Milyonları ilgilendiren tarih belli oldu! Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak? Son dakika

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Milyonları ilgilendiren tarih belli oldu! Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman yatacak? Son dakika
A
a

Milyonlarca emekli, Kurban Bayramı öncesinde ödenecek ikramiyelerin ne zaman yatırılacağını merak ediyor. Yaklaşık 12 milyon emekliye, her bayram öncesi ikramiye veriliyor. Geçen Ramazan Bayramı ikramiyesi koronavirüs dolayısıyla öne çekilmiş ve Nisan ayında 1000 TL olarak emeklilerin hesaplarına yatırılmıştı. Peki, Kurban Bayramı emekli ikramiyesi kaç lira olacak? Bayram ikramiyesi ne zaman yatırılacak? Ayrıntılar haberimizde...

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Son dakika ekonomi haberi

Milyonlarca emeklinin gözü kulağı ikramiye haberlerinde. Vatandaşlar, her bayram öncesi yatırılan emekli ikramiyeleri için beklemeye geçti. Geçtiğimiz Ramazan Bayramı'nda olduğu gibi bu bayramda da 1000 TL ikramiye ödemesi yapılması bekleniyor. İşte emekli bayram ikramiyesi ile ilgili son ayrıntılar...

KURBAN BAYRAMI EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Kurban Bayramı'nın birinci günü bu yıl 31 Temmuz’a denk geliyor. Emeklilere Kurban Bayramı’nda da ikramiye ödemesi yapılacak. Bu ikramiye her yıl bayramdan önce veriliyor. Koronavirüs tedbirleri kapsamında Ramazan Bayramı ikramiyesi ödemeleri öne çekilmişti. Peki, Kurban Bayramı emekli ikramiyeleri ne zaman yatacak?

Bakan Selçuk, zamlı Temmuz aylıkları ile Kurban Bayramı ikramiyelerinin, SSK’lı emeklilerimiz için 17-26 Temmuz tarihleri arasında, Bağkur’lu emeklilerimiz için de 25-28 Temmuz tarihleri arasında aylık ödeme günlerinde hesaplara yatırılacağını açıkladı

Ayrıca, Bakan Selçuk Emekli Sandığı kapsamında olan vatandaşlarımızın Ağustos ayına ilişkin aylıklarının, Kurban Bayramına denk gelmesi nedeniyle Temmuz aylık farkının, Ağustos aylıklarının ve Kurban Bayramı ikramiyelerinin birlikte ödeneceğini kaydetti.

Bu kapsamda Ziraat Bankası’ndan her ayın 1. ve 2. gününde aylıklarını alanlara 28 Temmuz’da, 3. 4. ve 5. Gününde aylıklarını alanlar da 29 Temmuz’da ödemeler gerçekleştirilecek. Aylıklarını diğer bankalardan alan emeklilerimize ise 28 Temmuz’da ödeme yapılacak.
 

HANGİ EMEKLİLER BAYRAM İKRAMİYELERİNDEN YARARLANABİLECEK?

Emekli bayram ikramiyelerinden yararlanabilecek olanlar şu şekilde;

  • SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri
  • Şehit yakınları ve gaziler
  • Ölüm aylığı alanlar
  • Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,
  • Geçici köy korucuları
  • Şeref aylığı alanlar
  • Şampiyon sporcular,
  • Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,
  • Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden faydalanabilecekler.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİ NE KADAR? NASIL ALINIR?

Emekli bayram ikramiyesi ödemeleri 1000 TL olarak belirlenirken; her yıl iki defa olmak üzere emeklilere ödeme yapılır. Ödemeler emekli maaşının ödendiği bankalar ve PTT şubelerinden emeklilerin hesaplarına yatırılır.

kurban-bayrami-emekli-ikramiyeleri-ne-zaman-odenecek-12-07-2020.jpg

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN? ​

Kurban Bayramı 2020 yılında 31 Temmuz’da başlayacak. 30 Temmuz ise arefe günü olacak.
  • Kurban Bayramı 1. Gün: 31 Temmuz Cuma
  • Kurban Bayramı 2. Gün: 1 Ağustos Cumartesi
  • Kurban Bayramı 3. Gün: 2 Ağustos Pazar
  • Kurban Bayramı 4. Gün: 3 Ağustos Pazartesi

BU AY ZAM DA VAR

Emekliler bu ay sadece bayram ikramiyesi almayacak. Zamlı maaşlar da en geç 28 Temmuz'a kadar emeklinin hesabına geçmiş olacak. SSK ve Bağkur emeklisi maaşını 17-28 Temmuz arasında çekecek. Memur emeklisi yüzde 1.75'lik farkı da 15 Temmuz sonrası alabilecek. SGK net tarihi açıklayacak.

KİM NE KADAR ZAM ALACAK?

Emekli hayattaysa ikramiyeyi tam (1.000 lira) alıyor. Vefat eden sigortalılardan dolayı aylık almakta olan hak sahiplerinin (dul, yetim) bayram ikramiyesi ödemesi hak sahiplerinin hisseleri oranında yapılıyor. Örneğin; eşinin vefat etmesi nedeniyle yüzde 50 hisse oranı ile eşe, yüzde 25 hisse oranı ile yetim çocuğa maaş ödeniyorsa; 1.000 TL tutarındaki ikramiye hak sahiplerine hissesi oranı esas alınarak ödeneceğinden, eşe 500 TL, yetim çocuğa ise 250 TL tutarında bayram ikramiyesi ödemesi yapılıyor.
Bir işte çalışmadığı, kendi sigortalılığı nedeniyle gelir veya aylık almadığı için eşinin aylığının yüzde 75'ini almakta olan dul eşe ise 750 lira ikramiye ödenecek. İkramiye tutarına yeniden değerleme oranında zam yapılması da gündemde tartışılan konular arasında.

YENİ EMEKLİLER İKRAMİYE ALABİLECEK Mİ?

Sadece yeni emekliler değil, Nisan ve Mayıs aylarında sürekli iş göremezlik ve ölüm aylığı bağlananlar da Ramazan Bayramı ikramiyesini alabilecek. Dul-yetim maaşı alanlar hisse oranında yararlanacak.

ZAMLI EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

SSK'lılar tahsis numaralarının son rakamına göre 17-27 Temmuz, Bağ-Kur'lular 24-28 Temmuz tarihleri arasında yeni maaşlarını hesabında görecek. Emekliler, maaş alma günlerinde hesaplarında, net maaşlarının yüzde 5.75 artırılmış halini ve bu yeni maaş üzerinden hesaplanan aylığın yüzde 4'ü- 5'i oranındaki ek ödemeyi görebilecek.

Örneğin; maaşı 3 bin lira olan emekli, bu tutarın yüzde 4'ü oranında ek ödeme alıyordu. Şimdi ise yeni maaşı olan 3 bin 172 lira 50 kuruş üzerinden ek ödemesini cebine koyacak. Emeklinin hesabına 3 bin 120 lira yerine 3 bin 299 lira yatırılacak. Esnaf emeklilerine en az bin 886, 2000'den önce emekli olan SSK'lılara ise 2 bin 233 lira verilecek.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi