Yerel seçim Büyükşehir / 2

Cihan Yıldırım yazdı

14 Mart 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Dünkü yazımda son dört yerel seçimin Büyükşehir sonuçlarını paylaşmıştım. Büyükerşen’in zaferle ayrıldığı seçimlerdi. 2004 seçimi hariç Hoca sandıktan çok rahat çıkıyor. O seçimde AK Parti adayı yaklaşık 9 bin oyla kaybetti. Bir daha o kadar yaklaşan olmadı.
2004 seçiminin ‘özel’ şartlarına dün değinmiştik.
Hoca, Eskişehir ile iyi bir frekans tutturdu. Büyükerşen ile seçmen arasındaki ilişkinin ‘bozulmadığını’ hatta daha da güçlendiğini söyleyebiliriz. Hoca’nın popülaritesi her geçen gün artıyor. Son zamanlarda ismi Cumhurbaşkanlığı adayı olarak anılıyor. Son seçimde ‘direğin içinden’ döndüğünü artık hepimiz biliyoruz.
Aldığı ödüller, yaptığı konuşmalar, icraatları, hizmetleri ve özellikle memleketin durumu Hoca’yı ‘daha kıymetli’ hale getirdi.
Büyükerşen, Eskişehirliler için belediye başkanı olmaktan çok ‘övünç’ kaynağı oldu. Yine övündükleri kenti de büyük oranda Yılmaz Hoca’nın inşa ettiğini düşünüyorlar.
Yerel seçime bir yıl var. Hoca önceki seçimlere oranla ‘daha güçlü’ görünüyor. Şayet ‘aday olursa’ beşinci dönemi için pek sorun görünmüyor. Politika konuşulan bazı sohbetlerde belli bir saatten sonra ‘’Hoca’nın balmumu heykeli bile Eskişehir’de iki dönem seçim alır’’ esprileri yapılıyor.
Büyükerşen cephesi böyle...
Hoca’ya üç kez yenilen AK Parti ne durumda? İktidar Partisi’nde bir hazırlık yok. Öne çıkan isim yine Harun Karacan. Zaten Karacan’dan başkası da umut ve hareket getiremez. Tek seçenek gibi görünen Karacan aday olur mu? Bunun için biraz bekleyeceğiz. Sanırım Karacan’da bekliyor! Karar vermek için..
İktidar Partisi pek çok konuda olduğu gibi bu meselede de son yıllarda yakınlaştığı MHP seçmenine güveniyor.
Onun dışında bugünden ciddi bir hazırlık yok. İl Başkanı Dündar Ünlü, AK Parti için avantaj olabilir ama tek başına elbette yeterli olmaz.
Karacan aday olmazsa iktidar adına hiç umut yok. Aday olursa en azından yarışma olur.
CHP cephesinde pek handikap görünmüyor. Ataç-Hoca gerilimi var ama büyümesine ihtimal verilmiyor. Büyük bir deprem doğuracak fay hattı gibi duruyor o mesele.
AK Parti’nin ise pek çok handikapı var. Yerel ve genel olmak üzere... Zamanla değiniriz.
Büyükşehir seçimini etkileyecek iki önemli parti var. Saadet ve İYİ Parti... Saadet iyi kötü tahmin ediliyor ama İYİ Parti seçmenini ilk kez göreceğiz.
Yerel seçime bir yıl kala gördüğüm manzara bu şekilde. Odunpazarı ve Tepebaşı’na da bakacağız.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Esset Esset 15 Mart 2018 20:14

Seçilme için bir üst sınır olması gerek, koltuğa yapışan kalkmak istemiyor. Büyükerşen ESKİŞEHİR halkının refahı için hiçbirşey yapmamıştır. ESKİŞEHİR in geleceği için hiçbir yatırım yapmamıştır. Görünen, sadece kendi ideolojisi taraftarları ve yandaşlarının bedava turlarla getirdiği yola yürüyemeyen yaşlılardan ibaret turist akını...

0 0 Cevap Yaz
Harun 15 Mart 2018 09:44

Güzel şimdiden gazatesi falan algıoperasyonu başlattınız yani

0 0 Cevap Yaz
memo 14 Mart 2018 18:57

82 yaşında 5.kez aday? yorum yok

4 2 Cevap Yaz
goll 14 Mart 2018 18:13

dereyi görmeden paçaları sıvamayın biz neler gördük küçük lokma ye büyük konuşmayın

2 2 Cevap Yaz
yılmaz abin 14 Mart 2018 16:20

sağol cihanım beni benden çok seviyorsun.imza yılmaz ağbin

1 4 Cevap Yaz
misafir 14 Mart 2018 15:50

75 yıl mah (sultandere) Bir çivi dahi çakılmadı. Giriş yolunun sağ tarafı sanki köy yolu gibi duruyor kaç senedir. Sanki mahalleye girerken köye girer gibisiniz. Sanki diğer yollar güzelmi derseniz onuda siz yorumlayın.

4 3 Cevap Yaz
Nil Ferda 14 Mart 2018 13:09

20 yildir Eskisehirdeyim.AK PARTI iktidar olduktan sonra bir seye benzedi bu sehir.Hocaya mocaya mal etmeyin.Harun Karacani da aday olarak girmek istemiyorum.Partimiz elbet birini gosterecektir adaylik icin. Hoca inzivaya cekilmeli...

9 5 Cevap Yaz
FARUK ÇELİKBİLEK 14 Mart 2018 12:27

HEYKEL DEYİP GEÇMEYİN HER DERDE DEVADIR

6 3 Cevap Yaz
Mehmet ünlü 14 Mart 2018 12:21

Yazıya bak. Cümleye bak. Yine övündükleri kenti de büyük oranda Yılmaz Hoca’nın inşa ettiğini düşünüyorlar.. Mışmış Yok Büyükerşenii değil uzaylılar inşaa etti tabi. Heykelden başka birşey aklına gelmeyen iktidar yalakaları atıp tutsun. Ülkeyi bu hale getiren uşaklık ettikleriniz. Onlardan hesap sorun.

3 5 Cevap Yaz
Heykelden heykele.. 14 Mart 2018 12:08

Heykelci zihniyetin,balmumu heykeli bile seçimi alır demesi gayet çoook normal...En çok ta komik olanı cumhurbaşkanlığı için ismi hep geçiyorda..😄Sadece İzmir ve Eskişehir'den alınan oylarla ve Fox tv ve kanal d'nin şişirmesiyle olmaz bu işler...

10 7 Cevap Yaz
heykel ? 14 Mart 2018 11:59

artık bize heykel lazım değil. İş lazım, Emek lazım, Sanayi lazım, Endüstri lazım, Lojistik lazım..... bunları öngören yatırımın önünü açan Belediye Başkanı LAZIM.

9 7 Cevap Yaz
Eses liEs 14 Mart 2018 11:41

2019 da "Eskişehirdeki trafik sorunu çözeceğini ve musluktan içilir su " vaad eden başkana oyumu vereceğim.

3 9 Cevap Yaz
MEHMET Ali 14 Mart 2018 11:16

Bence kendin çalıyor kendin oynuyorsun son oyumu hocaya verdim ama yok bu sefer vermiyecem 100 metrelik yolda 130 tane yamamı olur her yer çöp pislik bide gelin Şirintepe de arastirin

5 7 Cevap Yaz
kenar mahalleli 14 Mart 2018 11:03

2019 da eskişehirde değişim ve yenilenme olabileceği görüldü galiba trafik,ulaşım alt yapı,yol, kentsel dönüşüm otopark gibi sorunların yaşandığı eskişehirde bu sonrunların çözümüne yönelik gerçekleşen hiç bir proje gösterilemiyor.

3 10 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi