Küskünler kızgınlar bıkkınlar!

Ak Parti’nin ilçe belediye başkan adayları kesinleşti.

10 Ocak 2019 07:24
A
a
Sütiş Eskişehir
Ak Parti’nin ilçe belediye başkan adayları kesinleşti. Cumartesi Yenikent Spor Salonu’nda düzenlenecek törenle resmen açıklanacak. Muhtemelen Cumhur ittifakının diğer bileşeni olan MHP’nin adayları da o toplantıda kamuoyuna duyurulacak. CHP de kesinleşen adaylarını Pazar günü, kamuoyuna tanıtacak. Bu tanıtım toplantıları ile birlikte, seçim yarışının başlangıcını da yapmış olacaklar. Yaklaşık 80 gün boyunca vatandaşa kendilerini anlatacaklar ve niçin kendilerine oy vermeleri gerektiği yönünde propaganda yapacaklar… Bu arada her iki taraf için de 
şunu söyleyebiliriz, “en büyük fren kendi içlerinden” gelecek. Küskünler, kızgınlar ve bıkkınlar bu seçimin belirleyicisi olacak! Kendi kitlesinden kim daha az fire verirse seçimin galibi o olacak. Geri sayım başladı! Naz sırası seçmende!

SSK’YI BAĞ-KUR’U EMEKLİ SANDIĞINI KİM KURDU?

Yılbaşıyla birlikte emekli maaşlarına ge len zamlar tartışılmaya başlandı. İbrahim Özkan emekli bir okurumuz… SSK’nın, Bağ-Kur’un kimler tarafından ve nasıl kurulduğunu yazmış:
-Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur gibi kurumları kim kurdu, nasıl kurulduğunu konuşmuyoruz. Bu kurumları kuran siyasi partileri konuşmuyoruz. Ülkemizde 13,5  milyonu ilgilendiren bu yasaları toplantılarına bile almıyorlar. Emekli Sandığını 1937-38’li yıllarda CHP kurdu… SSK’yı 1946 yılında CHP kurdu… Bağ-Kur’u 1971 yılında AP, CHP, MSP kurdu… 65 yaş üstü maaşı AP, CHP, MHP, MSP 1978 yılında birlikte çıkardı. Çiftçi Bağ-Kur’unu ANAP-SHP birlikte kurdu… Bu kurumlar halkımızın refahını  ve sosyal güvencesini sağladı. Yapanlardan Allah razı olsun!

ETİ CİN!

RTÜK, son olarak televizyon ekranlarında “cin” denilmesini yasakladı… Cin yerine “üç harfliler” denilecek! Aklıma “Eti cin” reklamları geldi. Acaba RTÜK bunlara da müdahale edecek mi?


MİHALGAZİ İYİ PARTİ’YE BIRAKILIR MI?

İttifakların amacı seçim kazanmak… Belediyeler az çok paylaşıldı. Son rötuşlar yapıldı. Mihalgazi ilçesinden bir örnek vermek istiyorum… Bülent Turna, ilçe başkanlığı yaptı. 5 yıldan bu yana da aralıksız çalışıyor. İttifak kapsamında ilçenin belediye başkan adaylığının İYİ Parti’ye bırakılmasına tepkili…
-İYİ Parti’nin burada seçimi kazanması mümkün değil. Partileri burada yok, tabelaları bile yok! Yoldan geçen birini mi aday yapacaklar? diye soruyor… Hakkı var… Ama siyasette her zaman “haklı olan kazanmıyor” Kimi zaman, çok önemli isimler ittifaka kurban gidebiliyor…
 

AT EYERSİZ İNSAN EĞERSİZ


Orhan Veli, öldüğünde elbiselerini kardeşi Adnan Veli teslim alır. Orhan Veli’nin ceplerinden iki kağıt parçası çıkar… Birisinde “aşk resmi geçidi” isimli bir şiir vardır. Orhan Veli’nin 12 sevgilisinin ismi yazılıdır bu şiirde. Ancak bazı isimler okunmaz. Çünkü şair, diş fırçasını kuramadan bu kağıda sarmıştır… Peki, Orhan Veli’nin cebinden çıkan diğer kağıt parçasında ne vardır? Tahmin edemediyseniz ben yazayım: “At yarışı bülteni” Veli Efendi’de at yarışlarını Sebahattin Eyüpoğlu ve Halim Şefik Güzelson ile birlikte izler Orhan Veli… … Cemal Süreya, hastanede yatan eşine canının sıkılmaması için her gün bir mektup yazar… Mektuplarda şiirler de vardır. Aklınıza kim gelirse artık… Aragon’dan, Pir Sultan’a, Oktay Rıfat’tan Rabia Sultan’a… Ancak mektuplardan birinde yazdığı bir şiir dizesinde şairinin ismini yazmaz Cemal Süreya… “Biz koşuyu kaybettikten sonra da koşan atlarız” Bir çok kişi, bu dizeyi Cemal Süreya’nın sanır. Oysa dize Sezai Karakoç’a aittir. … Ersin Tezcan, bir şiirini ünlü jokey Süleyman Akdı’ya ithaf eder. Bir dizesi şöyledir: “At eyersiz insan eğersiz güzeldir”
 

GÜNÜN SÖZÜ

Arkadaşlık kuvvetli bir bağdır. Paraya ihtiyaç olunca başvurulmazsa, ömür boyu sürer.  Mark Twain
 

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Günün Karikatürü - Ali Baş - 12.01.2019
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
MHP'li Seçmen 10 Ocak 2019 09:45

Ak parti merkez ilçelerden birinde MHP'yi desteklemezse sandığa gitmeyiz. Seçim sonuçlarını değiştirebilecek gücümüz var. MHP'li seçmeni çantada keklik görmek yanlıştır. Üç hilal yoksa, oy da yok.!!

3 5 Cevap Yaz
Bülent

Mhp'yi elbirliği ile bitirdiler. Dağ başında bir kaç ilçe ile idare ettirecekler

3 4
Bekir

Evet MHP nin seçim kazandıracak yada kaybettirecek gücü var . Ama seçim kazanacak gücü zayıf . Bu yüzden hakkaniyet li düşünmek gerek ve Eskişehir için ne gerekiyorsa o şekilde karar vermek gerek.

3 0
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi