YouTbe sil baştan

Video paylaşım platformu YouTube, Aralık’ta hizmet koşullarını baştan aşağı yeniliyor

17 Kasım 2019 10:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Video paylaşım platformu YouTube, Aralık’ta hizmet koşullarını baştan aşağı yeniliyor. Güncellenecek hizmet koşullarında; hizmet sağlayıcısının Google olarak değiştirilmesi dikkat çekiyor. Bir diğer unsur ise içerikler ile alakalı. Youtube’da hâlihazırda çocuklara uygun olmayan binlerce içerik yer alıyor. YouTube bu içerikleri tekrardan filtreden geçirecek. Bu işlemlerin geriye dönük uygulanıp uygulanmayacağı henüz bilinmemekte. YouTube’a video yüklediğinizde bu videoların kurallara uygun olup olmadığına ilişkin bilgilerin kapsamı da genişletiliyor. Bu sayede haksız yere video silme veya kanal kapatılma sorunları ortadan kaldırılmış olacak.
 
APPLE BOMBAYI PATLATTI
 
Apple, profesyoneller için tasarlanan dizüstü 16 inç MacBook Pro'yu tanıttı. Bu yeni makine; 16 inç Retina Ekran, en yeni 8 çekirdekli işlemciler, 64 GB'a kadar bellek, 8 GB'a kadar VRAM'e sahip yeni nesil grafik işlemcisi ve yeni gelişmiş termal tasarımı sayesinde şimdiye kadar üretilen en güçlü MacBook Pro olma özelliğine sahip. Daha konforlu his veren tuşlar için yeniden tasarlanan makas tipi mekanizmaya ve 1 mm hareket mesafesine sahip yeni Magic Keyboard ve 16 inç ekrana sahip MacBook Pro aynı zamanda altı hoparlörlü ses sistemi, daha uzun ömürlü pil, Touch Bar, Touch ID, Force Touch trackpad ve Apple T2 Security Chip'le birlikte geliyor.
 
YAZILIMCI SAYIMIZ ARTIYOR
 
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, "Yazılımcı sayımız yeterli değil. Yaklaşık 150 bin yazılımcımız var, bunu hızla 500 bine çıkarmak hedefindeyiz." dedi. Kacır, İzmir 'de düzenlenen bir toplantıda, dünya ekonomisine artık teknolojinin yön verdiğini söyledi. Türkiye nüfusunun yarısının 31 yaş altında olduğuna dikkati çeken Kacır, genç nüfusun teknolojik dönüşüm açısından Türkiye'nin en önemli avantajı olduğuna dikkati çekti.
 
HIBRIT TEKNOLOJİSİNE DEV YATIRIM
 
Otomobil devi Volkswagen, 2020-2024 dönemine ait yatırım planını açıkladı. Buna göre, şirket, 2024’e kadar elektrikli ve hibrit otomobillerin yanı sıra dijital teknolojiler geliştirmek için 60 milyar avro yatırım yapmayı planlıyor. Söz konusu yatırımın şirketin 5 yıl içinde arsa, tesis ve teçhizata yaptığı yatırımlar ile tüm Ar-Ge maliyetlerinin yüzde 40'ından fazla olduğu belirtilerek, en son açıklanan planlamaya göre ise yüzde 36'lık bir artış olduğu kaydedildi. Açıklamaya göre, 60 milyar avronun yaklaşık 33 milyar avrosu sadece elektrikli hareketlilik alanına yapılacak.
 
NASA'YI ŞAŞIRTAN GELİŞME
 
Bilim insanları Mars’ın Gale kraterindeki atmosfer gazlarında, açıklanamayan mevsimsel değişimlerin olduğunu tespit etti. NASA, Mars'taki oksijende beklenmedik değişimler keşfettiğini açıkladı. NASA, bu yeni keşfin uzay ajansının Curiosity yer aracını Mars’ın Gale kraterindeki atmosfer gazlarının mevsimsel değişimini ölçmek için ilk defa kullanmasıyla gerçekleştiğini belirtti. Otomobil büyüklüğündeki keşif aracı ve gezgin robot olan Curiosity'nin, 2012 yılından bu yana kızıl gezegendeki faaliyetlerine devam ettiği biliniyor.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi