Yine mi Avrupa!

Cihan Yıldırım yazdı

2 Temmuz 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir Basket’i kapanmaktan son anda kurtaran Sinan Özeçoğlu, kentimizde basketbol kültürünün yerleşmesinde önemli paya sahiptir. Kişisel fedakârlıklarla takımı Süper Lig’e çıkarma başarısı da gösteren Özeçoğlu, verdiği sözü tutarak Eskişehir Basket’i Avrupa’ya götürecek. Yani Avrupa’yı Eskişehir’e getirecek. Takımımız, Süper Lige çıktığı ilk sezonda Avrupa kupalarında mücadele etme hakkı kazandı. Futboldaki UEFA Kupası için mücadele edeceğiz. Eskişehir için hayli önemli bir gelişme. Ama kamuoyunda, sokakta, çarşıda, pazarda öyle bir hava yok. Sanki basket takımımız her yıl Avrupa’ya gidiyormuş gibi bir hava var. Sanki ‘sıkılmışız’ gibi bir hava var... Sanki ‘nereden çıktı bu’ der gibi bir hava var. Bi heyecansızlık, bi kayıtsızlık, bi garip hava... Bir an önce kent olarak kendimize gelelim. Türkiye’de, Süper Lig’de yalnız bıraktığımız Sinan Özeçoğlu’nu hiç olmazsa Avrupa’da yalnız bırakmayalım.
 
Dündar Ünlü tutturdu
Seçime giderken herkesin bi tahmini vardı. Tahminlerin çoğu tutmadı. Hemen herkesin yanıldığını söyleyebiliriz. Sonucu bu haliyle çok az kişi tahmin etti. Seçim geride kaldı. Sonuçlar ortada... Sonuçlara bakınca “Dündar Ünlü tutturdu” diyorum. AK Parti’nin dördüncü sıra adayı Ünlü, “Dördüncü vekile en yakın biziz” demişti. Seçime giderken dördüncü vekili kim çıkarır diye merak ediyorduk. Pazar gecesi Ünlü’nün dediği çıktı. AK Parti dördüncü vekile çok yaklaştı.
 
Tunç haksız değilmiş
AK Partili Serhat Tunç... Aday adaylığı sürecinden akılda kalan bir isim oldu. Tunç, ES TV’deki yayında net bir ifadeyle “dördüncü sıraya talibim” demişti. Partisinin dördüncü vekili kıl payı kaçırdığını görünce “Tunç boş yere dördüncü sırayı istememiş” dedim.
 
Nabi Hoca kimleri tarif etti?
Grubumuzu ziyaret eden AK Parti Milletvekili Nabi Avcı’ya “Hocam Büyükşehir için adınız geçiyor” dedik. Bunun üzerine Hoca “Ben size çok güzel bir belediye başkanı bulurum merak etmeyin. Çok yakışacak böyle hepinizin içine sinecek bir aday bulurum. Büyükşehir Belediyesine de Odunpazarı Belediyesine de Tepebaşı Belediyesine de böyle çok genç, dinamik, yakışıklı, bu işi bilen, şehri avucunda tutan ne cevherlerimiz var farkındasınız ya da değilsiniz” dedi. Şimdi günlerce bu tarifi çözmeye çalışacağız.
 
O yakışıklı Nabi Hoca olabilir mi?
Nabi Hoca, partisinin belediye başkan adaylarının niteliklerini sayarken “Genç, dinamik, yakışıklı, bu işi bilen, şehri avucunda tutan” gibi nitelikler sıraladı. Yakışıklı tanımlaması beni 2014 yerel seçimlerine götürdü. CHP Odunpazarı’na aday arıyor. Kazım Kurt, o dönem milletvekili... Hakkı Kutlu kendisini aradığı zaman “Çok yakışıklı bir arkadaşımız aday olacak. Bu kesinlikle Kazım Kurt olmayacak” demişti. Sonra Kurt aday olmuştu. Nabi Hoca yakışıklı mı değil mi? Bu sorunun cevabını öğrenmek için biraz bekleyeceğiz.
 
Nabi Hoca’dan Eskişehirlilik testi
Hoca, 2011’de Eskişehir’den aday olduğu zaman kimileri “Adam Bilecikli, Eskişehir’i pek bilmez” gibi laflar etmiş. Nabi Hoca’nın Eskişehir bilgisi çok derin. Kendi deyimiyle ‘gerçek Eskişehirlilerin bilebileceği’ bazı şeyler varmış. Kendisini ‘test etmek’ isteyenlere o konular üzerinden yükleniyormuş. Onlardan biri Agop Mehmet! Agop Mehmet’i tanıyor musun? Sorulardan biri bu... Sonra Tanınmış Helvacı’nın eski adı neydi diye soruyormuş... Sefiller dersen testi geçiyorsun yoksa Eskişehirlilikten kalıyorsun. Hangi hamamın suyu sıcak, hangi hamama hangi gün gidilir... Sorular uzayıp gidiyor. Nabi hoca ile Eskişehir konuşurken dikkat edin derim.
 
Kim ne demişti?
AK Parti’den Dündar Ünlü: Dördüncü vekile en yakın biziz
MHP’li Kadir Bıyık: Seçilme şansımı yüksek görüyorum
CHP’liler: Üç tamam, dört muhtemel, beş neden olmasın
İYİ’den Arslan Kabukçuoğlu: En az üç vekil çıkarırız
 
Yeşiltepe sonuçları
Seçimde merak edilen bazı yerler vardı. Termik santralin kurulacağı bölgenin yakınındaki mahalleler gibi... Ya da yıllardır imar sorunu yaşayan Gündoğdu, Yeşiltepe ve Erenköy gibi... Santral civarını daha önce yazmıştım. Oralarda AK Parti birinci parti oldu. Bugün Yeşiltepe’ye bakalım... AK Parti, CHP, MHP ve HDP oy kaybı yaşadı. Dört partide 1 Kasım 2015’teki oyunu alamadı. Yüzde olarak belki başka sonuç çıkabilir ama alınan oy bakımından hepsi oy kaybetti.
 
Ziyaretten aklımda kalanlar
Nabi Hoca, İl Başkan Vekili Murat Özcan, Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan ve Hoca’nın danışmanı Fatih Dut grubumuzu ziyaret etti. Hoca’nın açıklamalarını size aktardık. Satır aralarında kalanları da köşeye taşıdık. Bir boyutu daha vardı ziyaretin... Hissedilen şeyler boyutu... Şunları hissettim:
  • Volkan Doğan adaylığa çok yakın
  • Volkan Doğan hayli güçlenmiş
  • Volkan Doğan, Hoca’nın has adamı olmuş
  • Hoca, Volkan Doğan’a sormadan pek bi şey yapmıyor
  • Volkan Doğan, Hoca’nın eli ayağı olmuş
  • İyi kötü tüm hareketlerin arkasında Volkan Doğan var
  • Bardakları Volkan Doğan yıkıyor! Arada bir kırılabilir...
  • Volkan Doğan, seçimi sabırsızlıkla bekliyor
 
CHP’den gelemeyen cümleler!
Seçim sonuçları AK Parti cephesini yerel seçimler için hayli umutlandırdı. Bunu her platformda ifade ediyorlar. Psikolojik üstünlüğü ele geçirmeye çalışıyorlar. Doğrusu ellerinde buna uygun malzeme de var... Ama fakat lakin... CHP’liler de çıkıp şöyle şeyler diyemezler mi?
  • Yıkılmadık, ayaktayız
  • Emanet oylar partimize dönünce AK Parti belediye falan alamaz
  • Sandığı görmeden paçayı sıvamayın
  • Beyler, yerel seçimde atmosfer farklı olur
  • Elimizde Büyükerşen var, Ataç var, Kurt var...
  • AK Parti’nin hevesi kursağında kalacak
  • Bir ve beraber olursak kimse CHP’den belediye alamaz
 
Özdemir Abi bu ne hız?
Özdemir Kayhan ile Adalet Yürüyüşü’ne giderken tanıştım. Deniz Çağlar Fırat, İki Fikir’i çekmiştik. Kayhan da kameramanlık yapmıştı sağ olsun... Seçimin hemen ardından sosyal medyada bir paylaşım yaptı. Batıkent’e muhtar adayı olduğunu öğrendim. Belki “erken kalkan erken yol alır” dedi ama bana biraz fazla erken geldi. Henüz ortada 24 Haziran seçim sonuçları ‘dururken’ bu adaylık işi biraz erken oldu gibi... Kayhan bildiğim kadarıyla CHP Tepebaşı İlçe Başkan Yardımcısı. Şayet bu görevi devam ediyorsa bunu da biraz ‘sıkıntılı’ bulduğumu ifade etmeliyim.


Emirdağca bilen fotoğraf

Emirdağca bilen fotoğraf
 
Eskişehirspor Tesisleri... Teknik direktörümüz olan Fuat Çapa’nın imza töreni... Başkan Halil Ünal ve Çapa imza sembolik imzaları atıyor. Ortada yöneticilerden Gürdal Abacı var. Yanlış oturma düzeni nedeniyle Gürdal Bey, tercüman gibi çıkmış! Abacı, Emirdağlı Çapa’ya tercümanlık yapıyor gibi... 


Meraklı fotoğraf

Meraklı fotoğraf

Seçim gecesi... Adliye binası... Nabi Avcı, Emine Nur Günay, Murat Özcan, Fatih Özata, Ahmet Namık Akdoğan, Nurettin Kaba, Burhan Sakallı ve İbrahim Yılmaz Kaynarca... Sonuçların an be an girildiği bilgisayarın başındalar. Sonucu merak eden AK Partililer, 24 Haziran seçimlerinin unutulmaz anlarından birinin ortaya çıkmasına neden olmuşlar.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
hakan 2 Temmuz 2018 14:31

NE BU VOLKAN DOĞAN YAĞLAMASI.NABİ AVCI VOLKAN DOĞANSIZ NERDEYSE HAREKET EDEMEYECEK HEEEE BİR AKP Lİ OLARAK BU ADAMI ŞİŞİRİP DURMAMAZNIZI TAVSİYE EDERİM REKALMDAN BAŞKA HİÇBİR NUMARASI YOK

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi