Meral Akşener: Eskişehir'de nefes aldım

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Meral Akşener: Eskişehir'de nefes aldım
A
a

Eskişehir’e gelen İYİ Parti’nin Genel Başkanı ve Cumhur- başkanı Adayı Meral Akşener Odunpazarı Meydanı’nda halka hitap etti. Akşener, “Gaziantep’te yaşadıklarımız- dan sonra bugün Eskişehir bize nefes aldırdı” dedi. 

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Eskişehir'e gelen İYİ Part Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener, Odunpazarı Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuştu. Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği coşkulu kalabalık, sık sık “Cumhurbaşkanı Meral Akşener” sloganı attı. Alpu’dan gelen vatandaşlar ise “Termik santral istemiyoruz”, “Şeker fabrikaları satılmasın” pankartı açtı. Meral Akşener’in sahneye gelmesiyle en önde bekleyen kadınlar, yanlarında getirdikleri tülbent ve yazmaları Akşener’e uzattı. Tek tek yazmaları alan Meral Akşener ise kadınlara teşekkür etti.

HOCA’YA TEŞEKKÜR ETTİ 

Referandum sürecinde de Eskişehir’e geldiğini ve çok nazik karşılandığını belirten Akşener, “24 Haziran’da bir seçime gidiyoruz. 16 Nisan’da referandumda da buraya gelmiştim. Pek çok şehirde salon bulamazken, Eskişehir bir başkaydı. Burada huzurunuzda bugün içinde Belediye Başkanımız, hocamız Sayın Yılmaz Büyükerşen’e saygılarımı sunuyorum. Eskişehir’de o zaman da çok nazik ve zarif bir şekilde karşılanmıştık. Hele dün Gaziantep’te yaşadıklarımızdan sonra bugün Eskişehir bize nefes aldırdı, OHAL’siz bir seçime gidiyormuşuz gibi hissettirdi. 24 Haziran’da bir seçime gidiyoruz. Bu seçim sonucu itibarıyla ne olacak, hepimizin kendisine sorması gereken bir seçim. Tek adamlık anlayışı le bu ülke yönetildi. Sonra hızlı bir biçimde bu tek adamlık yetkileri yetmedi, her şey hukuk olarak tek bir adamın iki dudağının arasına sıkıştırılsın diye bir partili Cumhurbaşkanlığı talebi ile karşı karşıya kaldık” diye konuştu. 

ESKİŞEHİR DUR DİYECEK 

“Bu ülkenin kuruluş iradesini ortadan kaldırmak isteyenlere izin vermeyeceğiz” diyen Akşener “Bir karar vereceğiz. 24 Haziran’da bu ülkenin kuruluş iradesi ortadan kalkacak mı? Elbette ki kaldırmayacağız. Kimseyi yuhalamayın. Enerjinizi buna harcamayın 24 Haziran’da dersini verin. 24 Haziran’da ya bu işe “Dur” diyeceğiz ya da “Geç” diyeceğiz. Ben biliyorum ki Eskişehir, 16 Nisan’da olduğu gibi yine “Dur” diyecek. En büyük sorunumuz demokrasi, hukuk ve adalettir. Ona bağlı olarak ekonomi ve eğitimdir. Bu üç sorunu çözmediğiniz taktirde Türkiye’nin geleceği yoktur. Türkiye Güney Amerika’daki ya da Afrika’daki diktatörlükler gibi yönetilir. Buna “Dur” diyecek olan biziz, hepimiziz. Nasıl Çanakkale’de “Dur yolcu” dediysek, bu defa da “Dur” diyeceğiz şeklinde konuştu. Konuşmasının sonunda İYİ Parti Milletvekili adaylarını sahneye çağıran Akşener, İyi Partili adaylara destek istedi. Akşener ayrıca verdiği sözlerin hepsini tutacağına da söz vererek mitingi sonlandırdı.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi