Millet İttifakı'ndan flaş gelişme: Akşener masaya döndü

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Millet İttifakı'ndan flaş gelişme: Akşener masaya döndü
A
a

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in, İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı yapılması önerisiyle Altılı Masa'ya dönmesi gündemde...

Sütiş Eskişehir

Türkiye, siyasi gündeminde en hararetli günlerini yaşıyor. Birkaç gün önce 6'lı masanın liderlerinden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ayrılma kararı almıştı.  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Meral Akşener ile görüşmek üzere İyi Parti Genel Merkezi'ne gitti. Toplantıda iki başkan Akşener'e Millet İttifakı'na dönme çağrısı yaparken; Akşener de iki başkana cumhurbaşkanı yardımcısı olmalarını önerdi. 
İBB Başkanı İmamoğlu, "Bugün bu ziyaretimizi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisiyle gerçekleştiriyoruz. Türkiye’mizin depremle birlikte yaşadığı zor günlerde, milletimizin ve memleketimizin geleceği açısından 6’lı masanın stratejisinin varlığının önemli olduğunu farkındayız. Bu önemine binaen buradayız. Saygıdeğer başkanımızla duygularımızı paylaştık" diye konuştu. 
 ABB Başkanı Yavaş ise yaptığı açıklamada, "Milletimizin ayrılığa tahammülü yok. Böyle bir deprem felaketinden sonra tekrar bir araya gelinmesi arzu halkımızın arzusu. Genel başkanımıza ilettik. Değerlendirecekler" ifadelerine yer verdi. 
 İBB Başkanı İmamoğlu ve ABB Başkanı Yavaş, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüştü. Görüşme yaklaşık 15 dakika görüştü. 
                                  

"KATILMA KARARI ALMIŞTIR"

Millet İttifakı'nın toplantısı saat 16.00'a ertelenirken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş İYİ Parti Genel Merkezi'ne ziyarette bulundu. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, basın açıklaması yaptı. Zorlu, basına yaptığı açıklamada, " İki değerli Büyükşehir Belediye Başkanımızın icracı, yetkili cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları konusunda, az önce Sayın Genel Başkanımızla Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bir görüşme gerçekleştirdiler.Şu an itibarıyla Genel Başkanımız birazdan Saadet Partisi'nde gerçekleşecek Millet İttifakı toplantısına katılma kararı almışlardır. Milletimize hayırlı olmasını diliyorum."

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi