Mehmet Akif Ersoy’Un Torunu Kurtuluş Savaşı Ve Dedesini Anlattı

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Mehmet Akif Ersoy’Un Torunu Kurtuluş Savaşı Ve Dedesini Anlattı
A
a

İstiklal Marşı’Nın Yazarı Mehmet Akif Ersoy’Un Torunu Selma Argon Ersoy, Kurtuluş Savaşının Dünya Tarihine Geçen Ender Zaferlerden Olduğunu Kaydederek, Dedesinin De Bu Duygular İle İstiklal Marşı’Nın Yazarak Türk Milletini Hediye Ettiğini İfade Etti.

Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon Ersoy, Kurtuluş Savaşının dünya tarihine geçen ender zaferlerden olduğunu kaydederek, dedesinin de bu duygular ile İstiklal Marşı’nın yazarak Türk milletini hediye ettiğini ifade etti.
14. Şuhut Zafer Yolu Kültür ve Sanat Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Büyük Taarruz konulu söyleşi programı yoğun bir katılım ile gerçekleşti. Söyleşinin onur konuğu Mehmet Akif Ersoy’un torunu Selma Argon Ersoy oldu. Gerçekleşen söyleşi programına Afyonkarahisar AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Şuhut Kaymakamı Harun Reşit Han, protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit Yasin Çubuk Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşen söyleşi programında konuşan Ersoy, aile üyelerinden dedesi ve Kurtuluş Savaşına dair anlatılanları paylaştı. Kurtuluş Savaşının sadece Türk tarihinde değil aynı zamanda dünya tarihine de geçen ender zaferlerden birisi olduğunu kaydederek, zaferin ne denli zor şartlarda kazanıldığını belirtti. Özellikle gençliğinde cumhuriyet ve kazanımlarına daha fazla sahip çıkması gerektiğini ifade eden Ersoy, dedesinin hatırlarını da yaşatmak için uğraş verdiklerini dile getirdi.
Söyleşi programı Ersoy ve diğer modaratörlerin katılımcıların sorularını yanıtlamasının ardından sona erdi.
Kaynak : Afyonkarahisar Yerel Haberleri - İHA
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi