Yüzde 3,6 internet bağımlısı

Serkan Açıkgöz yazdı

6 Ağustos 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Merhaba sevgili okurlarım, herkese iyi pazarlar dilerim. Teknoloji dünyasında bu hafta neler olup bitmiş gelin hep birlikte bir göz gezdirelim. Yeşilay’ın yaptığı bir araştırma malesef teknolojik bağımlılığın alarm verdiğini gözler önüne serdi. Yeşilay'ın uluslararası hakemli akademik dergisi Addicta'da yer alan araştırmasına göre, Türkiye'de 12- 18 yaş grubu gençlerin yüzde 3,6'sı internet ve teknoloji bağımlısı, yüzde 21,8'i ise bağımlılık sınırında. Yeşilay konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamaya göre, Addicta'da yer alan araştırmada ergenlerin, internet ve teknoloji kullanımı bağımlılığı bakımından önemli bir risk grubunu oluşturduğuna dikkat çekildi.  Yapılan araştırmada 12-18 yaş aralığındaki ergenlerin, yüzde 3,6'sının internet bağımlılığı profili olarak kabul edilirken, yüzde 21,8'inin ise internet bağımlılığı sınırında olduğu tespit edildi. İnternet ve teknoloji kullanımının ergenler ve gençler arasında oldukça yoğun olduğu ve kullanımın gittikçe yaygınlaşması ile birlikte olumsuz etkilerin de arttığı vurgulandı.

--------------------------------------------------------------------------

Snapchat’e servet önerdi
Şimdi de Google’ın Snapchat’a rekor teklifinden bahsedelim dilerseniz. Google’ın, 2016’da Snap için 30 milyar dolarlık bir teklif yaptığı ileri sürüldü. Google, 2016 yılı başında Snap henüz halka arz olmadan önce 30 milyar dolarlık bir teklif yaptı. CEO Evan Spiegel ise Facebook’un teklifini kabul etmediği gibi Google’ın teklifini de kabul etmedi ve borsanın yolunu tuttu. Söz konusu teklifle ilgili net bir kanıt olmamakla birlikte Google açıklama yapmayı reddetti. Snap’e göre ise bunlar dedikodudan ibaret.

--------------------------------------------------------------------------

Play Store'da önemli değişiklik
Sevindiren bir haberi sizlerle paylaşıyorum. Google, Play Store'da önemli bir değişiklik yapmak için kolları sıvadı. Play Store’undüşük kalitede uygulamalarla dolu olduğu bir sır değil. Aslında Google da bunun farkında. Google buna önlem almak için Android Developers Blog'da bir bildiri yayınladı. Yayınlanan yazıda; Performans sorunları olan uygulamaların artık arama sonuçlarında daha az görüneceği belirtildi. Bu kalitesiz uygulamaların önüne geçmek için yapılmış ilk başarılı adım olarak yorumlandı. Google'ın bu hamlesinden sonra; daha kaliteli uygulamaların indirme sayılarında artış meydana geldiği aktarılıyor.

--------------------------------------------------------------------------

İlk yerli baz istasyonu test ediliyor
Son konu başlığı olarak ülkemiz açısından sevindiren bir gelişmeyi daha sizlerle paylaşıyorum. Geliştirme sürecinin en başından bu yana projede yer alan Turkcell, ASELSAN'ın geliştirdiği yerli anteni (baz istasyonu) test etmeye başladı. Turkcell, bu kapsamda Türkiye'nin "ilk" yerli 4.5G baz istasyonu antenini çalışan şebekesinde test eden "ilk" operatör oldu. "İlk" olarak Turkcell'in girişimleri ile gündeme gelen, çalışmalarına başlanan yerli antenler Turkcell'in İstanbul ve Ankara'daki canlı şebekeleri üzerinde test aşamasında.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi