Yeşilçam'lı komedi: Arif v 2016

Filmde bolca bir çok kişiye ya da filme göndermeler yapılıyor. izlerken sıkılmıyorsunuz. Bana göre kötü olan şey ise GoRa’dan daha başarılı olmaması. Film GoRa’nın verdiği tadı vermiyor.

13 Ocak 2019 10:53
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Bu hafta sizlere Arif V 216 filminden bahsedeceğim. Başrollerini başarılı oyuncular Cem Yılmaz ve Ozan Güven’in paylaştığı filmin IMDb puanı 7,5. Filmin yönetmen koltuğunda ise Kıvanç Baruönü oturuyor. Bilimkurgu ile komedinin harmanlandığı film 5 Ocak 2018’de vizyona girmişti. Haydi birlikte detaylara göz atalım. 216’NIN AŞKI Ülkemizde komedi dendiğinde akla ilk gelen isimlerden bir tanesi Cem Yılmaz. Zekasıyla, hazır cevaplılığıyla güldürürken düşündüren renkli bir karakter. Kendisi bir çok projede bulundu. Tek kişilik performanslarıyla adından çokça söz ettirdi. Bir film çektiği öğrenildiğine o film günlerce merakla beklendi. İşte Arif V 216’da onlardan bir tanesi. İlk olarak yine Yılmaz’ın GORA filmiyle karsımıza çıkan Arif Işık (Cem Yılmaz) ve robot 216 (Ozan Güven) karakterlerinin maceraları ele alınıyor filmde. Onlara ünlü oyuncu Seda Bakan da eşlik ediyor. Konusuna değinecek olursak... 216 GORA’dan sıkılarak dünyada yaşamak istiyor. Arif’in yanına gelen 216’yı Arif geri göndermeye çalışıyor. Bu sırada zamanda yolculuk yapan Arif ve 216 kendilerini 1960’lı yıllarda buluyor. 60’lı yılların nostaljik havasına bürünüyor bir anda film. 216, Pembeşeker’e aşık oluyor. Gözleri görmeyen Pembeşeker’in para biriktirmesi gerekiyor. Türk filmlerindeki dramatik anlar, esprili bir yaklaşımla gözler önüne seriliyor.

Yıldızlar geçidi
Filmin güzel yanlarından bir tanesi Türk tarihinde yer etmiş önemli isimlere yer verilmesi. Zeki Müren, Ajda Pekkan, Filiz Akın, Cüneyt Arkın, Sadri Alışık, Ayhan Işık gibi ikonlar yine ünlü oyuncular tarafından canlandırılarak filmde yer alıyor. Filmde bolca bir çok kişiye ya da filme göndermeler yapılıyor. İzlerken sıkılmıyorsunuz. 
Bana göre kötü olan şey ise GORA’dan daha başarılı olmaması. Film GORA’nın verdiği tadı vermiyor. Ama tabi ki Cem Yılmaz ve Ozan Güven’in başarılı performansı göz ardı edilemez. Ülkemizde çok da karşılaşmadığımız bir türe sahip film. Eğer şimdiye kadar izlemediyseniz ve biraz da gülmek isterseniz Arif V 216’yı izleyin derim! 

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi