Zihni Çalışkan: İYİ Parti’ye başarılar diliyorum!

Biz İYİ Parti’nin aday çıkarmasından rahatsız değiliz. Rahatsız olan biri varsa, kime fayda sağladığı açık.

7 Şubat 2019 08:44
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
AK Parti Eskişehir İl Başkanı Zihni Çalışkan’ı, ES TV ekranlarında yayınlanan Vaziyet’e konuk olarak aldık. Çalışkan, Eskişehir’in siyasi gündemine ilişkin birçok konuda açıklamalarda bulundu ancak özellikle bazı konular hakkındaki görüşleri dikkatimi çekti.
Neydi o konular?
  • Partilerin seçmen taşıma iddiaları ve seçim kuruluna yapılan itirazlar.
  • Büyükşehir Belediyesi’nin kadroları ile CHP’nin ‘engelleniyoruz’ söylemi.
  • Millet İttifakı içerisinde yer alan İYİ Parti’nin, Odunpazarı’nda aday çıkartması.
  • AK Parti’nin yaptırdığı anketler.
  • AK Parti Odunpazarı Belediye Başkan Adayı Volkan Doğan’ın TOKİ temasları.

*

Şimdi, ben soracağım, Zihni Çalışkan yanıtlayacak. Başlayalım…

*

-CHP’liler, AK Parti’nin bazı ilçelere seçmen taşıdığını; AK Partililer de, CHP’nin bazı ilçelere seçmen taşıdığını iddia ediyor. Ayrıca CHP’liler, seçim kuruluna yaptıkları itirazların dikkate alınmadığını, cevaplandırılmadığını ve reddedildiğini ifade ediyor. Dahası, AK Parti’nin seçim kuruluna yaptığı itirazların hemen işleme konulduğunu söylüyor. Ne dersiniz bu işe?

MUHTARLAR VE MUHTAR ADAYLARI SEÇMEN TAŞIMIŞI

Z. Çalışkan: “Bu konu hakkında bizden bir çığırtkanlık, bir feryat figan duymadınız. Hukuki sınırlar içerisinde, ekseriyetle, sağ olsun sevgili muhtarlarımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine bağlamış olduğu belki ekonomik kazanımlar sebebiyle, çok ciddi bir muhtar olma talebi var. Her mahallede neredeyse 5-6 muhtar adayı var. Muhtarlarımız belki de bu anlamda biraz daha girişken davrandılar süreç içerisinde. İşte taşınan bu oylar, belki de partilere mal edildi. Ama biz itiraz ettik buna. Bizim itirazlarımızın reddedildiği yerde ise feryat etmedik. Çünkü seçimi kazanacağımıza olan inancımız o kadar tam ki, artık taşınan seçmenlerin sayısıyla ilgili de endişemiz yok.

CHP ADAYININ SEYİTGAZİ’YE SEÇMEN TAŞIDIĞI İDDİASI

Ama bakın, elimizde bir veri var. Seyitgazi’ye taşınan ve dondurulan seçmen sayısı, o seçmenlerin seçme ve seçilme hakkına o işlemi yapan arkadaşlarımızın bir saygısızlığıdır. Bu doğru bir şey değil. Herkes bu anlamda vicdanen bunu düşünsün.

AK PARTİ’NİN İTİRAZLARI DA REDDEDİLMİŞ

Beylikova’da, İnönü’de, Mahmudiye’de kimin seçim kuruluna olan seçmen taşıma itirazları reddedildi? AK Parti’nin itirazları reddedildi. Ama yine söylüyorum, biz, itirazlarımız reddedildi diye feryat etmiyoruz. Çünkü bu hukuki bir süreçtir. Ben avukatım. Siz itirazlarınızı hukuki gerekçelerle yaparsınız, kabul edilir; edilmezse de yargı sonucuna saygı duymak zorundasınız. Benim İnönü’de, Beylikova’da ve Mahmudiye’de saygı duyduğum gibi. Olması gereken de bu. Ve böyle olmuş olmasına rağmen, üç ilçeyi de Allah’ın izniyle kazanacağız.”

*

-AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, ‘orkestra şefi olacağım’ derken neyi kastetti?

NİÇİN VE NEYLE İLGİLİ ENGELLENİYORSUNUZ?

Z. ÇALIŞKAN: “Asıl olan, bu şehri yönetecek bir orkestra şefinin eksikliğidir. Bakın mevcut belediyenin en önemli eksiği, belediyeyi yönetecek kadroların olmayışı. Siz ‘engelleniyoruz’ söylemiyle şehri 20 yıldır yönetiyorsunuz. Çoğunlukta olduğunuz meclisler vardı, o zamanda mı engellendiniz? Niçin engelleniyorsunuz, neyle ilgili engelleniyorsunuz? Siz yeter ki yapmak isteyin…

ENGELLEDİK, AMA…

Ha, evet, engelledik ama suya zam yapılmasını engelledik. Suyun metreküpünün 4 TL olmasını, yüzde 35 zam gelmesini engelledik. Gurur duyuyoruz, durum budur.”

*

-Millet İttifakı içerisinde yer alan İYİ Parti, son anda bir değişiklik olmazsa, Odunpazarı’na aday çıkaracak. Bazı çevreler bu durumun AK Parti lehine olduğunu, bazı çevreler ise AK Parti’nin aleyhine olduğunu söylüyor. Siz ne düşünüyorsunuz? İYİ Parti’nin aday çıkarması AK Partili Volkan Doğan’a mı zarar verir, yoksa CHP’li Kazım Kurt’a mı?

BİZ RAHATSIZ DEĞİLİZ

Z. ÇALIŞKAN: “Şehre ilişkin söylemlerde, İYİ Parti’nin adayının çıkması hangi belediye başkanını rahatsız ediyorsa, bunu böyle yorumlamak lazım. Biz İYİ Parti’nin aday çıkarmasından rahatsız değiliz. Rahatsız olan biri varsa, kime fayda sağladığı açık. Ben İYİ Parti’ye başarılar diliyorum. Başta il başkanımız Ramis Bey olmak üzere, Odunpazarı Belediye Başkan Adayımız Salih Bey’e başarılar diliyorum.”

*

-AK Parti’nin yaptırdığı anket ya da anketler var mı? Sonuçlar nasıl görünüyor?

İNSANLAR ‘YETER’ DİYOR

Z. ÇALIŞKAN: “Yaptırdığımız anketler çok iyi geliyor, sayısal anlamda. Aslında biz anket sonuçlarımızı sahada da görüyoruz. İnsanlar artık ‘yeter’ diyorlar.”

*

-Volkan Doğan, Burhan Sakallı’nın basın toplantısında yoktu. Bir işi mi vardı?

MÜJDELER VERİLECEK

Z. ÇALIŞKAN: “Bakın, sevgili Volkan Doğan, basın toplantısının olduğu gün TOKİ başkanıylaydı. Şehrimizdeki hemşerilerimize müjdelerimizi onlar verecek. Çok olumlu bir görüşme geçti.”

*

-O halde, Volkan Doğan’dan bir toplu konut projesi mi geliyor?

BAKANLIKLARIMIZIN KAPISINI AŞINDIRIYORUZ

Z. ÇALIŞKAN: “O müjdeyi başkanlarımız versin. Bana düşen kısım, bu ve bunun gibi yatırım görüşmelerini ifade etmek, desteklemek ve kolaylaştırmaktır. Bakın adaylarımız açıklanalı çok kısa süre oldu. Ama bakın biz, şu an bile TOKİ başkanımızın başını ağrıtıyoruz. Daha adayız, ona rağmen yatırımcı bakanlıklarımızın kapısını bu kent için aşındırıyoruz.”
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
serhat 7 Şubat 2019 17:06

ekonomik anlamda yangındayız ve ucuz su bu yangını söndürmüyor. siyasiler çıkar meselesini beka meselesinin önüne koydukça , bu yangın daha da büyüyecek. zenginin daha zengin fakirin daha da fakirleştiği memleketimde adalet yok oldu.

2 1 Cevap Yaz
Esnaf 7 Şubat 2019 09:42

Temennilerle,isteklerle,maalesef her istenen olmuyor.Memleket 17 yildir bu sahsin partisi tarafindan yonetilmekte iken, ekonomi bugune kadar olmadigi kadar allak bullak iken, 3 liralik suya 1 lira zam yaptirmamakla gurur duymak,kendilerinin becerilerinin ne kadar mukemmel oldugunun olcusudur!Lafla peyniri gemisi yurumuyor,icraatlarinin sonucunu yasayarak zaten goruyoruz,daha nelerine inanalim? Hayal satmakla olmuyor.Zaten iktidarlar,vaat ettiklerini neden bugune kadar yapmamislar?Dalga gecmeyin Eskisehirlilerle......

4 17 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi