Meteoroloji uyardı: Eskişehir’de öğleden sonra dikkat!

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Meteoroloji uyardı: Eskişehir’de öğleden sonra dikkat!
A
a

Eskişehir için Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı tahminlere göre 6 Ağustos 2022 Cumartesi (bugün) Eskişehir’de gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir'de Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı tahminlere göre bugün (6 Ağustos Cumartesi) hava sıcaklığının en yüksek 31 derece ve en düşük 18 derece olması bekleniyor.
Meteoroloji 3. Bölge Genel Müdürlüğü'nün Eskişehir bölge için günlük hava durumu tahmin raporuna göre, bölge genelinin sabah ilk saatlerde az bulutlu olacağı, öğle saatlerinden itibaren bulutluluğun artarak Kütahya'nın güney ilçelerinde gök gürültülü sağanak yağışların başlayacağı, ilerleyen saatlerde Bilecik'in güney ve doğu (Pazaryeri, Bozüyük, Söğüt, İnhisar, Yenipazar), Bursa'nın ise güneydoğu ilçelerini de (İnegöl, Keles, Harmancık) içine alarak Eskişehir ve Kütahya geneline yayılacağı, öğle saatlerinden sonra ve akşam saatlerinde Eskişehir ve Kütahya genelinde kuvvetini arttıracağı; gece saatlerinde ise Eskişehir'in kuzey ve doğu ilçeleri ile Bilecik'in kuzeydoğu ilçelerinde aralıklarla sağanak yağış şeklinde etkisini devam ettireceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarında önemli bir değişiklik olmayacağı; mevsim normalleri civarında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, Bursa genelinde gece saatlerine kadar kuzeydoğu (Poyraz) yönünden zaman zaman kuvvetli (40-60Km/saat) eseceği, ayrıca yağış alan yerlerde yağış öncesi ve yağış anında kısa süreli kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.
Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğle saatlerinden sonra başlaması beklenen gök gürültülü sağanak yağışların Eskişehir ve Kütahya illeri genelinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden; meydana gelebilecek yıldırım, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması önem arz ediyor.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi