Zinhar yasaklamak lazım

Bu yıl 8'incisini düzenlenen "Eskişehir Liselerarası Tiyatro Şenliği" korteji renkli görüntülere sahne oldu.

16 Mayıs 2022 08:40
A
a
Sütiş Eskişehir

Bu yıl 8'incisini düzenlenen "Eskişehir Liselerarası Tiyatro Şenliği" korteji renkli görüntülere sahne oldu. Basına yansıyan fotoğraflara bakınca içimden, "Büyük tehlikeli atlatmışız" dedim. Zira fotoğraflarda "Kızlı – erkekli" eğlenen liseli gençler bulunuyordu.

Sanki maharetmiş gibi hepsi de gülüyor ve eğleniyordu. Bazı kız öğrencilerin etek boyları kısaydı. Kimisinde göğüs dekoltesi bile bulunuyordu. İşte bu yüzden "Büyük tehlike atlatmışız" dedim. 5 yaşındaki bale yapan kızların bacaklarına bakıp şehveti kabaran sapıklar, bu fotoğrafları görünce kim bilir ne yapardı?.. Eğer ki her şeye karşın mutlu olmayı başaran bu gençlerin fotoğraflarını görselerdi, koşarak valiliğe müracat eder ve "Eğlenmek suretiyle ahlakımızı bozuyorlar, Zinhar yasaklamak lazım" diye dilekçeler verirlerdi.

 

Büyükşehir çiftçinin hizmetçisi 

Bilindiği gbi kırsal kalkınmaya önem verem Büyükşehir Belediyesi, son olarak çiftçinin hasadının kaldırılmasına ortak olacağını duyurmuştu. İşte bununla ilgili başvuruların süresi dolmuş ve 552 çiftçimiz Büyükşehir Belediyesi'ne müracat etmiş. Şimdi top Büyükşehir Belediyesi'nde. Müracatlar değerlendirilecek ve koşullara sahip olanların hasadı, Büyükşehir Belediyesi tarafından kaldırılacak. 100 dekar'ın altında toprağı bulunan çiftçimizin 50 dekar kadar toprağı hasat edecek olan yetkililer çok önemli bir iş gerçekleştirmiş. Çünkü mazot ateş pahası ve çiftçimiz tarladaki mahsulünü bile borçlanarak kaldırıyor. Milletin effendisi olan Türk köylüsüne büyüklük taslamayan, bilakis hizmet edenlere edenlere selam olsun.

 

Taraftara verilmiş ceza

Eskişehirspor Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri, yapmış olduğu bir sosyal medya paylaşımından dolayı para ve maçlara girememe cezasına çarptırıldı. Para, Murat Diri'nin elinin kiridir; öder ve geçer. Ancak taraftar liderinin maçlara sokulmaması demek, Eskişehirspor'a taraftar desteğini de kesmek dekmektir.

Peki Murat Diri bir paylaşımda bulunmuş da ne demiş? Özet olarak Trabzonspor camiasının Eskişehirspor'a ve esaseniftiralar attığından bahsetmiş ve Eskişehirlilerin Trabzon şampiyonluğunu kutlamayacaklarını belirtmiş. Ki esasen Eskişehirspor şikeci değildir. Bu aşağılık iddialar Yüce Türk Yargısı'nın çelik duvarlarından dönmüştür. Eskişehirspor'a şikeci diyenler Fetullahçı Terör Örgütü'nün sözcülüğünü yapmaktadır. Bunu yapanlan alenen suç ve suçluyu övmektedir.

Her neyse... Ben Murat Diri'ye verilen cezanın aynı zamanda Eskişehirspor camiasına da verildiğini düşünüyorum.

 

Hobi olsun diye değil

Odunpazarı Belediyesi tarafından yıkım kararı alınan, Mamuca Göleti yakınlarındaki hobi bahçesi sahipleri karara tepki gösterdi. Bilindiği gibi bu bölgede bulunan bir tarım arazisi 66 parçaya bölünmüş, her bir parçaya yaklaşık 100 metrekarelik evler kondurulmuş ve uygulamaya da "Hobi Bahçesi" adı verilmişti. Benim bildiğim hobi bahçeleri taş çatlasın 100 metrekare genişliğinde olur. Bunun içine bazı tarım aletlerinin konulduğu ve yine taş çahlasın 3 adıma 3 adımlık (8 – 9 metrekare) bir kulübe yapılabilir. Ancak siz 100 metrekarelik ev dikiyorsanız işin şekli değişiyor. Konuyla ilgili konuşan Avukat Doç. Dr. Ahmet Karakocalı, "Yapılan uygulamaların bir an önce sağlam bir yasal zemine oturtulması ihtiyacı bulunmaktadır" ifadelerinde bulunmuş. Sayın Karakocalı'yı katılmakla birlikte, yasal bazı boşlukların tarımsal arazilerin amacı dışında kullanılmasının engellenmesi gerektiği de ortada. Elbette araziyi, "Buraya ev yapab.ilirsiniz" diye satanların da yaşanan mağduriyette payı olduğu açık. Ancak Odunpazarı Belediyesi'nin aldığı karara da sonuna kadar destek oluyoruz.

 

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Melih 17 Mayıs 2022 09:08

hasat için nakit yardımında mı bulunulacak . yoksa 50 dönüm hasat mı yapılacak mesela 60 dönüm tek parça tarla nasıl olacak ?

0 0 Cevap Yaz
Osman Nuri 16 Mayıs 2022 15:47

Gençleri bağımlılıklardan kurtaracak çalışmalar yapmak yerine, onların sosyalleşmesini sağlayan etkinlikleri yasaklama kolaycılığına kaçanlardan her türlü absürt karar beklenir. Son kararla çok kötü bir yol açıldı... Hem de bunun Eskişehir gibi avrupai modern bir kent olarak bütün Türkiye'ye örnek gösterilen bir kentte yapılıyor olması icler acısı bir durumdur... Yasaklayarak eğitim olmaz... inandırarak, ikna ederek yapılan işe eğitim denir...

5 8 Cevap Yaz
İsak

çok haklısın, sana katılıyorum sonuna kadar.

0 1
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi