Yerli otomobili paylaşamıyoruz

Serkan Açıkgöz yazdı

12 Kasım 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Hadi Bismillah. Babayiğitler tamam… Şimdi ise sıra ‘Yerli Otomobilimizin’ kentimizde üretilmesinde.  İlk olarak Bursa'da İnegöl ve Yenişehir talip oldular. Daha sonra ise Eskişehir, Sakarya, Kayseri, Konya, Aliağa, Kocaeli, Ankara ve en son olarak Kütahya takip etti. Sanayide öne çıkan şehirlerin neredeyse tümü, yerli otomobil için rekabet ediyor. 1961 yılında Eskişehir’de üretilen Devrim arabası ruhunun halen Eskişehir’de var olması, sanayi alt yapısı, istihdam ve teknolojisiyle Eskişehir yerli üretime hazır ve şansı da yüksek gibi gözüküyor.
 

WhatsApp'ta kritik 7 dakika
 
Dünyanın popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ta kullanıcıların sabırsızlıkla beklediği değişiklik aktif hale getirildi. Bundan böyle WhatsApp uygulamasında yanlışlıkla gönderilen mesajları silme özelliği artık aktif ve kullanılabilir. Popüler mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp platformuna getirilecek olan güncellemeyle birlikte artık yanlışlıkla mesaj gönderme devri son buluyor. Herkes için silme fonksiyonu metin mesajlarının yanı sıra fotoğraf, GIF, video, belge ve sesli mesaj gönderileri için de uygulanabilecek.
 
Facebook çıplak fotoğrafınızı isteyebilir
 
Haberi ilk okuduğumda ben de sizin gibi bir afalladım ama!.. İntikam Pornosu olarak sosyal medyada gündeme gelen fotoğrafların ve videoların önüne geçmek için Facebook önlem almaya hazırlanıyor. Kurban olabileceği endişesi taşıyan kullanıcıların fotoğraflarını göndermelerini isteyerek teknolojik tarama sonucu içeriğin yayılmasını önleme hedefinde. Sosyal medya sitesi Facebook, kullanım şekline göre insanların bunalıma girmesine de neden olabiliyor. İlişkilerin sosyal medya içerisinde sürekli göz önünde yaşanması insanların gelecek kaygısı içerisinde var olmasına neden oluyor. Avustralya'da başlatılan pilot uygulama ile belirli bir fotoğrafın, eski bir sevgili tarafından istismar edileceği endişesini taşıyan kişiden bu görüntüyü şirketle paylaşması isteniyor. Paylaşılan bu görüntü, dijital parmak izine dönüştürülüyor ve bu şekilde o fotoğrafın Facebook, Instagram ve Messenger'da paylaşımı engellenebiliyor.
 

25 iPhone X ile evlilik teklifi
 
Teknoloji çılgınlığında gelinen son nokta. Çin'de Chen Ming isimli bir adam, sevgilisine 25 adet iPhone X akıllı telefon alarak evlenme teklif yaptı. iPhone'un 10'uncu yılına özel geliştirdiği ve bugüne kadarki en pahalı telefon modeli olan iPhone X bu sefer bir evlilik teklifi ile gündeme geldi. Çin’de Chen Ming isimli bir adam, sevgilisine kalp şeklinde dizdiği 25 adet iPhone X akıllı telefon ile evlenme teklif etti. 25 iPhone X ile teklif etmesinin nedeni olarak müstakbel eşinin 25 yaşında olmasını gösteren adam evet cevabı aldı.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi