Mısır'dan okumaya geldi damat oldu!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Mısır'dan okumaya geldi damat oldu!
A
a

Türkiye’ye üniversite eğitimi için gelen Mısırlı öğrenci Mümin Eşref, geçen yaz tanıştığı Esra Üney ile Eskişehir’de evlenerek hayatına Ankara’da devam etmeye karar verdi. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
24 yaşında olan ve Orta Doğu Teknik Üniversitesinde (ODTÜ) Endüstri Mühendisliği okuyan Mümin Eşref, geçen yaz iş görüşmesi için gittiği İstanbul’da Esra Üney ile tanıştı. Tanıştıktan kısa süre sonra evlilik kararı alan çift, önceki gün Eskişehir’de gerçekleştirilen nikah töreni ile hayatlarını birleştirdi. 

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

"Uçaktayken ‘Burada ne işim var? Neden geliyorum?’ diye kendime soruyordum" 
Esra Üney ile evliliğe kadar uzanan tanışma sürecini anlatan Eşref, “Mısırlıyım. İlk başta okumaya geldim. Ankara’da, ODTÜ’de Endüstri Mühendisliği okuyorum. Yazın İstanbul’a iş için gittim. Orada tanıştık. Sonra ailem istemeye geldi. Nişanlandık. Şimdi evleniyoruz, çok şükür. Tabii bunun içinde bir sürü hikayeler var. Zor zamanlar var. Ama çok şükür sonunda evlenebildik. Herkes evlensin. Ben aslında uçaktayken ‘Burada ne işim var, neden geliyorum?’ diye kendime soruyordum. Ama galiba şimdi gerçekten öğrendim neden geldiğimi. Ben eşimi Mısır’da gezdirmeyi çok istiyorum. Allah nasip ederse, inşallah gezeriz orada” şeklinde konuştu. 

"Şimdilik Ankara’da yaşayacağız" 
Ailesinin Eskişehir'de yaşadığını, bu sebeple de nikahın burada gerçekleştirildiğini aktaran Esra Üney ise şunları kaydetti: 
“Farklı şehirlerde gelişti her şey. İstanbul’da tanıştık. Daha sonrasında ben İstanbul’daki işimi bırakıp Ankara’ya geçtim. Bu şekilde hem ailemle yakınlaştım hem de Mümin’le evlendik. Bu şekilde ilerledi. Mümin'in Türkçesi iyi diğer arkadaşlarına kıyasla. Türkiye’ye adaptasyonu iyi. Bu ikimiz için de olumlu bir şey. Şimdilik Ankara’da yaşayacağız. Uzun süre de Ankara’da devam edecek gibi gözüküyor.” 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi