Yüzdük kuyruğuna geldik

CHP Milletvekili Utku Çakırözer Yenikent'te yapımı sürdürülen kapalı yüzme havuzunun akıbetini TBMM gündemine getirmiş.

28 Kasım 2020 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
CHP Milletvekili Utku Çakırözer Yenikent'te yapımı sürdürülen kapalı yüzme havuzunun akıbetini TBMM gündemine getirmiş. Bilindiği gibi söz konusu havuzun inşaatına 2014'te başlanmıştı. Ancak 6 sene geçti ve yapı olduğu yerde duruyor. Belli ki ödenek kalmamış. Allah için yokluk nedir biliriz. Adamın belini büker. Mesela Amerikan Büyükelçisi çıkar, "2 milyar 300 milyon dolarlık ilaç borcunuzu ödeyin. Yoksa nane – limon kaynatırsınız" diye ayar verir, "Eyyy Amerika!.. Sen kimsin ya hu!.." diye kükreyen dilleriniz lâl olur. Her neyse... Bakanımız Kasapoğlu, Çakırözer'e "2021'de bitireceğiz" sözünü vermiş. 2014'te başlayan inşaat 2015'te bitmemiş ve 2016'ya sarkmıştı. Tabii 2017'de asrın hükûmetimizin verdiği sözleri tutmadığını da biliyoruz. Hoş 2018'deki sözü de tutmamlışlardı. Aslında ben 2019'daki sözlerinden de pek umutluydum. Zaten 2020 için verilen söz de sözden sayılmaz. 2021'de biter kesin, yüzde yüz, büyük ihtimalle, inşallah, muhtemelen, yani kısmetse, belki de, nasip işte... Ne endişe ediyorsunuz ki ayrıca? Havuzumuzda yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik işte. Hem eski Türkiye'de havuz mu vardı? Derelerde timsahlar arasında yüzme öğrenmez miydik? Ne çabuk unutuluyor bazı şeyler?

Otur ve tarhananı iç
Eskişehirspor Başkanı Mustafa Akgören, son zamanlarda kamuoyunda dolaşan, "Es Es devre arasında transfer tahtasını açacakmış ağbi?" mealindeki iddiaların asılsız olduğunu dile getirdi. Düşünün ki milyonlarca lira borca girmişsiniz. İflas etmiş bir de üzerine aile düzeninden olmuşsunuz. Eşiniz çocukları alıp, anasının yanına gitmiş. Bakkala selam veremiyorsunuz. Başınızı sokacak evinize haciz gelmiş. Çarşıya yürüyerek gidiyorsunuz. Çaresiz işçi emeklisi babanızın evine gitmiş, tarhanaya ekmek bandırıp bir mucizenin gerçekleşmesini bekliyorsunuz. İşte o iflas eden adam Eskişehirspor. O ihtiyar işçi emeklisi baba da mevcut yönetim. Şimdi ihtiyar babanıza, "Alt tarafı 5 milyoncuk borcumu bile ödeyemedin. Hayırsız adam; senin gibi baba olmaz olsun!" diyebilir misiniz? İşte mevcut yönetime çıkışmak da bu kadar saçma. Yöneticilerimiz bu muazzam borçları ödeyemez. Buna güçleri yetmez. Ama ortaya da bir tas sıcak tarhana da koyabilir. Ekmeğinizi bandırın ve şükredin. Ya da zengin bir cici baba bulun; bütün dertlerimiz çözülsün.

Askıda Katarlı
Katarlıların İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın yüzde 10'unu almasının yankıları sürüyor. Beyaz perdenin meraklıları 1995 yapımı Olağan Şüpheliler (The Usual Suspects) filmini ayrı bir yerde tutar. Bir suç işlendiği zaman, polisin hemen sorguya aldığı 5 suç makinesinin yollarının kesişmesini konu alan filme benzedik. Türk Milleti'nin bir varlığı daha satıldığı zaman, hemen olağan şüphelilere çevriliyor gözlerimiz. Zira satan Varlık Fonu, alan ise Katarlılar oluyor genelde. Elbette çağdaş ekonomilerde almak da satmak da iyidir. Hatta çoğu zaman satmak daha iyidir. Cebinize sıcacık paracıklar girer çünkü. Ancak İMKB'nin yüzde 10'u satılmasına karşın, borsada yaprak kımıldamadı. Nitekim yıllardır Cumhuriyetimizin kazanımlarını satıp duruyoruz ancak geldiğimiz nokta zenginleşme değil, askıda ekmek... Şimdi AK Partili dostlarımız bir CHP'linin askıda ekmeğe ilişkin paylaşımlarının tarzına – haklı olarak bana kalırsa – itiraz edebilirler elbette. Fakat asıl meselenin sürekli fakirleşmek olduğunu unutmasınlar. Bu arada 650 milyon dolarlık uçak hediye eden Katarlı dostlarımızı takdir ediyoruz. Akıllı adamlar vesselam. Kaz gelecek yerden tavuğu esirgemiyorlar...
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mehmet Seyrek 29 Kasım 2020 08:09

Bilip bilmeden araştırmadan yazın. Bu nasıl gazetecilik?! Havuzun ilk müteahhidi iflas etti. İkinci müteahhidi kalp krizi geçirdi vefat etti. Üçüncü müteahhit ortaklar biri diğerini öldürdü, şimdi ölen müteahhit akrabası işi bitiriyor. Bir iş 3 kere yarım kalırsa uzaması normal, istenmeyen bir şey. Ama oturduğunuz yerden yazması kolay. Herkes önüne bir baksın? Ben bu ülke bu dünya için ne ürettim diye!

2 0 Cevap Yaz
Mehmet İlhan 28 Kasım 2020 15:25

Okoltuk ego tatmin etmek için koltuk değildir lütfen bir an önce o koltuğu bırakın bu işler parayla yapılacak işler paran yoksa bu işler olmaz hiç bir yönetici elini cebine atmiycak yöneticilik yapacak lütfen birilerini kurtarmak için esesi harcamayalim lütfen kibarca bırakın gidin

2 7 Cevap Yaz
Eses 28 Kasım 2020 10:55

Eskişehirspor için söyledikleriniz çok doğru

1 4 Cevap Yaz
Futbol Yönetimi 28 Kasım 2020 10:54

Hic bir yonetim zaten cebinden para vermiyor. Liste aciklanmisti gorduk gecen senelerde yoneticilerin ne kadar verdigini. Onemli olan sponsorluk anlasmalariyla gelir getirmek. Madem gelir getiremeyeceksino koltuga neden oturdun demezler mi? Ego hirs heves?

2 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi