Ahmet Ataç 15 02 2024

"Merkür retrosu" nedir?

MERKÜR RETRO KONUMDA ( 5 MART -28 MART ) Yarım kalan ilişkiler.. Retro bize eski sevgilileri, yarım kalmış hikayeleri getirebilir. Hoş geldin demeli miyiz?

14 Mart 2019 12:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Merkür; Aklın gezegenidir. Düşünme biçimimizi nasıl yansıttığımız ile ilgilidir. Bir gezegenin geri harekette (Retro) olması demek, aslında yörüngesinde yavaşlaması ve dünyadan bakıldığında da geri gidiyor gibi olmasından kaynaklanır. Yılda üç kez, Merkür geriye gidiyor gibi görünüyor. Özellikle bu zamanlar geleneksel olarak kafa karışıklıkları, gecikme ve hayal kırıklığı ile ilişkilendirilir.  E-posta hataları, aksaklıklar ile dolu  seyahat konuları gündeme gelebilir. Merkür, fakslar, postaneler, mektuplar, bilgisayarlar, telefonlar, her türlü iletişim konularında yetkiye sahiptir ve bu işlemlere dayanan her şeye fazlaca etki edecektir. Yanlış anlaşılmalar, bilgilerin yanlış iletilmesi veya bir şekilde çarpıtılması ya da karışıklığa, gecikmelere sebep olur. Merkür retro dönemlerini takip etmek,
-Üretkenliğinizi arttıracaktır çünkü eyleme geçmemek için potansiyelinizi içeride geliştirmeye  çaba harcayacaksınız ve yaratıcı kabiliyetlerinizi keşfedeceksiniz.
-Oluşabilecek sıkıntılar karşısında önlem almanıza yardımcı olacaktır. Genel etkilerden ziyade kişisel haritalarınızda sizi hangi alanlarda etkilediğini öğrenmelisiniz. Merkür aynı zamanda düşüncelerimizi ve dolayısıyla kararlarımızı da yönetir ve Merkür geri harekette iken kararlar verip daha sonra da bu konuda fikrimizi değiştirebiliriz. Bu sebeple karar vermekten ziyade içsel muhakeme ile düşünceyi şekillendirebiliriz. Eyleme dönüşmeden önce ki tohum halini bir süre içimizde tutmalıyız.  Uygunsuz veya gerçekten bizim çıkarlarımıza uygun olmayan adımlar atmamak için DUR uyarısını yapmak zorundayım. Elbette hayatınızın çeşitli yönlerini etkilediği için oldukça sinir bozucu gelebilir bu süreç ve bir şeyi doğru yapmak için iki kez tekrar yaparak zamanınızı boşa harcıyormuş gibi hissedebilirsiniz. Antidotu ise sağlıklı uyku ve beslenme düzenidir. Çünkü algılarımız biraz Leyla olacaktır bu dönemde. Merkür Retro konumda iken yapılmaması gerekenler,
  • Bir işe başvurmak, yeni bir işe başlamak veya yeni bir iş kurmak
  • Yeni bir eğitim programına başlamak
  • Yolculuğa çıkmak
  • Yeni bir ilişki başlatmak, nişanlanmak, evlenmek
  • Bir ev inşa etmek
  • Bir araba satın almak,
  • Kitap yazmak
  • Yarışmaya katılmak

Bunlar için iyi bir zaman değil. Diyelim ki bunları gerçekleştirdiniz ; çoğu zaman ertelenecek, değiştirilecek ya da sizi daha sonrasında mutlu ve tatmin etmeyeceklerdir.
Hiç mi iyi tarafı yok bu Retronun dediğinizi duyar gibiyim. Elbette var ;

-Sezgilerin  bu dönemde yüksek olacağını  ve tesadüflerin olağanüstü olabileceğini söyleyebilirim. Sıklıkla eşzamanlı olaylara şahit olabilirsiniz.
-Yarım kalmış şeyleri bitirebilirsiniz. Yani sıfır eylemsizlik değildir retro. Sıfırdan başlanılmaz ama yarıda kalan meseleler layıkıyla bitirilir, çözülür. Düğümler tek tek düzene sokulur, ayrıştırılır. Neyi yarıda bıraktın ; Kitap, film, proje, eğitim, yazı ? Ya da bir konuşma da olabilir. Tam zamanı bitirmek için.

- Yarım kalan ilişkiler.. Retro bize eski sevgilileri, yarım kalmış hikayeleri getirebilir. Hoş geldin demeli miyiz ? Bilemiyorum fakat eğer sana geri geldiyse bunun bir anlamı vardır. Etki, tepki meselesi. Kısaca Karma. Sana bir şeyler anlatmak istiyordur. Dersini tam almamışsındır o kişiden ve görevini tamamlamaya gelmiştir. Bu dönemde büyük hayallere kapılma, büyük sözler, vaatler seni heyecanlandırmasın. Nötr ol ve akışta kal. İnsanlar Merkür’ün bu hareketini  yaşamlarında meydana gelen “kötü” şeyler için  suçlarlar. Bence bunun yerine, arkanıza yaslanın ve sözüm ona “kötü” diye tabir ettiğiniz şeylerin derinine bir dalın. O kötü size ne anlatmak istedi ? Ertelenen seyahat neyi ifade etmeye çalıştı ? Evrende olan her şey bir etkinin sonucu olan tepkime ise ayaklarınız ya da yüreğiniz nerede ilerlemeyi reddetti ki engellendiniz. Merkür Retro basit bir işe başlamayın, teknolojik alet almayın teması değildir aslında. Merkür retrosu geri adım atmak ve kim olduğunuzu ve ne yaptığınızı yeniden değerlendirmek için mükemmel bir zaman olabilir

- Ancak retro sonlanıncaya kadar sert değişiklikler yapmaktan kaçının. ***Farkındalık bir çok meseleyi çözer fakat bazen hayat farkındalığımızı aşan konuları gündeme getirebilir. Retro zamanı başlamak zorunda kaldığınız yeni bir iş, ilişki, proje mi oldu ? Eyvah, vah vah demenin bir anlamı yoktur. Sizlere önerim zorunda kaldığınız başlangıçları ya da durumları negatif sonlanacak diye kodlamayın. Biz planlar yaparken olması gerekenler önünde sonunda yaşanacaktır. Sevgiler… * Ek olarak kişisel doğum haritanızda Merkür Retro konumdayken doğmuşsanız bu dönem sizin için daha verimli ve faydalı olacaktır. Hareket zamanıdır.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi