MİLYONLARCA KİŞİSEL BİLGİ!..

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç MİLYONLARCA KİŞİSEL BİLGİ!..
A
a

'Milyonlarca kişinin kimlik bilgileri çalındı' iddiasına Bakan Yıldırım'dan açıklama.

Sütiş Eskişehir
Ulaştırma, Denizcilik ve Habercilik Bakanı Binali Yıldırım, yaklaşık 50 milyon kişinin kimlik bilgilerinin çalındığı iddialarının doğru olmadığını açıkladı.  

Bilgisayar korsanları tarafından internete yüklenen bir veri tabanının, 50 milyona yakın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kişisel bilgilerini içerdiği iddia ediliyor.

BBC Türkçe'nin haberine göre, bilgisayar korsanları tarafından internete yüklenen bir veri tabanının, 50 milyona yakın Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının kişisel bilgilerini içerdiği iddia edilmişti.

Veri tabanında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ait bilgilerin de olduğu öne sürülmüştü.

ANKARA'DA KONUŞTU

Yıldırım, Microsoft Ankara Zirvesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, bilişimin artık hayatın her alanında daha fazla yer almaya başladığına dikkati çekti.

İnternetin evin bir üyesi haline geldiğini vurgulayan Yıldırım, bilişimin olmadığı hiçbir alanın kalmadığını kaydetti.  

"Bilişim, bizim en büyük yoldaşımız, arkadaşımız olmaya devam ediyor" diyen Yıldırım, son 13 yılda bilişim yolları için de gerekli yatırımları başlattıklarını söyledi.

Yıldırım, Türkiye'nin fiber ağının 80 bin kilometreden 270 bin kilometreye çıkarıldığını ifade ederek, Türkiye'nin içinde bulunduğu konum dikkate alındığında bunun çok daha üzerine çıkarma ihtiyacı olduğunu belirtti. 
Kaynak : Hürriyet
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi