Yerli ve muhteşem

Cuma günü tüm Türkiye gibi ben de yerli otomobili görmek için ekrana kilitlendim

29 Aralık 2019 10:58
A
a
Sütiş Eskişehir
Cuma günü tüm Türkiye gibi ben de yerli otomobili görmek için ekrana kilitlendim. 60'lı yıllarda 2 adet üretilen (el emeği göz nuru) Devrim otomobilinden uzunca bahsedildi. O da oradaydı. O günlerden bu günlere geliş süreci anlatıldı. Holografik Asistan teknolojisinin dünyada ilk kez yerli otomobilde kullanılacağından bahsedildi. Yüzde yüz elektrikli. 400 beygir güç. 4.8 saniyede 0-100 km/s. Anlatıldı da anlatıldı... Dört gözle dinledik. Sabırsız ben bir an önce araba neye benzemiş görmek istiyordum. Beklenen an gelmişti. İlk gördüğümde şaka zannettim, gözlerime inanamadım. Adeta muhteşem ötesi olmuştu bu makineler. Her yönden muhteşem olmuşlardı. İnanın gördüğümde gözlerim doldu. Uzun uzun anlatmayacağım. Türkiye'm yaparsa böyle yapar dedim sonra. Hayırlı olsun.

DUDAK UÇUKLATAN MAAŞ
Google CEO'luğunun yanı sıra geçtiğimiz günlerde Alphabet CEO'luğuna da getirilen 47 yaşındaki Sundar Pichai'nin maaşı yıllık 2 milyon dolar olarak açıklandı. ABD basını yeni CEO Pichai'nin çıplak 2 milyon dolar maaşını performans hedefleriyle 50-60 katına kadar çıkarabileceğini yazdı. Bu ayın başlarında Google kurucu ortakları Larry Page ve Sergey Brin, Alphabet CEO'luğundan ayrılmış ve koltuğu Pichai'ye bırakmışlardı.

2019'UN EN ÇOK SATANI
Çoğumuzun merak ettiği o rapor açıklandı. 2019 yılında en çok satılan telefon marka ve modelleri belli oldu. Listenin zirvesinde iPhone XR yer alırken Samsung'un Galaxy A10 modeli zirveyi takip eden model oldu. Zirve iPhone XR'ın oldu. Samsung'un Galaxy serisinin A10 ve A50 modelleri ise zirveyi takip eden modeller oldu.

ARTIK DİREKSİYON OLMAYACAK
General Motors, otonom araçlardan direksiyonu kaldırma talebinde bulundu! Şayet General Motors’un Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi’ne yaptığı başvuru onaylanırsa dünya üzerinde sürücü tarafından değil de tamamen bilgisayar ile kontrol edilen otomobilleri trafiğe çıkaran ilk şirket olarak tarihe geçecek.

WIKIPEDIA AÇILIYOR
Anayasa Mahkemesi'nin (AYM), Wikipedia'nın erişiminin engellenmesini hak ihlali saymasının ardından internet sitesi açılıyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), wikipedia. org'un erişim engelini kaldırmak için AYM'nin gerekçeli kararını bekliyor. İnternet ansiklopedisi Wikipedia, 29 Nisan 2017'den beri erişime kapalı bulunuyor

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
es es 2 Ocak 2020 18:39

Tamamı İtalya'da yapılan bu aracın neresi milli? Ayrıca, Eskişehir'de üretilen DEVRİM iki değil tam 4 tane üretilmişti.

0 0 Cevap Yaz
dobra 30 Aralık 2019 21:21

Sayın Kardeşim Sana kardeşim diyorum çünkü yaşın benden bayağı küçüktür Senin gibi yürekli gençlere çok ihtiyacı var bu Ülkenin Trollerin linç girişimleri yapma ihtimaline aldırmadan ve de mahalle baskısını da kaale almadan Yerli Oto düşünceni açık yüreklilikle açıkladığın için teşekkür ediyorum Sağol varol

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi