Ahmet Ataç 15 02 2024

Yüksel, Yörük ve Kurt ne diyor?

Arif Anbar yazdı

11 Ağustos 2017 09:31
A
a
Sütiş Eskişehir
Dün kaleme aldığım “CHP’de disiplin tartışması büyüyor” başlıklı yazımda, bugün için Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük’ün ne demek istediklerini yorumlayacağımı belirtmiştim. Tartışmaya dün itibari ile CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel’de katıldı ve Sinan Özkar’ın tavrını ciddi bir biçimde eleştirdi.
Karşılıklı açıklamalar devam ederken CHP İl Disiplin Kurulu’ndan Mecit Açıkgöz ile ilgili önemli bir karar çıktı. Kurul, soruşturmaya dahi gerek duyulmadığını belirterek, Açıkgöz aleyhine hazırlanan dosyayı oy birliği ile reddetti.
Bu bilgiler ışığında başlayalım…
 
*
 
KAZIM KURT NE DİYOR?
 
Kazım Kurt disiplin olayıyla ilgili özetle şunları söylemişti: “Tepebaşı ilçenin il yönetimine tutumundan kaynaklı bir durum var. Diyalog eksik. Kimse partinin kurallarıyla dalga geçemez. Sonra, ‘ben çok çalışıyorum’ diyemez. Burada il yönetimi, kuralları uygulamıştır.”
Bu açıklamaları ışığında Kazım Kurt şunu ifade etmeye çalışıyor: Tepebaşı ilçe başkanlığıyla il başkanlığı uyuşamıyor. Birbirlerine güvenmiyorlar. Konuşmuyor ve iletişim kurmuyorlar. İl yönetimi disiplin kararında sonuna kadar haklıdır.
Yani Kurt, aslında bu işin genel merkezin kararıyla bir alakası olmadığını söylüyor. Dahası, il başkanlığının, Tepebaşı İlçe Başkanlığı’na ders verip sindirmek istediğini ifade etmeye çalışıyor.
 
*
VURAL YÖRÜK NE DİYOR?
 
Yörük, yedi il başkanıyla uyum içinde çalıştığını, ilk defa bunun gibi sorunlarla karşılaştıklarının altını çiziyor. Nedenini ise genel merkezin genelgesine bağlamıyor. İl yönetiminin, Tepebaşı ilçe yönetimine karşı önyargılı bir tavır içerisinde olmasına bağlıyor.
Ayrıca Yörük, Kazım Kurt’un da disiplin süreci yaşadığının ve partiden atıldığının altını çizere, Kurt’un o süreçte yanında olduklarını, demokrasiden uzak kararlara her zaman karşı olduklarını ifade ediyor. Yörük, Kurt’un disiplin olayına sahip çıkmasının nedeni olarak da, Sinan Özkar’ı ve il yönetimini tamamen Kurt’un getirmesine bağlıyor.
Yörük’ün, “Parti görev verirse işi gücü bırakır göreve koşarım” açıklaması da Tepebaşı ilçeye tekrar aday olacağı fikrini uyandırıyor.
 
*
 
CEMAL OKAN YÜKSEL NE DİYOR?
 
Yüksel, il yönetiminin aldığı bu kararı ciddi bir biçimde eleştiriyor. Parti değerleri ve demokrasisi açısından kabul edilemez olduğunu ve partide hiç kimsenin siyaset yapma hakkının engellenmemesi gerektiğini vurguluyor.
Bununla birlikte ne ortaya çıkıyor? Kazım Kurt ve Cemal Okan Yüksel’in ayrıştığı ortaya çıkıyor. Kurt, disiplin kararına ve Özkar’a destek çıkarken, Yüksel ise kararın parti içi demokrasiye aykırı olduğunu belirtiyor.
 
*
 
Bitirirken şu soruları da sormadan geçemeyeceğim:
 
  • Kazım Kurt’ta disipline verilerek partiden atılmış biri olarak, Mecit Açıkgöz ve beraberindekilerin disipline verilmesini neden doğru buldu?
  • Sinan Özkar ve yönetiminin Açıkgöz’ü disipline vermesinden sonra, il disiplin kurulunun oy birliğiyle Açıkgöz’ün dosyasını reddetmesi neye alamet?
  • İl Disiplin Kurulu üyeleri, Kazım Kurt ve Sinan Özkar’a yakın isimler değil mi?
  • Disiplin hamlesi, bir yıl önce düşünülmüş bir hamle olabilir mi?
*
Yarın kapalı kapılar ardında konuşulanları aktaracağım. Disiplin olayının iç yüzünü kamuoyuyla paylaşacağım…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi