Milli halterci unutulmadı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Milli halterci unutulmadı
A
a

Türkiye’ye büyük gurur yaşatan ve bütün dünyanın Cep Herkülü olarak tanıdığı rekortmen halterci Naim Süleymanoğlu’nun vefatı üzerine dün Eskişehir’de oynanan bütün amatör müsabakalarda milli halterci için pankartlı saygı duruşunda bulunuldu.

Sütiş Eskişehir
Pankartlı saygı duruşu
Türk Spor Tarihi’ne efsane olarak geçen halter sporunun dünyadaki en büyük ismi, ‘Cep Herkülü’ lakaplı Naim Süleymanoğlu’nun vefatı üzerine, Eskişehir’deki sahalarda oynanan maçlar öncesi sporcular sahaya “Milli sporcumuz Naim Süleymanoğlu’nu rahmetle anıyoruz” yazılı pankartla çıktılar. Maç öncesi Milli sporcu Süleymanoğlu için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.
 
46 Dünya rekoru var
Milli Halterci Naim Süleymanoğlu, halter tarihinin en genç dünya rekortmeni olup, 46 kez dünya rekoru kırmış, 3 kez Olimpiyat Şampiyonluğu elde etmiş, 8 kez Dünya Şampiyonluğuna ulaşmış ve Time dergisine kapak olmuştu. Öte yandan “Cep Herkülü” lakabıyla anılan milli sporcu Naim Süleymanoğlu, Ay-Yıldızlı forma ile birçok başarıya imza atarak Türkiye’de bu sporu sevdiren en önemli isim olmuştu.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi