Mavi Balina oyunu nedir, nasıl oynanır?

ABONE OL:google news abone ol butonu
Videoyu Aç Mavi Balina oyunu nedir, nasıl oynanır?
A
a

Mavi Balina oyununun ne olduğunu ve nasıl öldürdüğünü tüm anne babalar merak ediyor. Dünyanın birçok ülkesinde onlarca çocuğun intihar etmesinden sorumlu olduğu iddia edilen Mavi Balina oyunu nedir, nasıl oynanıyor, çocukları nasıl intihara sürüklüyor, kuralları neler? Merak ettiğiniz tüm detaylar www.anadolugazetesi.com adresinde.

Sütiş Eskişehir
Mavi Balina oyunu, dünya çapında gençler arasında intihar vakalarıyla ilişkilendirilmesinin ardından, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), çocukların bu tehlikeli oyundan nasıl korunacağına yönelik tavsiyeler yayımladı. Peki Mavi Balina oyunu nedir, nasıl oynanıyor, Mavi Balina oyun görevleri neler? İşte tehlikeli oyun hakkında önemli bilgiler...

UNICEF'in Mavi Balina uyarıları için tıklayın...

MAVİ BALİNA OYUNU NEDİR, NASIL OYNANIR?

Oyunun resmi bir internet adresi ve yasal satışı yok. Rus chat sayfalarında oyuna girmek isteyen kişilere yönetici tarafından adres gönderiliyor. Bu internet adresine giren kişilerin bilgisayarlarına virüs sokularak tüm kişisel bilgilerine ulaşılıyor ve bundan sonra da şantaj yoluyla 'oyuncu'dan verilen tüm talimatların yerine getirilmesi isteniyor. Oyunun adı karaya vuran balinalardan geliyor. Neden karaya vurduğu bilinmeyene balinaların kurtulma şansı ise çok az.

MAVİ BALİNA'DA 50. GÖREV "İNTİHAR ET"

Mavi Balina oyunuyla ilişkili olduğu ifade edilen intihar haberleri kısa sürede dünyanın farklı ülkelerinden gelmeye başlamış, oyununun yaratıcısı Rusya'da 3 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak bu intihar vakalarının son bulmasını sağlamadı.
Bu oyuna bir şekilde katılan kişilerden, çoğu şiddet içeren 50 talimatı yerine getirmesi isteniyor.

50 günlük bir süreyi kapsayan bu komutlar arasında derin olmayacak şekliyle kol ve bacakların kesilmesi, belirli bir süre boyunca kimse ile görüşülmemesi, yüksek sesli olarak müzik dinlenilmesi gibi aşamalar yer alıyor. 50. günün sonunda ise kişiye son aşama olan "yüksekten atlayarak ya da kendini asarak" intihar etme komutu veriliyor. 'Mavi Balina' adlı oyunda yönetici konumunda olan kişilerin, kişisel bilgilerini ele geçirdikleri kurbanlarına şantaj da yaptığı ve bu şekilde oyunda kalmaya zorladıkları ifade ediliyor.

MAVİ BALİNA KURUCUSU TUTUKLANDI

Mavi Balina oyunu mart ayında Rusya'da bir genç kızın intiharına neden olmuş, bu olayın ardından 6 ay içinde gerçekleşen 130 gencin intiharıyla bağlantılı olabileceği şüphesiyle dava açılmıştı. 

“Oyun yöneticisi” olarak emirler veren kişilerin kim ya da kimler oldukları soruşturulurken oyunun Kazakistan, Kırgızistan, Ukrayna ve Azerbaycan’ın ardından Avrupa’da da yayılmaya başlaması endişeleri artırmıştı. Rusya’da 21 yaşındaki Philipp Budeikin 8 ölüm grubu oluşturmak suçlamasıyla tutuklandı. Budeikin, Mavi Balina’nın da kurucusu olmakla suçlanıyor. Almanya, ABD, Fransa ve İngiltere'deki okullar, ebeveynlere yönelik uyarılar yayınlamaya başladı. 2016 yılı Kasım ayında tutuklanan, 21 yaşındaki Rusya vatandaşı Philipp Budeikin, çıkarıldığı son duruşmada, toplumda temizlik yaptığını söyleyerek, kurbanlarını "biyolojik atıklar" olarak tanımladı.
 

BLACK MIRROR DİZİSİNDE ANLATILMIŞ

Kullanılan şantaj sistemi, Black Mirror (Kara Ayna) televizyon dizisinin 'Shut Up and Dance' (Sus ve Dans Et) adlı bölümünde işlendiği ve anlatıldığı ortaya çıkmıştı. Bu hikayede, web kamerasından çekilen gizli görüntülerini yayınlama tehdidinde bulunan hacker'lar, kurbanları örgüt adına suç ve cinayet işlemeye zorluyordu.



 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi