MISIR YOLCU UÇAĞI KAÇIRILDI

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç MISIR YOLCU UÇAĞI KAÇIRILDI
A
a

Mısır Havayolları'na ait bir uçak, İskenderiye'den Kahire'ye gitmek üzere havalandıktan kısa süre sonra kaçırılarak Güney Kıbrıs’taki Larnaka Havalimanı'na indirildi.

Sütiş Eskişehir
EgyptAir'e a ait yolcu uçağının kaçırıldığı belirtildi. Hava korsanı, uçaktaki 4 yabancı yolcu ve mürettebat hariç herkesi serbest bıraktı. Korsan, Rum Kesimi'nde yaşayan eski eşi ile görüşmek istiyor. Kadın, havalimanına getirildi. Mısır hükümet sözcüsü, hava korsanının İstanbul'a gitmek istediğini söyledi.

Rum polisi kaçırılan uçağın indiği Güney Kıbrıs Larnaka Havaalanı'nı uçuşa kapattı. Uçakta 5 mürettebat 50 yolcu olmak üzere 60 kişi bulunuyordu. Pazarlıklar sonucu, Hava korsanı, uçaktaki 4 yabancı yolcu ve mürettebat hariç herkesi serbest bıraktı. MS181 sefer sayılı yolcu uçağını kaçıran korsanın İbrahim Samaha olduğu belirlendi. Samaha,  İskenderiye Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde hocalık yapıyor.

Mektup talebi
Samaha, yazdığı Arapça bir mektubun Kıbrıs Rum Kesimi'nde yaşayan bir kadına iletilmesini istemişti. Bu kişinin eski eşi olduğu ortaya çıktı. Eski eş Marina Parascos, havaalanına geldi. Hava korsanının Arapça yazdığı mektupta Güney Kıbrıs'tan sığınma talep ettiği belirtildi. 

Hava korsanının üzerinde bomba olduğu iddia ediliyor. Polisten, uçaktan uzaklaşması istenildi. Mısır Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, ''Uçağın pilotu, üzerinde bomba düzeneği olan bir yolcu tarafından tehdit ediliyor'' dedi. 

Bu terör eylemi değil
Güney Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Mısır uçağının kaçırılmasının terör eylemi olmadığını açıkladı.

''Terörist değil, gerizekalı''
Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ise “Terörist değil, gerizekalı. Teröristler de manyak oluyor ama bu kadar aptal olmuyorlar. Bu adam öyle" açıklamasını yaptı. Mısır Sivil Havacılık Bakanı ise, ''Kaçırılan uçakta 7 kişi var, 3'ü yolcu. Yolcuları almak üzere Güney Kıbrıs'a uçak gönderiyoruz'' dedi. 

Mısır Havayolları'ndan açıklama
Mısır Havayolları, kaçırılan uçaktaki 4 yabancı yolcu ve mürettebat hariç herkesin serbest bırakıldığını açıkladı.
Kaynak : Milliyet
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi