Yetmez ama evet

AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, çevre yolundaki sıkışıklığı gidermek için yol boyunca bazı cepler yapacaklarını açıkladı.

30 Haziran 2022 09:16
A
a
Sütiş Eskişehir
AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan, çevre yolundaki sıkışıklığı gidermek için yol boyunca bazı cepler yapacaklarını açıkladı. Karayolları'nın ortaya attığı akılcı bir çözüm. Böylece çevre yolunda özellikle de pik saatlerdeki tıkanıklıkta gözle görülür bir rahatlama olacaktır. Ancak bu cep açma işinin bütün bir sorunu çözeceğini düşünmemek lazım. Aslında Çevre Yolu başlangıçta Eskişehir'in trafik sorununda ciddi bir rahatlama getirmişti. Ancak çevre yolunun varlığı bizi kolaycılığa itti ve yaptığımız bütün tesisleri çevre yolu üzerine inşa ettik. Şehir Hastanesi'nden tutun, Yunus Emre Devlet Hastanesi'ne, veya Emniyet Müdürlüğüne kadar her şeyi çevre yolu üzerine inşa edince, hâliyle tıkanıklıklar da olmaya başladı. Şimdi bu plansız yapılan binaları oturup da yıkacak değiliz. Ancak hiç olmazsa şehir dışından gelen araçları kent içine sokmadan, kuzey veya güney istikametinden geçen bir yeni çevre yolu yapabiliriz. Özetlemek gerekirse mevcut çevre yoluna cepler açıp, servislerin yolcu indirme – bindirme yaparken trafiği daha da tıkamasını engelleyebiliriz. Ancak bu yeterli olmayacaktır. Dolayısıyla Karayollarına "Yetmez ama evet" diyoruz.

Durun daha yeni başladık
Eskişehir'de beklenen gelişme – maalesef – gerçekleşti. Bundan böyle 210 gramlık ekmek 4 liradan satışa sunulacak. Ekmeğe zaten 2 ayda bir zam geliyor. Vatandaşımızın temel gıdası olan ekmek o kadar pahalılandı ki, yeni zamlarla birlikte günde 10 ekmek alan bir ailenin aylık masrafı 1.200 liraya yükseldi. Hepimiz gayet iyi biliyoruz ki günde 10 ekmek almak, Türkiye'de çok sıradan bir şey. Ve yine hepimiz gayet iyi biliyoruz ki, bu gelen zam son olmayacak. En geç iki ay sonra yine zam gelecek... Maalesef çocuklarımız etin tadını unuttu. Ucuz olan bakliyat ve sebzeler de el yakıyor. Dolayısıyla vatandaş tarhana çorbasına ekmek bandırarak hayatını sürdürüyor. Peki bütün bunlar olurken asrın yetkililerimiz ne yapıyor? Saraylarda keyif çatıyor...
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Eskişehirli 30 Haziran 2022 17:02

Bizim vergilerimizle uygulama yapan Karayolları ne zamandır bir partinin oldu. Çevre yoluns cep yapacağız diye sahipleniliyor?

3 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi