Ahmet Ataç 15 02 2024

Masa başından masa başı tepkisi

CHP Milletvekili Utku Çakırözer Mihalgazi ve Sarıcakaya’da yaşanan fırtına felaketi sonrası bölge gitmiş seraları zarar gören çiftçilerin sorunlarını dinlemiş muhtardan da bilgi almıştı. Milletvekili olmanın gereğini yaparak çiftinin zararının karşılanması için hükümete çağrıda bulundu. Buraya kadar her şey güzel… 

10 Şubat 2020 08:33
A
a
Sütiş Eskişehir
CHP Milletvekili Utku Çakırözer Mihalgazi ve Sarıcakaya’da yaşanan fırtına felaketi sonrası bölge gitmiş seraları zarar gören çiftçilerin sorunlarını dinlemiş muhtardan da bilgi almıştı. Milletvekili olmanın gereğini yaparak çiftinin zararının karşılanması için hükümete çağrıda bulundu. Buraya kadar her şey güzel… 
Milletvekili Utku Çakırözer CHP’nin Pazar toplantısına katılarak çiftinin durumunu tekrardan kamuoyuyla paylaştı. Açıklamasında isim vermeden yine AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay’ı hedef gösterdi.  
Çakırözer, “Masa başından açıklama yapanlara sesleniyorum. Gitsinler ilçelere zarar gören yerlere sorsunlar. Masa başından açıklama yapılmasın, çiftçiler sahipsiz bırakılmasın. Devlet üzerine düşeni yapsın” diyerek yeni bir tartışmanın fitilini ateşliyor…
Yani Çakırözer Günay’a diyor ki, “Sen masa başından açıklama yaptın. Ben ise bölgeye gittim çiftçiyi dinledim!”
Sahi Günay, fırtına esnasında neredeydi? Neden fırtına bölgesine gitmedi?
Günay’ın Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Kış Dönemi toplantısı için Strazburg’ta iş başında olduğu herkes tarafından biliniyor.
Günay toplantıda başta korona virüsü olmak üzere pandemik salgınlara karşı tüm ülkeleri mücadeleye davet etmişti. Edindiğim bilgilere göre, toplantı tamamlanıyor Günay yurda dönme hazırlığındayken fırtına kopuyor. Hemen yetkililerden bilgi alarak çiftçiye destek olmak amacıyla araştırmalarını sürdürüyor. 
Yani Günay fırtına anında masa başında değil, gökyüzündeydi!
Yani Günay, yurtdışındayken dahi kent gündemini ıskalamadı, görevini yaptı!   Hatırlayacaksınız Üstat Ali Baş, 4 Ocak tarihli köşe yazısında dile getirmişti. Dün Günay’ı isim vermeden eleştiren Çakırözer’in Eskişehir’de olduğu halde TOKİ’nin AK Partili belediyelere dağıttığı konutlarla ilgili tek bir açıklama yapmadan şehrin en önemli gündemini ıskaladığını da unutmadık!
Neden unuttuğunu da hatırlarsınız o sıra CHP’li vekillerin gündemi “Gar’daki VIP” tartışmalarıydı…
Acaba masa başından açıklamayı kim yapıyor?
Not: Çakırözer masa başından açıklama yapanları eleştirirken bu eleştiriyi de CHP parti binasındaki masadan yaptı! Bu eleştiriyi canlı yayında çiftçinin yanı başında çamurun içinde yapsaydı biraz samimi ve gerçekçi olabilirdi!  Bu açıklamalar ne yazık ki popülizmden öteye gitmiyor benden söylemesi!
 
 

BİR FOTOĞRAF BİN HİKAYE!

Eskişehirspor gol sevinci 10 02 2020
Bizim Çocuklar muhteşem bir şekilde ligde fırtına gibi ilerliyor. Çünkü onlar inanıyor, çünkü onlar arkadaş, çünkü onlar kardeş, çünkü onlar aile çünkü onlara koca bir şehir yürekten inanıyor. Bu çocuklara inanan bir kesim daha var o da basın mensupları! Sonhaber Gazetesi’nin deneyimli ismi Aytaç Ersoy gol sonrası öyle bir fotoğraf çekiyor ki adeta inancı çerçeveliyor. Eline sağlık!
 

TEK ADAYA İLK ELEŞTİRİ USLUER’DEN

23 Şubat’ta CHP’nin İl Kongresi gerçekleşecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “Genel Merkezimiz’in de temennisi doğrultusunda, ‘Partimizin tüm kademelerinde bir uzlaşı kültürüyle tek aday ile yapılması’ benim de tercihimdir.” açıklamasında bulunmuştu.  CHP Odunpazarı İlçe Kadın Kolları 5’inci olağan genel kurulunda konuşan CHP PM Üyesi Gaye Usluer, “CHP’nin kongreleri demokrasi şöleni diyorsak tek adaylı olmamalı. Tek adayla demokrasi olmaz. Biz demokrasi yok diye şikayet eden bir partiyiz” ifadelerini kullandı.  Kongreye çok az bir süre kaldı. Usluer’in bu sözleri kongreye kadar çok konuşulacak gibi duruyor…

 

ESNAFIN ZARARI KARŞILANDI MI?

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği binası yanında su kuyusu açıldığı esnada doğalgaz patlaması yaşanmış binanın karşısında bulunan bir lületaşı atölyesi yerle bir olmuştu. İşin sorumluları kim? Bu konuda da her hangi bir net bir açıklama yapılmadı. Faciadan kıl payı kurutulan bölgeyle ilgili araştırmalardan bir sonuç alındı mı? Kış gününde işyerleri yerle bir olan esnafın mağduriyeti giderildi mi? 

SORUYORUM?

Eskişehirspor son 4 haftadır herkesin umutlarını yeşertti. Ancak ekonomik sıkıntılar devam ediyor. Hiç değilse Eskişehirspor’a kentten bir prim desteği olamayacak mı?
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi