Yerli tren yolda...

Yerli otomobilin ardından milli elektrikli tren için düğmeye basıldı.

23 Şubat 2020 10:50
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Yerli otomobilin ardından milli elektrikli tren için düğmeye basıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, trenin 29 Mayıs‘ta raylara indirilip test edilmeye başlanacağını ve testlere göre, eylül ayında kullanılmaya başlanabileceğini söyledi. Alüminyum gövdeye sahip olan milli elektrikli tren, saatte 225 kilometre hıza ulaşabiliyor.

BTK'dan deprem cezası
BTK, 26 Eylül 2019’da İstanbul'da meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depremin ardından yaşanan iletişim kesintileri nedeniyle GSM operatörleri Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom'a toplamda 19 milyon 614 bin 295 TL'lik ceza verdi. Türkcell 2 milyon 90 bin TL, Vodafone 2 milyon 459 bin TL ve Türk Telekom 5 milyon 272 bin TL para cezası aldı.

İstenmeyen SMS çilesi
Vatandaşlar 540 bin şikâyet başvurusu yaptı. İzinsiz yapılan aramalara yönelik başvurular 16 bin 690, e-postalara ise bin 719 oldu. Hem Bakanlık hem de TOBB’un üzerinde çalıştığı Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi (İYS) ile vatandaşın onay verip vermediği iletilerin daha kolay görüleceği ifade ediliyor. Sistem üzerinden vatandaş hangi şirketlere bilerek veya bilmeyerek onay verdiğini görme imkânı sunacak. Ayrıca sizi arayıp reklam yapan ya da mesaj atanları tiss.gtb.gov.tr adresine girerek Kişisel Verileri Koruma Kurulu'na şikayet edebilirsiniz.

Toyota'dan hayati önlem
Toyota, trafikte kontrolsüz ve sıradışı hızlanmaların neden olduğu kazaların önüne geçmek için yeni bir güvenlik önlemi geliştirdi. Kontrollü Hızlanma Fonksiyonu teknolojisi, istemsiz hızlanma durumuna anında müdahale ederek olası kazaları engelleyecek. Marka, hızlanma kontrol ünitesini 2020 yaz döneminden itibaren tüm otomobillerinde uygulayacak.

Çift faktörlü güvenliğin önemi
Security Days 2020 toplantılarının ikincisi Bursa'da gerçekleştirildi. ESET Türkiye Müdürü Hakan Ünlü bankaların kullandığı çift faktörlü güvenlik sistemini şirketlerin de kullanması gerektiğinin altını çizdi. Ünlü:“İki aşamalı kimlik doğrulama; tıpkı online bankacılık işlemlerinde olduğu gibi, şirket verilerine ulaşmak isteyen kişinin cep telefonuna tek kullanımlık şifre iletiyor. Sadece bu şifre sayesinde sisteme erişim sağlanabiliyor. Bankalar gibi işletmeler de bunu kullanmalı” diye konuştu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi