Yönetim doğru olanı yaptı

Ancak böyle bir başkan adayı bulacağımızı da hiç zannetmiyorum. Kulübümüzün Milli Piyango'dan büyük ikramiyeyi yakalaması, sanırım daha büyük bir ihtimal.

16 Ağustos 2019 08:44
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehirspor Başkanı Osman Taş, 2 buçuk aylık bir görev süresinin sonunda istifa etti. Ancak Sayın Taş, şu anda yine yönetim kurulunun bir üyesi. Yani kulübümüze resmen hizmet etmeye devam edecek. Kendisine başarılar dileriz. Şimdi yönetim kurulunun önünde 30 günlük bir süre bulunuyor. Bu süre içerisinde kulüp başkansız yönetilebilir. Veya yöneticiler kendi içlerinden bir ismi başkan seçebilir. Bu arada kongre kararı da alınabilir.
Benim temennim, kongre kararının alınmaması. Elbette bu arada, "Benim cebimde fazladan 180 milyon lira para var. Doğrusu avuçlarım kaşınıyor; o parayı harcayacak yer arıyorum" diyen bir başkan adayı çıkarsa durum değişir. Ancak böyle bir başkan adayı bulacağımızı da hiç zannetmiyorum. Kulübümüzün Milli Piyango'dan büyük ikramiyeyi yakalaması, sanırım daha büyük bir ihtimal.
Özetlemek gerekirse, "Arkası gelmez dertlerimin" türküsünü çığırmaya devam edeceğiz. Ya yönetim kurulu içlerinden bir başkan seçecek ve büyük sorunlar yaşamaya devam edeceğiz ya da kongreye gidip yeni bir yönetim belirleyip büyük sorunlar yaşamaya devam edeceğiz. Sanırım camia olarak sorunumuz, gerçekleri kabullenmemekten kaynaklanıyor. Gerçek şu; 180 milyon lira borcumuz var. Gerçek şu; beş kuruş paramız yok.
Gerçek şu; ülke olarak ekonomik kriz içindeyiz ve nihayetinde gerçek şu ki, para babası bir başkan bulamayacağız. Hani ölümcül kanser olduğunu öğrenen hastalar vardır, "Hayır olamaz! Ben kanser değilimdir. O doktorlar ne bilecekler ki?" der ya; işte biz de öyle davranıp kafamızı kuma gömüyoruz. Bir an önce gerçeklerle barışıp, tıpış tıpış kemoterapinin yolunu tutmamız lazım. Yöneticilerimizi yıpratıp, başkanlarımıza hakaret ederek bir yere varamayız. Eskişehirspor yönetimi zor bir karar alarak "Göreve devam" dedi. Doğru olanı yaptılar. Biz taraftar ve gazetecilere düşen onlara yardımcı olmaktır. Elbette eleştirilerimize devam edeceğiz. Fakat bunu kimsenin moralini bozmadan yapmamız lazım...

İşte ülkemin iyi insanları

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde tam 12 saatlik elektrik kesintisi olduğunu öğrendik. Şimdi, "Bize ne kardeşim Balıkesir'in Sındırgı'sından?" diyebilirsiniz. Haklısınız tabii... Fakat elektrik kesintisinin nedenini öğrenince fikriniz değişebilir. Elektrik kesintisinin sebebi leyleklermiş meğerse. Yaz aylarını Avrupa'da geçiren ve kış öncesinde Afrika'ya göç eden binlerce leylek, Sındırgı'da konaklamış. Yaklaşık 12 saat boyunca dinlenen leyleklerin, ekseriyetle elektrik direklerine tünediklerini fark eden Balıkesirliler, yetkililere ulaşarak elektriklerin kesilmesini istemişler. Hem de bayram vakti, 12 saat elektriksiz kalmak pahasına... "Yaradılanı severiz, yaradandan ötürü" diyen bir milletin parçası olmak gurur verici. Böyle haberleri okuduğum zaman Türk olmaktan ayrıca kıvanç duyuyorum. Dünyada hangi millet bu kadar duyarlı olabilir ki? İşte benim ülkemin güzel insanları. İyi ki bu topraklarda doğmuşuz.

İşte Seyitgazi'nin iyi insanları

Seyitgazi'de çıkan orman yangını – maalesef – 30 hektarlık bir alanı tahrip etti. 30 hektar dediğiniz arazi, tam 300 bin metrekare ediyor. Hani "3 oda bir salon 100 metrekare evim var" diye övünür ya insanlar, işte o evlerden 30 bin tanesini bir araya getirin, 30 hektar ancak olur... Neyse ki yetkililerin özverili çalışmaları sayesinde yangın daha büyük bir felakete yol açmadan kontrol altına alındı. Tabii burada Seyitgazi'de bayram için bir araya gelerek eğlenen gençlerimizin de büyük rolü oldu. Kırkalı gençlerin eğlenceyi bırakarak ve kazma küreği ellerine alarak yangına koştuklarını öğrendik. O delikanlıların elleri dert görmesin. Allah hepsinden razı olsun...

Ücretsiz kurban

Odunpazarı Belediyesi kendisine bağlı Fen İşleri şantiyesinde kurban kesim yeri oluşturdu. Tamamen ücretsiz olan kesim yerinde yaklaşık 500 küçükbaş kurban edildi. Vatandaşlara çay ve kahvaltı servisinin de yapıldığı kurban kesim alanında, yine ücretsiz veteriner, kasap ve din görevlisi hizmetleri de verildi. Vatandaşlara temiz, sağlıklı ve çağdaş bir ortamda kurban kesim hizmeti veren Odunpazarı Belediyesi'ni tebrik ederiz. Söz konusu uygulamanın seneye daha da gelişerek tekrarlanmasını umarız... Tepebaşı Belediyesi'ne bağlı ekipler sorumluluk bölgesindeki camilerin temizlik işlerini kusursuz bir şekilde yerine getirdi. Camilerimiz toplumsal yaşantımızın en önemli merkezlerinden. Özellikle bayramlarda daha yoğun olan camilerimizin temizlenmesi güzel bir şey. Sadece Bayram Namazı'nda değil vakit namazlarında da camilerimiz daha bir doluyor. Normalde camiye gitmeye üşenen yaşlılarımız, bayramlarda camilere giderek hem ibadetlerini yapıyor, hem de arkadaşlarıyla sohbet etme imkanı buluyor. Tabii çok kişinin bulunduğu mekanların temizliği çok önemli bir konu. Her ne kadar birileri, "Bu Ahmet Ataç Ce Ha Pe'lidir. Bunlar camileri ahıra çevirecekler" dese de durumun çok farklı olduğunu görüyoruz. Sayın Ataç ve çalışma arkadaşlarını bu güzel uygulamalarından ötürü tebrik ederim.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Osman Nuri Türkmen 16 Ağustos 2019 10:20

İbadet için cami gerekmez Allah'ın yarattığı dağlar ovalar ormanlar varken kullanılan kul yapısı dört duvar arasına girmek Allah'a karşı saygısızlık

2 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi