Zaman makinesi için geri sayım!

Serkan Açıkgöz yazdı

24 Eylül 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Teknoloji piyasasında başımızı döndüren bir haftayı daha geride bıraktık. Bu hafta neler olup bitmiş gelin hep birlikte bir göz atalım. Sonunda bu da oldu diyeceğimiz bir gelişmeden bahsedeceğim ilk olarak sizlere. NASA geliştirdiği James Webb Uzay Teleskobu için önemli bir adım attı. NASA, gelişmiş kızılötesi merceklerle yıldızların geçmişteki hallerini gözlemleyebilecek olan James Webb Uzay Teleskobu’nda sona doğru emin adımlarla yürüyor. Yıldızlardan yayılan ışık, ışık hızıyla ilerliyor. Bu yüzden yıldızlara bakarken aslında geçmişe bakıyoruz. Bu yüzden bilim dünyasında zaman makinesi olarak da adlandırılan teleskobun yapımı geçtiğimiz aylarda tamamlanmıştı. Uzayda yolculuğa az bir zaman kaldı gibi görünüyor.
 
Bill Gates’ten Ctrl+Alt+Del itirafı
Milyarder Bill Gates'den Ctrl+Alt+Delete itirafı geldi. Peki nedir bu “Ctrl+Alt+Del” itirafı. Sevgili Bill Gates bir iş forumunda kendisine sorulan Windows işletim sistemine sahip bilgisayarlarda görev yöneticisine ulaşmak için neden Ctrl+Alt+Delete kombinasyonunu girmek gerektiği sorusuna yanıt vermiş. Ünlü milyarder, Ctrl+Alt+Delete’in neden tek tuş olmaması ile ilgili olarak, ‘Bu menüye ulaşmak için tek tuş olabilirdi, Ancak IBM klavye tasarımını yapan adam bize tek düğmemizi vermek istemedi. Düşük bir seviyede programlandı ve bir hata oldu’ demiş.
 
iOS 11 hakkında şikayetler var!
Milyonlarca apple kullanıcısının merakla beklediği iOS 11 geçtiğimiz gün yayınlandı. Özellikle hücresel bağlantı için kısa yolun Denetim Merkezi'ne eklenmesi en çok istenilen noktaydı. Yıllardır bu kısa yol konuşuluyordu ve kullanıcıların dilinde tüy bitmişti. Sonunda Apple istenileni yaptı (Çok Şükür). Şimdilik her şey iyi görünüyor fakat bir de madalyonun diğer tarafı var. Apple destek forumları, MacRumors, Reddit şikayetlerle doldu taştı. Güncellemeden sonra bazı iPhone'larda dokunmatik ekranla ilgili sorunlar oluşmuş. Bir kullanıcı iPhone SE'yi iOS 11'e yükselttikten sonra dokunmatik ekranı kullanmanın zor olduğunu şikayet etmiş. Ayrıca yazmak neredeyse imkansız, oyunlar da oynanmaz durumda. Destek forumlarında yazan andyk105 nickli tüketici ise 64 GB'lık iPhone 6s modelinde normal kullanımda telefonun birkaç kere donduğunu ve cihazı yeniden başlatmak zorunda kaldığını dile getirmiş. Başka bir konu ise iPhone 5s'in performansının düşmesiyle ilgili. En ilginç hatalardan biri ise değişen operatör ismi. Apple destek forumlarında Daegae nickli kullanıcı, iPhone 7 Plus'a iOS 11'i yükledikten sonra operatör isminin Çince olarak değiştiğini belirtti. Bakalım bu yenilikle ilgili daha ne gibi şikayetler gelecek.
 
iPhone X testi geçemedi
Türkiye'de yaklaşık olarak 5 bin liradan satışa sunulacak cihaz, yapılan ilk testte kullanılamaz hale geldi. ABD merkezli teknoloji şirketi Apple'ın 10. yılına özel tanıttığı iPhone X, dayanıklılık testinden geçirildi. Göğüs hizasından yere düşürülen cihaz, ilk denemede paramparça oldu.
Şayet alabilirseniz düşürmeyin
Türkiye'de henüz satışa çıkmayan, yaklaşık olarak 5 bin lira verenlerin kullanabileceğini cihaz, hem önden hem arkada yere bırakıldıktan sonra kullanılamaz hale geldi.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi