MOBİLE INTERNET HIZI 10 KAT ARTACAK

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç MOBİLE INTERNET HIZI 10 KAT ARTACAK
A
a

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yaptığı açıklamada, 4,5G teknolojisiyle Türkiye'de mobil internet hızının en az 10 kat artmasının beklendiğini ifade etti.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
4,5G'nin 1 Nisan 2016 itibarıyla resmen devreye gireceğini belirten Yıldırım, "Yeni teknoloji hemen Türkiye'nin her tarafında geçerli olacak diye bir beklenti oluşmasın. Bu, yatırım ve altyapı ile ilgili bir süreç. Yolların şeritlerinin arttırılması gibi akıl ve bilişim yollarında da şerit sayısını arttırmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.
4,5G’ye geçişlerin ücretsiz olması ve tüketicilerin mağdur edilmemesi için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) ilgili mevzuat kapsamında gerekli tedbirleri alacağını dile getirdi.
4,5G neler getiriyor?
BTK tarafından 26 Ağustos 2015'te ihale edilen 4,5G teknolojisi birçok yeniliğe kapı aralayacak. Gündelik hayatta birçok iş ve etkinlik, 4,5G teknolojisi ile kesintisiz mobil cihazlar üzerinden yapılabilecek.
Yeni teknoloji, her yerde, tünellerde dahi hızlı internet erişimine imkan sağlayacak. İnternet hızı, frekans, kapsama alanı, baz istasyonu, coğrafi koşullar, şebeke yoğunluğu, cihaz ve internet sitesinin durumuna göre değişiklik gösterebilecek.
Yerli üretimin geliştirilmesine katkı sağlayacak 4,5G ile milli Ar-Ge çalışmaları desteklenecek, M2M (makinalar arası iletişim) uygulamaları yaygınlaşacak. 8 yıl içerisinde Türkiye nüfusunun en az yüzde 95’i kapsama alanı içerisine alınacak. Otoyol, hızlı ve yüksek hızlı tren hatları ile bir kilometrenin üzerinde uzunluğu olan tünellerin 3 yıl içinde en az yüzde 99'u, bölünmüş karayollarının 6 yıl içinde en az yüzde 95'i ve 10 yıl içerisinde konvansiyonel tren hatlarının en az yüzde 90’ı kapsama alanı içerisine alınacak.
e-Devlet uygulamaları mobil olarak daha fazla yaygınlaşacak. Medya hizmetleri (canlı yayınlar, görüntü aktarımı) kolaylaşacak. Frekans avantajı ile kırsal kapsama daha kolay olacak ve kırsalda yaşayan vatandaşlar bilgi toplumu hizmetlerinden daha fazla yararlanacak.
e-Ticaretten mobil ticarete geçilecek, çok yüksek hızlı internetin gelişimi yeni iş alanlarının ortaya çıkmasını sağlayacak.
Kaynak : AA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi