Zabıta içimizi rahatlatıyor

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne ait zabıta ekipleri, korona virüsle mücadele kapsamında yürüttükleri denetleme çalışmalarını sıklaştırdı. Özellikle toplu taşıma araçları virüsün yayılması için uygun bir ortam sağlıyor

24 Ağustos 2020 09:41
A
a
Sütiş Eskişehir

Büyükşehir Belediyesi'ne ait zabıta ekipleri, korona virüsle mücadele kapsamında yürüttükleri denetleme çalışmalarını sıklaştırdı. Özellikle toplu taşıma araçları virüsün yayılması için uygun bir ortam sağlıyor.

Özellikle bazı dolmuş şoförleri fazladan bir yolcu almak konusunda çok hassas olmayabilir. Böyle durumlarda o dolmuşa alınan fazladan yolcu değil, aslında dolmuşun içinde bulunan herkes tehlikeye atılmış olur. Tabii bilinçli vatandaşların bu tip durumda uyarılarda bulunması gerekiyor. Ancak zabıtanın işinin başında olduğunu bilmek de içimizi rahatlatıyor doğrusu. Zabıta ekipleri ayrıca pastahaneler ve fırınlardaki denetimlerini de sıklaştırmış ki, bu bölgeler de virüsü yayma potansiyeline sahip. Vatandaşa düşen belediye ekiplerine yardımcı olmak ve kendi tedbirlerini almak.

 

Çalışkan pozitif çıktı 

AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan'ın kovid – 19 testlerinin pozitif çıktığını öğrendik ve çok üzüldük. Yine de bu haberin içinde bile teselli bulduğumuz bir yön var. O da Çalışkan'ın durumunun ağır olmayışı. Dostlarından öğrendiğimiz kadarıyla Zihni Bey belirti göstermiyormuş. Biraz tedbir amacıyla, biraz da etrafı düşünülerek evinde 14 gün boyunca kanatinaya alınmış. Bütün hastaların böyle ucuz atlatmasını dileriz gerçi ancak, hastalığı çok ağır seyredenler de var. Kimse hükûmete, belediyelere veya bir takım kurumlara kızmasın. Eğer ki bireysel önlemlerimizi alırsak, hastalığa yakalanmayız. Yoksa bu virüsün şakası yok. Hem Çalışkan ve ailesine hem de AK Parti ailesine geçmiş olsun...

 

Bu toplantıların devamı gelsin 

Çalışkan'ın virüs pozitif çıkması bizleri üzse de, bu haberden önce gerçekleşen bir gelişme moralimizi düzeltti. AK Parti, CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Büyük Birlik Partisi ve Saadet Partisi'in Eskişehir İl Başkanları bir araya gelerek, kent gündemini değerlendirdiler. Hemen belirtelim; bilindiği gibi MHP kongre sürecinde. Bu yüzden MHP İl Başkanı İsmail Candemir toplantıya çok istemesine karşın katılamamış. Bütün partilerimizin İl Başkanlarının bir araya gelmesi güzel bir şey.

"Canım ne olmuş yani?"diye düşünenler olabilir. Ancak şurasını unutmayalım ki Eskişehir olarak ne kaybettiysek, bir araya gelemediğimiz için kaybediyoruz. Umarız bu tip toplantıların devamı gelir. Ve yine umarız ki bu toplantı Milletvekillerimize de ilham kaynağı olur. Ayrıca siyasetin kavga etmek değil, hizmet etmek olduğunu da vatandaşlar hatırlamış olur.

 

Şu illetten kurtulun 

Uzmanlar eninde sonunda hepimizin virüsü kapacağımızı belirtiyor. Ne kadar geç kaparsak o kadar iyi. Böylece bilimadamlarının aşıyı bulması için süre kazanmış oluyoruz. Ancak sanki hiç aşı bulunmayacakmış gibi davranmalıyız. Virüsün yalnızca belli bir yaş grubunda değil, aynı zamanda sigara içenlerde de büyük etkisi olduğu biliniyor. 4 buçuk aydır ağzına bu illeti sürmeyen bir kardeşiniz – evladınız olarak söylüyorum; inanın kolay bir şey değil sigarayı bırakmak. Ancak bir kere bıraktıktan sonra hem sağlığınız hem de cüzdanınız rahatlıyor. Açık konuşmak gerekirse  kendi adıma salgından korkarak böyle bir adım attım. Umarım aynı endişeyi bütün sigara içenler de paylaşır. Böylece bu korona salgınının milletimize bir faydası dokunmuş olur.

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
tunj 24 Ağustos 2020 22:19

ŞAHSEN BEN SİZİN GİBİ DÜŞÜNMÜYORUM. BİZİM MAHALLEDE BULUNAN HASAN DOĞAN SPOR TESİSLERİ CİVARINDAKİ BELEDİYE PARKLARINDA GÖRDÜĞÜM AKSAKLIKLARI NE KADAR İLETSEM DE BİR TÜRLÜ OLUMLU SONUÇ ALAMADIM...BU BÖLGEDE KÜPESİZ,HATTA İPSİZ, BAĞSIZ SAHİPLERİNCE PARK YÜRÜYÜŞ YOLUNDA GEZDİRİLEN PİTBULL GİBİ TÜRLER MEVCUTTUR. AYRICA, YİNE YÜRÜYÜŞ YOLU ÜZERİNDE MANGAL YAKARAK VATANDAŞIN BURADA SPOR YAPMASINA ENGEL OLAN (YANGIN TEHLİKESİ DE CABASI...) SEVİYESİZ İNSAN MÜSVEDDELERİNİ KAÇ DEFA ZABITAYA BİLDİRSEM DE, BİR TÜRLÜ GEREKEN MÜDAHALE YAPILMADI... BUNDAN SONRAKİ YAZILARINIZDA, DAHA GERÇEKÇİ VE TARAFSIZ OLURSANIZ, BU GÜZEL ŞEHRİN BİR SAKİNİ OLARAK ÇOK SEVİNİRİM.

0 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi