Metin Sürel kimdir?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Metin Sürel kimdir?
A
a

1941 yılında Eskişehir’de doğan Metin Sürel, Bulgaristan ve Üsküp muhaciri bir...

Sütiş Eskişehir
1941 yılında Eskişehir’de doğan Metin Sürel, Bulgaristan ve Üsküp muhaciri bir aileden geliyor. Metin Sürel'in ailesi, 1937 yılında Türkiye'de ilk kuzine imalatını gerçekleştirdi. Süsler markasıyla üretim yapan Sürel ailesi, imalathanelerini 1983 yılında Eskişehir OSB’ye taşıdı. Türkiye'de soba imalatı ve satışında kutulama, garanti belgesi verme ve yetkili servis hizmeti sağlama gibi yenilikleri Metin Sürel başlattı.

37 ülkeye ihracat yaparak sektöründe en fazla ihracat gerçekleştiren kişisi oldu. Türkiye'yi ilk radyan sobayla tanıştıran ve seri üretimine geçen Süsler, 90’lı yıllara gelindiğinde beyaz eşya ve kombi üretimine başladı. Metin Sürel'in sahip olduğu firmalardan Süsler, Türkiye'nin en büyük 500 firması arasına, Doruk da ikinci en büyük 500 firması arasına girmeyi başardı. Metin Sürel 2007 yılında Süsler'i İtalyan firması Candy’e devretti ve yeni yatırımlara yöneldi.

TED Eskişehir Koleji’ni kurdu. ESYEM, Metin Sürel'in yatırım yaptığı diğer bir yeni sektör oldu. Sürel, bir yandan aile mesleğini devam ettirdi ve Ata Döküm'ü kurarak Eskişehir'e yeni bir sanayi tesisi daha kazandırdı.

Evli, iki çocuk ve üç torun sahibi olan Sürel, grubun onursal başkanlığını yürütüyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi