Türkiye’Nin En İyi 15’İnci, Dünya’Nın İse 275’İnci Yeşil Kampüsü Oldu

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Türkiye’Nin En İyi 15’İnci, Dünya’Nın İse 275’İnci Yeşil Kampüsü Oldu
A
a

Türkiye'nin En İyi 15’İnci, Dünya'nın İse 275’İnci Yeşil Kampüsü Oldu

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, yüksek öğretim kurumlarını çevreye duyarlılık ve sürdürülebilirlik alanlarında değerlendiren Green Metric (Yeşil Ölçüm) sıralamasında Türkiye’nin en iyi 15’inci, Dünya’nın ise 275’inci yeşil kampüsü oldu.
Sürdürülebilirlik ve çevre bilinci konusunda uluslararası bir platform olan Green Metric (Yeşil Ölçüm) Dünya üniversiteler sıralamasını açıklandı. Şey Edebali Üniversitesi Sıfır Atık Koordinatörü Doç. Dr. Edip Avşar, Koordinatör Yardımcıları Doç. Dr. Şenay Balbay ve Dr. Öğr. Üyesi Adem Sarıhan tarafından idari birimler ile koordineli yürütülen çalışmalar neticesinde Şeyh Edebali Üniversitesi Merkez Kampüsü, dünyanın en yeşil üniversiteleri sıralamasında ilk 300 içerisinde yer alarak büyük bir başarıya imza attı.
Toplamda 6825 puan alan Şeyh Edebali Üniversitesi, dünya çapında 956 üniversite arasında 275’inci sırada Türkiye üniversiteleri arasında sıralamaya giren 71 üniversite içerisinde 15’inci sırada, devlet üniversiteleri arasında ise 12’inci sırada yer aldı.
Öte yandan Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Şükrü Beydemir, "Elde edilen başarıda pay sahibi olan, üniversitemizin gelişiminde ve başarılarında emeği geçen akademik ve idari personelimize, öğrencilerimize ve katkı sunan paydaşlarımıza teşekkür ederiz" ifadeleriyle üniversitesinin başarısını kutladı.
Kaynak : Bilecik Yerel Haberler - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi