Kabukçuoğlu zor yerden sormuş

Başkanlık sistemine geçilmesiyle birlikte TBMM'nin kudretinin artacağı iddia ediliyordu.

25 Ocak 2020 09:50
A
a
Sütiş Eskişehir
Başkanlık sistemine geçilmesiyle birlikte TBMM'nin kudretinin artacağı iddia ediliyordu. Şimdi bu iddiaların asılsız olduğu, gerçekte Parlamento'nun gücünün iyice azaldığı görülüyor. Son olarak CHP'li ve İYİ Partili milletvekilleri fetönün siyasi ayağının araştırılmasını istedi. Böyle bir komisyon bile kurulamadı.

Yine milletvekillerimizin hükumeti denetlemeye çalıştığını ancak başarısız olduklarını görüyoruz. Bunun son örneğini Eskişehir milletvekili Arslan Kabukçuoğlu'ndan gördük. Öğreniyoruz ki İYİ Parti Milletvekili Kabukçuoğlu tam 117 soru önergesinde bulunmuş.

Yani işin özeti hükumete, "Bunu neden böyle yaptınız?" diye sorular yöneltmiş. Fakat hükumet yetkilileri ancak canının çektiği az miktarda soruya yanıt vermiş. Bu 117 sorunun ekseriyetini ise duymazdan gelmiş. Mesela bir doktor olan Arslan Kabukçuoğlu, Sağlık Bakanımıza tam 12 soru yöneltmiş. Muhtemelen Sağlık Bakanlığı makamına getirilen Fahrettin Koca, Kabukçuoğlu'nun sorularını duyunca ıslık çalarak genel kurul salonunun tavan köşelerine bakmıştır. Zira hiçbirine cevap vermemiş.

Yine Maliye Bakanı da aynı şekilde davranmış. Asrın damat hazretleri, Kabukçuoğlu'nun 8 sorusunun birine bile cevap vermemiş.

Çalışma Bakanı Ziya Selçuk da kendisine yöneltilen 12 sorunun 1'ine cevap verme inceliğini göstermiş. Kalan 11 soru ise muhtemelen 'Zor yerden' geldiği için yanıtlanmamış. Yani milletin vekilinin sorusuna bile cevap verilmiyor. Görüyor musunuz yeni sistemin nasıl sonuçlandığını?..

Ekrem Birsen Ödüllendirsin

Eskişehirli bir esnaf, dükkanının vitrinine bir pankart asarak üniversite öğrencilerine yardımcı olacaklarını belirtti. Bilindiği gibi Ordu'da üniversite öğrencisi genç bir kızımız, ruh hastası bir katil tarafından öldürülmüştü. Hapishane firarisi olan zanlı, "Bugün canım birisini öldürmek istiyordu" diye bir açıklamada bulunmuştu. Benzer bir olayın Eskişehir'de de yaşanmaması için bir sebep yok. Özellikle üniversiteli genç kızlarımız, sapık hayaller kuran bir suç makinesinin hedefi olabilir. 2 Eylül Caddesi esnafı Özgür Arduç, kendisini takip eden bir sapıkla karşılaştıkları anda yardımcı olabileceklerini belirtmiş. Şimdi bizdeki esnaflık, müşterisini ütmek üzerine kurulan bir yapı değildir.

Eskişehir'in esnafı ahilik geleneğinden gelir; güzel ahlak sahibidir. Böyle iyi yürekli bir üyeye sahip olduğu için Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen'i tebrik ederim. Kendisine, bu gurur duyduğumuz esnafa ziyarette bulunmasını, hatta bir plaketle ödüllendirmesini tavsiye ediyorum.

Atla geldik atla gidiyoruz

Osmangazi Üniversitesi'ne kardeş Özbekistan'dan misafir gelmiş. ESOGÜ yetkililerinin Özbek misafirlerini iyi bir şekilde ağırladıklarından şüphem yok. Özbekistan At Yetiştiriciliği ve Binicilik Federasyonu Başkan Yardımcısı İsmoilov Avaz Khamitovich, üniversitenin Mahmudiye'de bulunan haralarını ziyaret etmiş.

Sultan 2'ci Mahmut zamanında kurulan bu tavlalar, şimdilerde çok gelişmiş durumda. Nitekim Khamitovich, gördüğü tesislerden çok etkilendiğini de söylemiş. Mahmudiye Hippoterapi Uygulama ve Araştırma Merkezini'nin iki ülke arasında at yetiştiricili konusunda önemli bir tesis olduğunu tahmin ediyoruz. Atalarımız Özbek kardeşlerimizin yaşadığı Orta Asya'dan Anadolu'ya at üzerinde geldi.

Anlaşılan o ki şimdi bizler yine at üzerinde Orta Asya'ya gideceğiz. Osmangazi Üniversitesi yetkililerini tebrik ederiz.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
salih karabağlı 26 Ocak 2020 12:13

kerem bey güzel şeyler yazıyorsunuz da ekrem birseni tebrik etmek gerektiğini yazmışsınız onu olaya ne dahli var anlayamadım

1 3 Cevap Yaz
Niye cevap versinler ki? 25 Ocak 2020 12:58

Onlar şuan, acaba hangi mersedes modeline binsem, hangi ihaleyi kovalasam, acaba başka yerlerede saray yapsam mı, acaba halka nasıl bir vergi çeşitleri uydursamda bolca aldığım vergiyi dahada bollaştırsam. Acaba hangi akrabamı ihya etsem, hangi tanıdığıma kıyak grçsem. Acaba milleti daha nasıl ve ne kadar kutuplaştırsam diye düşünüyorlar. Ne gerek var adamların cevap vermesine, zaten kafaları iyice meşgul. Ondan cevaplamaya zaman bulamıyorlardır

2 9 Cevap Yaz
OSMAN TAYGUN 25 Ocak 2020 12:21

Yazınızın, "2 Eylül Caddesi esnafı Özgür Arduç,........"bu bölümünde özne karışıklığından kaynaklanan bir anlam karmaşası, bozukluğu var, katilin ismi gereksiz yere kullanılmış; üstelik sanki 2 Eylül esnafından birisiymiş gibi duruyor..Tebrik ederim, çok güzel aydınlatıcı ve tarafsız bir yazı olmuş.

0 7 Cevap Yaz
Muharrem Şenel 25 Ocak 2020 11:46

Keşke Hekim milletvekili Aslan Bey Gürlife Hastanesinide sorsa ilgilenseydi

1 6 Cevap Yaz
hee 25 Ocak 2020 10:38

iyi partinin eskişehirde vekili varmıydı yeni duydum ben de ona sorular yöneltsem apışıp kalır hee valla çalıştığım yerlerden sor demeye başlar

6 7 Cevap Yaz
OSMAN TAYGUN

Sen mi soru soracan? Daha kim Milletvekili, nerden, kaç tane, nerede ofisleri vs bilmiyorsundur kesin. Ve üstelik Arslan Vekile neyi soracakmışsın acaba, adamı apıştıracak? Çünkü şu an ki konjüktürde başımıza gelenlerin tamamından 17 yıldır mevcud iktidar ve küçük ortağı sorumludur, sen onların Vekillerine hiç soru sordun mu? Gayret ettin mi? Denedin mi? Yoksa partilerine üye olup, aldığın kağıtla birlikte, sırada bekleyen yüzlerce insanın hakkını gaspedip, işe yerleştin, maaşa kavuştun, ekonomik yardım veya ihaleyi kazanıp eve Haram lokma mı götürdün? Veya böyle evlerde yetişmiş bir ergen misin? Sen ne soracaksan , haydi SOR buraya da , bakalım bu muhteşem apıştırıcı sorun, kimin sorunuymuş? Kimi ilgilendiriyor ve kim cevap vermeliymiş..

4 6
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi