’deki ülkücü kardeşlerime sesleniyorum, Bahçeli bugün bana ağzına geleni söylemiş… Ülkücü kardeşlerim, vicdanınıza sesleniyorum Engin Alan, MHP’de milletvekilliği yaptı. Erdoğan diyor ki sen generalken bana ayağa kalkmadın seni hapse attım. Ben apolet sökeceğim deyince Bahçeli bana laf söylüyor. Erdoğan’a yağcılık yapıyor. Ülkücülerin takdirine bırakıyorum bunu. 

Hep beraber olmalıyız, sağcı solcu yok cumhuriyetçiler var hepimiz var biz var. Türk Kürk yok, alevi sünni yok, kadın erkek yok. Bu beceriksizlerden hep beraber kurtulmamız lazım. Sabah Urfa’daydım NTV 10 dk vermiş, Halk TV vermiş o kadar bakalım şimdi ne yapacaklar. Bu medya da rahat edecekler benim dönemimde özgürleşecekler çünkü. Cep telefonlarınızdan yayın yapar mısınız? Onlar korkak, diz çökmüş bir medya. 
Erdoğan ile İnce arasındaki fark, 
1- Erdoğan sarayda yaşıyor, ben kazandığımda evimde yaşayacağım.
Bugün iyice coştu. Köprüleri okulları yıkacakmış diyor benim için. Ağzımdan böyle bir şey çıkmadı benim. Sadece sarayın ışıklarını söndüreceğim dedim o kadar. Sarayı gençlere vereceğim, bilim merkezi olacak. 5 saray da İstanbul’da var. Yetmedi beyfendiye Marmaris’e 300 odalı yazlık saray yaptırıyor. Sıkı durun, Allah’ın izniyle seçildiğimde Marmaris’teki yazlık sarayı engelli çocuklarımıza vereceğim. Her ilin nüfusa göre kontenjanı olacak. Sırayla torpil olmayacak annesiyle babasıyla gelecekler tatil yapacaklar. 
2- Erdoğan, FETÖ’nün ayağına gitti, ben FETÖ’yü ayağıma getireceğim.
3- Televizyonu açtığınız zaman 16 kanalda birden beni görmeyeceksiniz. Eyyy diye başlayan bir adam, yok böyle birşey. Ne diye her gün o kanalları kendime bağlayacağım. İyi bir şey söylesem bile nefret ederler.

Alpu'ya termik santral yaptırmayacağım
Alpu’ya termik santral yaptırmak istiyorsun. O civar köylüleri alacağım, milletin gözünün önünde tartışalım. Termik santralı ben cumhurbaşkanı olduğumda yaptırmayacağım. Camileri, okulları, milleti, gönüllerimizi böldü, şimdi üniversiteleri bölüyor. İster İstanbul, ister Anadolu üniversitesi, seçilir seçilmez üniversiteleri birleştireceğim söz.
Benim dönemimde ben sen o yok, biz var. Kavga yok, huzur var. Bugün konuşuyor, fizik öğretmeni ama okuma yazması yok demiş. Benim kapı gibi diplomam var göstersene diplomanı. Bakın ayıp olan diploma olmadan var demek. Bir yandaş yazar dedi ki onun diplomasını FETÖ’cüler çaldı. FETÖ’cüler cevap verdi, çalacaktık gittik ama bulamadık dediler. Acaba diyorum Erdoğan’ın diploması yok da cesareti var mı acaba. Bana diyor ki sana ekonomi dersi vereyim. İstediğin kanalda gel, gelmezsen namertsin gel çık televizyonda karşıma.

Eskişehir'e tarifeli uçak seferi getireceğim
Hızlı tren, ben daha fazla ray döşeceğim. Erdoğan, hızlı trenleri nereden yapıyorsun TÜLOMSAŞ mı yoksa İspanya’dan mı alıyorsun. Yerliyim diyorsun, milliyim diyorsun, sarayında merlerler Osmaniye mi, Bilecik mi, Hindistan’dan mı? Hindistanda… Yüzde yüz yerli mermer kullanılan bir yer söyleyeyim, Anıtkabir. 
1 Mart tezkeresinde ABD askerlerinin Türkiye’nin güneydoğusuna gelmesine sen evet dedin, ben hayır dedim. Sen mi millisin ben mi? 
İnekler Uruguay’dan geliyor. Saman da ithal, ayran bile yabancı. Erdoğan’da para çok, devletin hazinenin başına geçmiş. Az önce Eskişehir’de havaalanına indik, tarifeli uçak seferi yok. Size söz onu yapacağız. Eskişehir’de bu kadar sanayi var, Gemlik’te liman var, tren yoluyla bağlamak lazım… Büyükerşen nasıl Eskişehir’i Türkiye’nin gözbebeği yaptıysa, Muharrem İnce de Türkiye’yi dünyanın gözbebeği yapacak. 
Erdoğan, prompter’dan akan yazıları okuyor, Eyyy Eskişehirliler, siz de zannediyorsunuz ki ne büyük hatip.

Erdoğan camdan konuşuyor ben candan konuşuyorum. Aslında benim rakibim promter… Promter bozulunca araya reklam alması lazım.

Rusya’da çiftçinin mazotu 0,68 cent, ABD’de 0,85 cent, Türkiye’de 1,27 dolar. 80 milyon nüfuslu Türkiye’de vekil sayısı 600, Rusya’da 150 milyon nüfusa 450 vekil, ABD’de 300 milyon nüfus 535 vekil var. Bu vekil sayısını birlikte düşüreceğiz.

TRT'yi yüreğime yazdım
TRT konusu var bir de. Siyasette hiç intikam duygum yoktur. Ama şu TRT var ya, onu yüreğime yazdım. Hepimizin elektrik parasında TRT payı var. Paraları topluyor, beni göstermiyor Erdoğan’ın borazanlığını yapıyor. Yasa gereği 10’ar dk konuşması lazım. Dedim ki alın sizin olsun, o konuşmayı yapmadım. Ama TRT’ye elektrik faturasından giden pay haram olsun mu?

Önce barışacağız. Ayrımcılık denen şeyi kaldıracağız. Başörtülü başörtüsü ayrımı yok. İster evde, ister devlet dairesinde tak. Sağcı, solcu yok. Cumhurbaşkanı tek, sadece CHP’lilerin Cumhurbaşkanı olmaz. Yakamda artık parti rozeti yok Türk bayrağı var. Herkesin cumhurbaşkanı olacağım.

Ekonomi olarak büyüyeceğiz, üretim ekonomisi, bağımsız Merkez Bankası. Türkiye zeytinyağı üretiyor. İtalyanlar geliyor alıyor, şişeliyorlar 1 liraya aldıkları zeytinyağını 15 liraya satıyorlar. Elbiseleri Türkiye’de diktiriyorlar İtalya’da marka basıp 1 liraya alıp 20 liraya satıyorlar. Markamız yok. Marka, teknoloji, tasarım geliştireceğiz. Gençlerle geliştireceğiz. Üniversite öğrencileri size matematik, yabancı dil öğreteceğiz, sizi tarikat yurtlarına muhtaç etmeyeceğim söz. 19 Mayıs ve 29 Ekim’de iki burs verecek devlet. Yoksullara yardım ediliyor ama parayı Erdoğan mı veriyor, devlet veriyor. Benim dönemimde de ben değil devlet verecek. Muharrem İnce döneminde yoksullar daha çok alacak çünkü İnce döneminde hırsızlık olmayacak. 

En düşük emekli maaşı 1500 TL olacak

Bölüşeceğiz, adil bölüşeceğiz. En düşük emekli maaşı 840, en yükseği 6500 lira, 9 kat fark var… Adil bölüşüm yok. Size söz en düşük emekli maaşı 3 ay içinde 1500 TL olacak. Buzdolabı medeniyet göstergesidir diyor Erdoğan… Ben 54 yaşındayım bizim evde 40 senedir buzdolabı var. Sanki bu gelmeden önce biz yiyecekleri ağaç kovuğunda saklıyorduk. Buzdolabının içini boşalttı içini…

Türkiye’nin en önemli gücü, sihirli sayısı 29. Türkiye’nin nüfus ortalaması. Almanya’nınki 40. Bundan bir güç olamaz. Ama meydanlara gelip dindar, kindar nesil dersen olmaz. Dindar nesile bir itirazım yok ama kindar nesil olmaz. İşte bu 29’a güveniyorum ben. Hedefimiz kadınları iş sahibi yapmak. Her mahalleye bir kreş açacağız. Çocuk kreşe kadın işe… 

Benim dönemimde millet kemer sıkmayacak. Devlet kemer sıkacak. Saltanat yok, 3000 koruma yok. Beraber başaracak mıyız?"

Muharrem İnce konuşmasının sonunda kendisini dinlemeye gelen kalabalığa teşekkür ederek bir selfie çekti.

Kaynak : AnadoluGazetesi.com
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Meralettin İncedaroğlu 7 Haziran 2018 18:39

MİLLİ ÇEKİNCE MUHARREM İNCE 3. SINIF DEMİREL TAKLİDİ ALDIĞI ALKOLÜN ETKİSİNDEN HALA ÇIKAMAMIŞ: İNŞALAH ÖNCESİNDE BESMELE ÇEKİP ABDEST ALMAMIŞTIR . ASIL SEÇİMDE GÖRECEKSİN DEMİR KIVAMINDA

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi