Meteoroloji uyardı Donacağız!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Meteoroloji uyardı Donacağız!
A
a

Eskişehir hava durumu 1 Kasım 2017... Dün gece -6 dereceleri gören Eskişehir'de araçların camları buz tuttu.

Sütiş Eskişehir

Alınan son bilgilere göre bugün kentimizde beklenen en yüksek sıcaklık değeri 8, en düşük ise -5 derece seviyelerinde olacak!
 

Hava her geçen gün soğumaya devam ediyor. Pek çok bölge ve ilde yağışlar sürecek. Meteoroloji hem sabah hem gece saatlerinde don uyarısı yaptı. Sıcaklıklar tüm yurtta azalmaya devam ediyor. Meteoroloji'den bazı bölgelerimiz için kuvvetli yağış uyarısı da geldi.


İşte don ve kuvvetli yağış ihtimali olan bölgeler ve illerdeki 1 Kasım itibarı ile hava durumu ...

Yurdun bazı bölgelerinde kuvvetli yağış ve hatta don görülecek. Sıcaklıklar tüm yurtta 2-5 derece azalıyor. Meteoroloji don uyarısının yanı sıra kuvvetli yağış ve sel için de uyardı. Tedbirli ve dikkatli olunmalı uyarısı yaptı. İşte tüm yurtta 5 günlük hava durumu

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz’in kıyı kesimleri, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Ordu, Muş, Ağrı, Artvin, Iğdır ve Samsun’un doğu kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz kıyılarının yüksekleri ile Batı Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara’nın güneydoğusu ve Göller yöresinde hafif, İç Anadolu, İç Ege, Karadeniz’in iç kesimlerinde hafif yer yer orta kuvvette don olayının görüleceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde İç Anadolu’nun güneyi, Güneydoğu Anadolu’nun batısında, Hatay, Kahramanmaraş ve Bingöl çevrelerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

 

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde güneyinde yer yer pus hadisesiyle birlikte bölge genelinde hafif yer yer orta kuvvette don olayı bekleniyor.

ESKİŞEHİR °C, 8°C
Parçalı ve az bulutlu

ANKARA °C, 9°C
Parçalı ve az bulutlu

KAYSERİ °C, 10°C
Parçalı bulutlu

KONYA °C, 10°C
Parçalı ve az bulutlu, sabah saatlerinde yer yer puslu


Eskişehir'de kışa hazırlık ve karla mücadele toplantısı yapıldı

Eskişehir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, kış döneminde mevsim şartlarının ağır geçmesi gözönüne alınarak, bölgede ihtiyaç duyulan ve eksiklik hissedilen konular hakkında gerekli koordinasyonun sağlanması amacıyla Valilik Yunus Emre Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Vali Özdemir Çakacak başkanlık etti.
 

Çakacak, Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve ilgili kamu kurum müdürlerinin katıldığı toplantıda yaptığı konuşmada, kış döneminde trafik güvenliğinin yanı sıra vatandaşların can ve mal güvenliğine de büyük önem verdiklerini söyledi.
 

Kasım ayı itibariyle kış şartlarının oluşmaya başladığını belirten Çakacak, şunları ifade etti:

"Kar yağışlarının başlamasıyla yolların kapanması, buzlanması ve güvenli trafik akışını tehlikeye sokacak olayların yaşanmaması için tedbirlerin önceden alınması gerekiyor. Karla mücadele varsa, ilgili kurum yetkililerinin ve görevlilerin mesai mefhumu gözetmemesi gerekir. Yoğun kış döneminde, trafiğin güvenli bir şekilde sağlanmasına büyük önem vermeliyiz. Vatandaşların ulaşım ve seyahatlerini daha rahat yapabilmesi için her türlü güvenliğin sağlanarak aksamaya meydan verilmemesini ve bu konu hakkında ilgili kurum ve kuruluşların hassas davranmaları gerekiyor."

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi