Zeze'nin maceraları

Herkese merhabalar. Bu hafta yazıma Şeker Portakalı kitabıyla tanıdığımız ve çok sevdiğimiz Zeze’nin maceralarının devamı olan Jose Mauro De Vasconcelos’un 1974 yılında yayınlanan “Güneşi Uyandıralım” adlı kitabıyla devam ediyorum

30 Nisan 2020 09:25
A
a
Sütiş Eskişehir
Herkese merhabalar. Bu hafta yazıma Şeker Portakalı kitabıyla tanıdığımız ve çok sevdiğimiz Zeze’nin maceralarının devamı olan Jose Mauro De Vasconcelos’un 1974 yılında yayınlanan “Güneşi Uyandıralım” adlı kitabıyla devam ediyorum. Şeker Portakalı’nda minik Zeze’yi çok sevmiş onunla birlikte hüzünlenmiştik. Gelin minik Zeze’nin hayatına hep birlikte bu kitap ile devam edelim. Güneşi Uyandıralım kitabında minik Zeze kendisiyle birlikte büyüyen dertleriyle birlikte karışımıza çıkıyor. Bu kitapta değişmeyen özelliği ise masumiyeti, sevgi dolu yüreği ve dostluklarıdır. Artık 11 yaşında ve ailesi tarafından daha güzel bir hayat yaşaması ve güzel bir eğitim alması için zengin ve bir o kadar alıngan bir aileye evlatlık verilir. Yokluk çekmez, sinemaya gider, piyano dersi alır. Fakat Zeze mutluluğu bu burada da bulamayacaktır. Çok sevdiği Şeker Portakalı sırdaşını kaybetmesi üzerine bir de ailesinden uzaklaşması onu yeni arayışlara sürükleyecektir. Yeni ailesinde de umduğu sıcaklığı bulamayınca kendine dost olarak evlatlık verildiği evin aşçısı Dadada’yı seçer. Vaktinin büyük kısmını onunla geçirir. Şeker Portakalı ağacının yerini ise Güneşi Uyandıralım kitabında Adam ismini verdiği kurbağa alır. Zeze artık tüm dertlerini bu kurbağaya anlatacaktır. Kafası zehir gibi ve genellikle yaramazlıklara çalışan Zeze bu kitabında artık ergenliğe de adımını atar. Aşık olur. 

Özetle

Şeker Portakalı hayranlarının okuduğunda aynı tadı alamasa da severek okuyacağı bir kitap Güneşi Uyandıralım. Zeze büyüdü evet ama hüzünlü yanı hala aynı. Yalnızlığı hala onunla ve hala sevgiye aç bir çocuk. Acılarına ve yalnızlığına rağmen kendini ve yüreğini keşfetmeye çalışıyor küçük Zeze ve yüreğindeki güneşi uyandırmak için çaba sarf ediyor. Değişmeyen diğer bir özelliği ise yaramazlığı. Yine çok yaramaz. Bu kez çocukluk sorunlarının yerine ergenlik sorunları alıyor ve Jose Mauro De Vasconcelos yine kendine has üslubu ile okurlara ergenliğin acı hikayelerini sunuyor. Zeze yeni kitapta aşkı ve aşık acısını da tadıyor. Tabi ki yine en zor yoldan bunu yapıyor. Zeze’nin iyi kalpli öğretmeni ve ilk aşkını da barındıran kitap aslında çocuk kitabı olarak görülse de kesinlikle her yaşın okuyabileceği bir kitap olurken sonunda yine şeker portakalı kitabı gibi insanı hüzüne boğuyor. Zeze’yi özlediyseniz bu kitaba bir şans vermelisiniz.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi