Yuh artık!..

Eskişehir'de Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Arifiye Mahallesi’nde bulunan bir binanın kendilerine değil de Bilecik’in İnhisar Belediyesi’ne tahsis edilmesini eleştirdi

29 Mart 2023 06:46
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Arifiye Mahallesi’nde bulunan bir binanın kendilerine değil de Bilecik’in İnhisar Belediyesi’ne tahsis edilmesini eleştirdi.

Şimdi İnhisar’ın AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Kepez’i Eskişehirliler olarak tanırız. Kendisinin memleketine hizmet etmek istemesini de saygıyla karşılarız. Mesele Bilecik İnhisar’daki kardeşlerimizin güzel hizmet alması değil. Mesele Eskişehir halkının hizmet almasının iktidar tarafından bilerek ve isteyerek engellenmesi.

Şimdi meseleyi kısaca özetleyelim. Odunpazarı Beledilesi Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait çok katlı bir binanın kendisine tahsis edilmesini istiyor. Belediyenin amacı da çok güzel. Odunpazarı Belediyesi bu binayı öğrenci yurdu olarak kullanmak istiyor. Ayrıca deprem bölgesinden gelenlere yer olarak göstereceğini, özellikle de kış mevsiminde sokakta kalan vatandaşlarımıza başını sokacak bir yer olarak kullanacaklarını belirtiyorlar.

Bu kadar saf ve temiz bir istekte bulunan Odunpazarı Belediyesi’nin bence ayakta alkışlanması lazım.

Ancak bizim memlekette çalışmak ve milletin yararı için çalışmak cezasız bırakılmaz.

Netice itibarıyla ve büyük ihtimalle sırf CHP’li diye bu bina Odunpazarı Belediyesi’ne tahsis edilmiyor. Tabii binayı yıllardır Odunpazarı Belediyesi istediği için boş da bırakamıyorlar. Bunun üzerine kurnazca bir kararla Bilecik İnhisar Belediyesi’ne tahsis ettiklerini açıklıyorlar. Şimdi soru şu; Bilecik – İnhisar Belediyesi yüzlerce kilometre ötede nasıl bir hizmet binası yapacak da İnhisarlılar’a hizmet edecek?

Nitekim konuyla ilgili idari mahkemesine dava açtıklarını dile getiren Başkan Kurt, “…İdarenin taraf olmasını ve haksızlık yapmasını protesto ettiğimizi bütün Eskişehir’in bilmesini istiyoruz. Söz konusu bina Odunpazarı Belediyesi’nin sınırları içerisindedir, Odunpazarı’nın orta yerindedir ve Odunpazarı’nın orta yerinde İnhisar Belediyesi’nin işletme açmasının yasal olarak mümkün olmadığını bile bile sırf Odunpazarı Belediyesi’ne binayı vermemek için böyle bir işlem yaptıklarını tüm Eskişehirliler bilmelidir” ifadelerinde bulunmuş. Kazım Kurt iktidarın sürekli hizmet etmelerini engellemeye çalıştığını da söyleyerek, “Yeter artık!..” diye feryat etmiş.

Kazım Kurt bir politikacı olduğu için kelimeleri seçerek konuşuyor. Biz onun “Yeter artık” sözlerini, “Yok artık” olarak tamamlamak isteriz. Hatta “Yuh artık!..” deriz…

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
yaaa 29 Mart 2023 20:08

Yuh artık adı üstünde bölge vakıflar birliği bölge nin ne olduğunu öğretecek değiliz başka binanızmı yok çok güzel işler yapmay

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi